Back to top

3ο Tinos Challenge

Trail
01/12/2018
Τήνος, Κυκλάδων
km
20
7
1
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
  • Υδροδότηση
  • Χρονομέτρηση
  • Μπλούζα αγώνων

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

10:00 – Άνοιγμα Γραμματείας στην Μονή Ιεράς Καρδίας, στο όρος Ξωμβρουργο

16:00 – Εκκίνηση αγώνα Castle Vertical  *θα γίνει ΜΙΑ και μόνο εκκίνηση για όλους τους αθλητές

17:30 – Λήξη αγώνα

17:35 – Έναρξη “ΗΛΙΟΣ Pasta Party” στήν Μονή Ιεράς Καρδίας 

18:40 – Τεχνική Ενημέρωση στήν Μονή Ιεράς Καρδίας 

20:00 – Λήξη εκδήλωσης

 

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

*η γραμματεία ΔΕΝ θα ανοίξει την Κυριακή 2 Δεκεμβριου!

07:00 – Πρωινός μπουφές για όλους

08:15 – Σύντομη τεχνική ενημέρωση αγώνων

08:30 – Εκκίνηση αγώνων 20χλμ & 7χλμ

13:00 – Λήξη Αγώνων

13:10 – Απονομές

13:40 – Λήξη εκδήλωσης

 

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, λίγο έξω από τον οικισμό Λουτρά, στις 16:00, θα δοθεί η εκκίνηση του πρώτου σκέλους με τον αγώνα Castle Vertical. Οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να τρέξουν μια απόσταση 1,5χλμ με 325μ θετική ανάβαση και να καταλήξουν στην κορυφή του όρους Εξώμβουργο. Με τη λήξη του αγώνα ξεκινά Pasta Party με ζυμαρικά “ΗΛΙΟΣ” στην Μονή Ιεράς Καρδίας! Η Τεχνική Ενημέρωση των αγωνισμάτων της επόμενης ημέρας θα διεξαχθεί στην Μονή στις 18:40, από τον Ρόμπερτ Καραλή.

Το ξημέρωμα της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου, πριν την έναρξη των αγωνισμάτων θα υπάρχει πρωινός μπουφές για όλους τους αθλητές και εθελοντές με Τηνιακά προϊόντα, ενώ στις 08:30 θα δοθούν οι εκκινήσεις των αγωνισμάτων 20χλμ και 7χλμ.

Η διαδρομή των 20χλμ διασχίζει την ενδοχώρα της Τήνου και αναδεικνύει τα μοναδικά και πανέμορφα χωριά της. Την σχεδίαση της διαδρομής ανέλαβε ο Κάρολος Μερλίν σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Ανάβαση» ενώ για την ασφάλεια της διαδρομής έχει μεριμνήσει η ομάδα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Αστυνομία Τήνου.

Πληροφορίες περιοχής:

Δεκέμβρης, Κυκλάδες, Τήνος! Ένας εναλλακτικός αγώνας ορεινού τρεξίματος, στην χειμερινή Τήνο. Στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup, το 3ο Tinos Challenge να κάνει την διαφορά στο χειμερινό καλεντάρι αγώνων!

Το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο 3ος ορεινός αγώνας τρεξίματος: Tinos Challenge. Το νησί τις Τήνου θα φιλοξενήσει αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα παρουσιάσει 3 αγωνίσματα που διασχίζουν τα ιστορικά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια του νησιού . Όλες οι διαδρομές διασχίζουν συνολικά 15 παραδοσιακούς οικισμούς από τους συνολικά 62 του νησιού, ενώ οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν δίπλα σε νερόμυλους, ανεμόμυλους, περιστερώνες, πέτρινα γιοφύρια, αλώνια και εγκαταλειμμένους οικισμούς! Ο αγώνας “challenge” σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι αθλητές θα πρέπει να λάβουν μέρος και να τερματίσουν τον συνδυασμό 2 αγωνισμάτων σε 2 ημέρες.

Το Tinos Challenge διεξάγεται στα πλαίσια του Cyclades Trail Cup 2018 και είναι ο 6ος και τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, προηγούνται οι αγώνες: Kimolos Trail, Folegandros Sunset Trail, Ios Adventure, Andros Trail Race και Kythnos Challenge. Ακολουθώντας πιστά τους κανονισμούς του Cyclades Trail Cup και την πολιτική του Πολιτιστικού “παντρέματος”, το Tinos Challenge, εκτός από τα καθαρά αγωνιστικά δρώμενα, παντρεύει τον αθλητισμό με την γαστρονομία, προσφέροντας στους αθλητές και επισκέπτες μια ολοκληρωμένη “γεύση” της Τήνου!

 Με την συμμετοχή τους, όλοι οι αθλητές θα έχουν δικαίωμα έκπτωσης στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στην διαμονή τους και στην ενοικίαση αυτοκίνητου ή μοτοσικλέτας.

 

Τηλέφωνο:
+30 694.15.08.016

Παραλαβή υλικού

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

10:00 – Άνοιγμα Γραμματείας στην Μονή Ιεράς Καρδίας, στο όρος Ξωμβρουργο

 

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

*η γραμματεία ΔΕΝ θα ανοίξει την Κυριακή 2 Δεκεμβριου!

Κατηγορίες

1km
7km
20km
Κόστος συμμετοχής:
Χάρτης Διαδρομής

Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στις 16:00 θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα Castle Vertical.

Η εκκίνηση θα δοθεί σε αγροτικό δρόμο, κοντά στον οικισμό Λουτρά και το 95% της διαδρομής αποτελείται από πέτρινα και μαρμάρινα σκαλιά. Τα πρώτα 150μ είναι χωματόδρομος μεγάλου πλάτους και επιτρέπει εύκολα προσπεράσματα. Ο τερματισμός θα γίνει στην κορυφή του όρους Εξώμβουργο, δεύτερης ψηλότερης κορυφής της Τήνου!

Κόστος συμμετοχής:
από 10.00€
Χάρτης Διαδρομής

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 08:30 θα δοθεί η εκκίνηση του ορεινού αγώνα 7χλμ Tinos Challenge.

Με τον τερματισμό του αγωνίσματος 7χλμ + Vertical θα λάβετε βαθμολογία για το Cyclades Trai Cup. Οι βαθμοί τερματισμού είναι: CTC_38ps . Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο της Μονής Ιεράς Καρδίας στο Όρος Ξώμβουργο και τα πρώτα χλμ της διαδρομής είναι κατηφορικά. Αποτελείται κατά 95% από παραδοσιακά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια. Είναι κοινή για τα πρώτα 3,5χλμ με εκείνη των 20χλμ και χωρίζει λίγο μετά τον οικισμό Βωλάξ για να κατευθυνθεί προς τον οικισμό του Σκαλάδου.

Κάθε οικισμός έχει φυσικές πηγές με Τηνιακό γάργαρο νεράκι. Ο Σταθμος Ανεφοδιασμού προσφέρει: Νερό, αναψυκτικά Έψα, μπύρα Νήσος, ξηρούς καρπούς, σταφίδες, φρούτα, και Τηνιακά προϊοντα.

3,7χλμ – Αγάπι – 1ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

6χλμ – Κουμάρος – 2ος Σταθμός Ανεφοδιασμού

Κόστος συμμετοχής:
από 15.00€
Χάρτης Διαδρομής

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στις 08:30 θα δοθεί η εκκίνηση του 3ου ορεινού αγώνα Tinos Challenge

Με τον τερματισμό του αγωνίσματος 20χλμ + Castle Vertical θα λάβετε βαθμολογία για το Cyclades Trai Cup. Οι βαθμοί τερματισμού είναι: CTC_93ps . Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η εκκίνηση θα δοθεί στον προαύλιο χώρο της Μονής Ιεράς Καρδίας στο Όρος Ξώμβουργο και τα πρώτα χλμ της διαδρομής είναι κατηφορικά. Αποτελείται κατά 85% από παραδοσιακά πέτρινα και μαρμάρινα καλντερίμια και διαγράφει έναν μεγάλο κύκλο γύρω από το Όρος Ξώμβουργο.

Σε αντίθεση με το “άγριο” τοπίο της Εξωμεριάς και του Tinos Challenge 2016, ο αγώνας του Δεκέμβρη αν και χειμωνιάτικος θα σας αφήσει “πράσινη” εντύπωση! Λόγω των βροχοπτώσεων – που μπορεί να συμβαίνουν και κατά την διάρκεια του αγώνα – τα ποτάμια και ρέματα της Τήνου θα έχουν νερά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα χρειαστεί να βραχείτε για να τα διασχίσετε.

Η Τήνος αποτελείται από 62 οικισμούς και για το Tinos Challenge 2018 επιλέξαμε 13 από αυτούς. Ο αγώνας ξεκινά “ψηλά”, στο μοναστήρι της Ιεράς Καρδίας, κατηφορικά κατευθύνεσαι προς τον οικισμό του Κουμάρου. Συνέχεια εχουν το Βωλάξ, το Αγάπι, το Σκλαβοχώρι, ο Σκαλάδος, ο Κρόκος, η Περάστρα, η Κώμη, το Σμαρδάκιτο, ο Ταραμπάδος, ο Κάμπος, τα Λουτρά και η Ξίναρα.