Back to top

4ος Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ

Trail
02/12/2018
Καρυά, Αργολίδας
km
10
25
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
 • Υδροδότηση
 • Χρονομέτρηση
 • Μπλούζα αγώνων

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 

Ο αγώνας AMR θα γίνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018. Η εκκίνηση θα είναι κοινή για τις τρεις διαδρομές και θα δοθεί στις 10:00 πμ. Ο χώρος εκκίνησης-τερματισμού βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού Καρυά. Οι τελετές απονομής στους νικητές των κατηγοριών, για όλες τις διαδρομές, θα ξεκινήσουν στον ίδιο χώρο στις 15:30μμ. 

Προσφορές: 
 • 1) Finisher t-shirt 
 • 2) Αριθμό συμμετοχής
 • 3) Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
 • 4) SMS Μήνυμα με όλα τα στοιχεία
 • για τα περάσματα από τους
 • σταθμούς χρονομέτρησης
 • 5) Αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής
 • 6) Παροχή νερού, ισοτονικών και ενεργειακού
 • gel πριν τον αγώνα
 • 7) Πλήρεις σταθμούς τροφοδοσίας συνολικά
 • για όλες τις διαδρομές, επτά τον αριθμό (7).
 • 8) Τοπικά εδέσματα και χυμό στον τερματισμό
 • 9) Ιατρική υποστήριξη σε όλη την διάρκεια και
 • μετά τον τερματισμό
 • 10) Πιστοποιητικό συμμετοχής με τον χρόνο
 • σας από την διοργάνωση
Στοιχεία λογαριασμού κατάθεσης: 

Παρακαλούμε να προχωρήσετε στην καταβολή του αντιτίμου της συμμετοχής σας μέσω τραπεζικής κατάθεσης, αναγράφοντας το όνομα αθλητή στην αιτιολογία κατάθεσης.( Προσοχή: Αν ο διοργανωτής δεν λάβει το σωστό ποσό, η εγγραφή δεν θεωρείται έγκυρη). 
Τράπεζα: Εθνική Τράπεζα Ελλάδος 
IBAN: GR0201103140000031429600799 
Διακαιούχος: Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” 
Τυχόν κατάθεση χωρίς να συνοδεύεται από αίτηση εγγραφής, δεν δεσμεύει θέση! 

Πληροφορίες περιοχής:

Ο Σύλλογος Απανταχού Καρυωτών “Το Αρτεμίσιο” διοργανώνει αγώνα ορεινού τρεξίματος ο οποίος θα λάβει χώρα στις 02/12/2018, 
στο όρος ¨Αρτεμίσιο¨ και στον ορεινό παραδοσιακό οικισμό της Καρυάς Αργολίδας.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τρεις διαδρομές διαφορετικής αποστάσεως, υψομετρικής διαφοράς και βαθμού δυσκολίας, η κάθε μια. 

 1. Mountain Running 25K
 2. Trai Running 10K
 3. Fun Running 2K
Ιστοσελίδα:

Παραλαβή υλικού

Κατηγορίες

10km
25km
Κόστος συμμετοχής:
από 10.00€
Χάρτης Διαδρομής

Είναι ιδανική για την εισαγωγή σας στο αγωνιστικό trail running δοκιμάζοντας τις δυνατότητες σας στο ορεινό τερέν χωρίς όμως να σας εξαντλεί. Ωστόσο, η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι σωματικά επίπονη και εκ τούτου είναι απολύτως κατάλληλη για όσους δρομείς είναι προετοιμασμένοι να δεχθούν την πρόκληση.

Στο ξεκίνημα διατηρεί κοινή πορεία με αυτήν των 25 χλμ. Εκκινεί από την κεντρική πλατεία του οικισμού της Καρυάς και ακολουθεί πορεία Δυτική και Νότια Δυτική για 1χλμ. Στην συνέχεια παραμένει εντός του μονοπατιού Ε34, στρέφεται δυτικά και αφού ακολουθήσει δασικό δρόμο για 800μ, φτάνει στο σημείο ¨Νεραιδοβρύση¨ έχοντας καλύψει μια απόσταση 3 περίπου χιλιομέτρων. Εκεί ακολουθεί πορεία εντός μονοπατιού με κατεύθυνση Βόρεια και μετά από 500μ. στρέφεται πάλι Δυτικά και ακολουθεί μια απότομη ανάβαση στον κλάδο του μονοπατιού που οδηγεί στην κορυφή.

Μετά από 400μ. της έντονης αυτής ανάβασης και αφού έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής, περίπου στα 1.600μ υψόμετρο, στρέφεται Βόρεια, διασταυρώνει την διαδρομή των 25 χλμ και συνεχίζει σε αυτήν την κατεύθυνση, έχοντας ουσιαστικά αρχίσει την καθοδική πορεία. Μόλις προσεγγίσει το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, κατευθύνεται Ανατολικά και αφού φτάσει στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και διασχίσει το πλατανοδάσος, τερματίζει στην κεντρική πλατεία του οικισμού έχοντας ολοκληρώσει μια κυκλική διαδρομή 10χλμ περίπου, με υψομετρική διαφορά 1.000μ.

Κόστος συμμετοχής:
από 25.00€
Χάρτης Διαδρομής

Αρχή και τέλος της είναι η βάση της διοργάνωσης στην καταπράσινη κεντρική πλατεία του παραδοσιακού οικισμού της Καρυάς.

Η φύση της διαδρομής του αγώνα είναι τεχνική, σωματικά επίπονη και δυνητικά εκτεθειμένη σε απότομες αλλαγές του καιρού στα ψηλότερα σημεία του βουνού. Είναι συνεπώς, απολύτως κατάλληλη για όσους δρομείς είναι καλά προετοιμασμένοι να δεχθούν μια τέτοια πρόκληση.

Ξεκινά από την κεντρική πλατεία του οικισμού της Καρυάς και ακολουθεί πορεία Δυτική και Νότια Δυτική, διασχίζει τμήμα του μονοπατιού Ε34, το οποίο αφήνει μετά από 1χλμ, ακολουθεί πορεία πλησίον παλαιού ασφαλτόδρομου για 350μ για να εισέλθει σε δευτερεύων χωραφόδρομο, μέσω του οποίου και μετά από 2,5χλμ προσσεγγίζει τον οικισμό ¨Μάζι¨. Συνεχίζει σε χωραφόδρομο οι οποίος εναλλάσσεται με μονοπάτι για να φτάσει έξω από τον οικισμό ¨Μερκούρι¨, όπου αφού διασχίσει μικρό γεφυράκι, στρέφεται Δυτικά σε μονοπάτι-ίχνος παλαιού καλντεριμιού που χρησιμοποιούνταν από τα πολύ παλαιά χρόνια για την επικοινωνία των οικισμών μεταξύ τους και οδηγεί, μετά από 8χλμ, στον οικισμό ¨Τουρνίκι¨ όπου δεν υπάρχουν πλέον μόνιμοι κάτοικοι.

Ακολουθούν 5 περίπου εύκολα χιλιόμετρα με κατεύθυνση Βόρεια-Δυτική σε ορεινό πεδίο, για να προσεγγίσει το σημείο όπου στρέφεται Νότια-Ανατολικά και ξεκινά την ανάβαση προς την κορυφή του Αρτεμισίου. Μετά από 2χλμ επίπονης και απότομης ανάβασης της Νότιας πλευράς του βουνού, που το μονοπάτι διαδέχονται δύσκολα βράχινα περάσματα, φτάνει την κορυφή σε υψόμετρο 1.772μ.

Η κατάβαση γίνεται από την Βόρεια πλευρά του βουνού. Η διαδρομή εισέρχεται αμέσως σε ασφαλισμένο τεχνικό πέρασμα και μέσου αυτού κινείται παράλληλα της κορυφογραμμής, παράλληλα δηλαδή με τα φημισμένα ¨χτένια¨ του Αρτεμησίου, για να φτάσει μετά από 1,5χλμ σε κόμβο όπου στρέφεται Ανατολικά για να μπει στο τελικό στάδιο της κατάβασης προς τον τερματισμό. Σε ενα πεδίο κατάφυτο από έλατα, συνεχίζει, μέσω μονοπατιού πλέον και αφού διασχίσει και το περίφημο πλατανοδάσος, τερματίζει στην κεντρική πλατεία του οικισμού έχοντας ολοκληρώσει μια κυκλική διαδρομή 25χλμ,  με υψομετρική διαφορά άνω των 1.600μ.