Back to top

Amorgos Trail Challenge 2020

Trail
16/05/2020
Αμοργός, Κυκλάδων
km
7.5
19
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
  • Υδροδότηση
  • Χρονομέτρηση
  • Pasta Party

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 

Δεν έχει ανακοινωθεί.

Πληροφορίες περιοχής:

Η Αμοργός είναι το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων και με το μακρόστενό σχήμα της μοιάζει να προστατεύει τις ανατολικές Μικρές Κυκλάδες. Είναι ένα νησί με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιδιαίτερα άγρια ομορφιά που προκαλεί δεός στα μάτια του επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα φτάσει σε αυτό.

Αναμφίβολα είναι το νησί των αντιθέσεων. Από τη μία τα βουνά και από την άλλη απότομες πλαγιές που καταλήγουν σε παραμυθένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Οι απότομες εναλλαγές του τοπίου συνεπαίρνουν τον επισκέπτη γεννώντας μέσα του πλήθος ευχάριστων και έντονων συναισθημάτων.

Στην Αμοργό θα γευτείτε την φιλοξενία του ελληνικού λαού. Οι κάτοικοί της δοκιμάστηκαν για πολλά χρόνια καθώς είχε χαρακτηριστεί νησί της άγονης γραμμής. Στερήθηκαν την επικοινωνία και τώρα που το νησί αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς οι Αμοργιανοί απλόχερα χαρίζουν αξέχαστες στιγμές σε όσους την επιλέγουν. Είναι άνθρωποι καλοί, φιλότιμοι που παρά την τουριστική αύξηση των τελευταίων ετών παραμένουν αγνοί και πιστοί στις παραδόσεις του τόπου τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά και τον υπόλοιπο χρόνο διοργανώνονται πανηγύρια και αναβιώνουν έθιμα που κρατούν από τα παλιά τα χρόνια. Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι…

Οι Αμοργιανοί δεν επαναπαύονται σε όσα τους έχει χαρίσει ο τόπο αλλά αναζητούν συνεχώς νέες δραστηριότητες μέσω των οποίων θα αναδείξουν όλες τις ομορφιές του νησιού. Γιορτή της ψημένης, του παστελιού, της μουσικής, αγώνες τρεξίματος, ημέρες γαστρονομίας Αμοργού, καταδυτικοί Αγώνες είναι μόνο μερικές από τις νέες δράσεις που έχουν αγκαλιάσει ντόπιοι και τουρίστες.

Το νησί με το έντονο κυκλαδίτικο χρώμα και τον αλώβητο από το πέρασμα των χρόνων παραδοσιακό χαρακτήρα του θα σας εντυπωσιάσει κυρίως επειδή εδώ το παλιό συναντά το νέο και αρμονικά συμπορεύονται χωρίς το ένα να αλλοιώνει το άλλο.

Ο μόνος κίνδυνος που διατρέχετε επισκεπτόμενοι την Αμοργό είναι να μην θέλετε να γυρίσετε ποτέ ξανά πίσω.

Ιστοσελίδα:

Παραλαβή υλικού

Δεν έχει ανακοινωθεί.

Κατηγορίες

7.5km
19km
Κόστος συμμετοχής:
Χάρτης Διαδρομής

Την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία, εικόνες, αλλά και να αντιμετωπίσουν καινούριες προκλήσεις θα έχουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα Amorgos Trail Challenge. Ένα τέτοιο γεγονός θα λάβει χώρα στο νησί της Αμοργού και συγκεκριμένα στον οικισμό της Αιγιάλης. Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 7,5 χλμ με θετική υψομετρική ανάβαση τα 425 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 85% παραδοσιακά μονοπάτια, 12% πλακόστρωση οικισμών, 2% άμμο και 1% άσφαλτο. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στον Όρμο της Αιγιάλης, μπροστά από το Diving Center.

Οι αθλητές που θα τρέξουν την διαδρομή των 7,5 χλμ, οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, τους κανόνες ασφάλειας που ορίζει ο Διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

*** Στον απαραίτητο εξοπλισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνεται το παγούρι. Στους σταθμούς ανεφοδιασμού θα υπάρχουν μπουκαλάκια νερού!

Κόστος συμμετοχής:
Χάρτης Διαδρομής

Την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία, εικόνες, αλλά και να αντιμετωπίσουν καινούριες προκλήσεις θα έχουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα Amorgos Trail Challenge. Το γεγονός θα λάβει χώρα για δεύτερη χρονιά στο νησί της Αμοργού και συγκεκριμένα στο μεγαλύτερο μέρος της κορυφογραμμής της. Το συνολικό μήκος της κύριας διαδρομής είναι 19 χλμ με θετική υψομετρική ανάβαση τα 1000 μέτρα. Η σύσταση της διαδρομής αποτελείται από: 80% παραδοσιακά μονοπάτια, 10% πλακόστρωση οικισμών, 7% χωματόδρομο και 3% άσφαλτο. Η εκκίνηση θα δοθεί στην Μονή Χοζοβιώτισσας ενώ o τερματισμός θα γίνει στον Όρμο της Αιγιάλης, μπροστά από το Diving Center.

Οι αθλητές που θα τρέξουν την διαδρομή των 19 χλμ, οφείλουν να γνωρίζουν τους όρους συμμετοχής, τους κανόνες ασφάλειας που ορίζει ο Διοργανωτής και να ακολουθούν τις οδηγίες του Τεχνικού Διευθυντή.

*** Στον απαραίτητο εξοπλισμό των αθλητών συμπεριλαμβάνεται το παγούρι.