Back to top

4ος Μαραθώνιος Κρήτης

Running
21/04/2019
Χανιά, Χανίων
km
2.5
5
10
42.195
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
  • Υδροδότηση
  • Χρονομέτρηση
  • Μπλούζα αγώνων

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 
Σάββατο 20 Απριλίου 2019
ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ εις μνήμην του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη

Η συμμετοχή στη Λαμπαδηδρομία εις μνήμην του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους του λαμπαδηδρόμους.Οι Δηλώσεις Συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Διοργάνωσης μέχρι την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019 ώρα 14:00. Η τελική επιλογή Λαμπαδηδρόμων καθώς επίσης και το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας θα ανακοινωθούν με Απόφαση Ο.Ε.

  • Ώρα 13:00, Εκδήλωση Νεοχώρι σπίτι Ειρηναίου. 15:00, Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από Δήμο Αποκορώνου
  • Ώρα 15:15, Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από Δήμο Κισσάμου
  • Ώρα 18:00, Έναρξη Λαμπαδηδρομίας από Δήμο Πλατανιά
  • Ώρα 20:00, Συνάντηση Λαμπαδηδρόμων Κλαδισός
  • Ώρα 20:15, Συνάντηση Λαμπαδηδρόμων ΚΤΕΛ. Ομαδική είσοδο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς
  • Ώρα 20:35, Τελετή έναρξης, πλατεία Δημοτικής Αγοράς

 

Κυριακή 21 Απριλίου 2019
Εκκινήσεις Αγώνων Δρόμου - Πρόγραμμα

Γραμματεία Αγώνων  Διοργάνωσης: 07:30 - 12:00


 Εκκίνηση Μαραθωνίου Δρόμου: 08:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 10 χλμ.:09:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 5 χλμ.: 12:00

Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ.: 13:00 Γενική κατηγορία 


Απονομές - Μουσικό πρόγραμμα: 10:30 - 14:00

Στοιχεία λογαριασμού κατάθεσης: 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

IBAN ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:GR 94 0690 0010 0000 0017 5636 001

ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα, θα πρέπει να καταβληθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής για το συγκεκριμένο αγώνα της επιλογής του, το αργότερο 3 ημέρες μετά την υποβολή της Αίτησης εγγραφής-συμμετοχής. Ως αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώνεται το ονοματεπώνυμό του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα Τράπεζας, είτε στην πληρωμή με Πιστωτική κάρτα είτε με κατάθεση στον Τραπεζικό λογαριασμό της Διοργάνωσης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ. Εγγραφή στην οποία αντιστοιχεί καταβολή μικρότερου ποσού συμμετοχής από το προκαθορισμένο, θα ακυρώνεται.

Πληροφορίες περιοχής:

Την ευκαιρία να τρέξουν σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων Κρήτης θα έχουν οι δρομείς που θα πάρουν μέρος στον 4o Μαραθώνιο Κρήτηςστις 21 Απριλίου 2019 ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη. Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διεξαχθούν οι αγώνες των 10 χλμ. (είναι αφιερωμένα στον Σμηναγό Ηλιάκη) και 5χλμ. όπου η συμμετοχή αναμένεται να είναι πολυπληθής. Επίσης, στη διοργάνωση περιλαμβάνεται και αγώνας μικρότερης διαδρομής, 2,5χλμ. κοινωνικής προσφοράς για αρχάριους δρομείς κάθε ηλικίας.

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης που πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου του 2018 και έλαβε χώρα μέσα σε ένα εξαιρετικό αθλητικό και κοινωνικό κλίμα και απολαμβάνοντας τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή προχώρησε στον ορισμό της ημερομηνίας του Μαραθωνίου Κρήτης για τις 21 Απριλίου 2019.

Πρόθεσή μας είναι ο Μαραθώνιος της Κρήτης να αποτελεί ετήσιο προορισμό των δρομέων την 3η Κυριακή του Απριλίου στα πλαίσια του θεματικού αθλητικού τουρισμού.

Διεύθυνση:
Γραφείο Μαραθωνίου Κρήτης Κυδωνίας & Καραϊσκάκη, Χανιά 731 34
Τηλέφωνο:
(+30) 2821 341684 & (+30) 6909091116
Ιστοσελίδα:

Παραλαβή υλικού

Το Τέμενος Κιουτσούκ (μικρού) Χασάν ή Γιαλί Τζαμισί (τζαμί του γιαλού) στα Χανιά, θα φιλοξενήσει το Κέντρο Εγγραφών του Μαραθωνίου Κρήτης.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:
Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Απριλίου 2019 από τις 10:00 – 20:00.
Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους - και το chip χρονομέτρησης (μόνο για τους αγώνες Μαραθωνίου των 10 χλμ. και των 5 χλμ.) - καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

Κατηγορίες

2.5km
5km
10km
42.195km
Κόστος συμμετοχής:
από 10.00€
Χάρτης Διαδρομής

ΕκκίνησηΔημοτική Αγορά Χανίων

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη - αριστερά Κυδωνίας - Σολωμού – αριστερά Στρ. Τζανακάκη – αμέσως δεξιά την Βαλαωρίτου – αριστερά Αν. Παπανδρέου – αριστερά Νικηφόρου Φωκά - Τερματισμός.

ΤερματισμόςΔημοτική Αγορά Χανίων

Κόστος συμμετοχής:
από 15.00€
Χάρτης Διαδρομής

ΕκκίνησηΔημοτική Αγορά Χανίων

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη - επί της ΠΕ Χανίων Κισσάμου – αριστερά Μάρκου Μπότσαρη - Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου - Τερματισμός.

ΤερματισμόςΔημοτική Αγορά Χανίων

Κόστος συμμετοχής:
από 18.00€
Χάρτης Διαδρομής

Ο Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006 έπειτα από θερμό επεισόδιο ελληνικών με τουρκικά μαχητικά. Το αεροπλάνο του Κωνσταντίνου Ηλιάκη κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

ΕκκίνησηΠαλαιά Αγορά Χανίων

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων - Κισάμου για 1000μ και περίπου στο ύψος της περιοχής μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων, συνεχίζει μέσω του κόμβου Κλαδισσου στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου - Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

ΤερματισμόςΠαλαιά Αγορά Χανίων

Κόστος συμμετοχής:
από 25.00€
Χάρτης Διαδρομής

Εκκίνηση: Δημοτική Αγορά Χανίων

Περιγραφή της διαδρομής: Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων - Κισάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων - και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων - μέσω της γέφυρας Κλαδισού συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων - δεξιά στην Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού - Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Τερματισμός: Δημοτική Αγορά Χανίων