Back to top

Κωνσταντίνεια Run Deskati 2019 (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΡΕΙΝΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟ)

Running
07/04/2019
Δεσκάτη, Γρεβενών
km
5
10
16.7
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
  • Υδροδότηση
  • Χρονομέτρηση
  • Μπλούζα αγώνων

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 

ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ

09:00 16χλμ. Πανελληνίου Πρωτ. Ορεινού δρόμου Α-Γ & Ανεξαρτήτων Δρομέων

11:00 10χλμ.

11:05 1.000μ. Μαθητών – τριων Δημοτικών Σχολείων

12:15 5χλμ.

Προσφορές: 

Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει:
• Φάκελο με:
- τον αριθμό συμμετοχής του και ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης
- παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής
- αυτοκόλλητο για την τσάντα του δρομέα
• Τσάντα δρομέα με
- τις Τεχνικές Οδηγίες του αγώνα
- Τεχνικό t-shirt της διοργάνωσης
Στην περίπτωση του Αγώνα Παιδιών, ο αριθμός συμμετοχής και οι παραμάνες δεν δίνονται σε φάκελο αλλά
χωριστά, καθώς δεν περιλαμβάνεται chip χρονομέτρησης (δεν υπάρχει χρονομέτρηση στον Αγώνα
Παιδιών).

Πληροφορίες περιοχής:

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτικής Μακεδονίας και ο ΓΣ Δεσκάτης, σε συνεργασία με τον Δήμο Δεσκάτης, προκηρύσσουν τους αγώνες Δρόμου σε Δημόσια Οδό και Ορεινού δρόμου, με την επωνυμία «KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2019».

Τηλέφωνο:
+30 24670 23555

Παραλαβή υλικού

Όλοι οι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της
διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Δημαρχείο Δεσκάτης (Ισόγειο), τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Σάββατο 6 Απριλίου: 10.00 - 20.00
Κυριακή 7 Απριλίου: 07.00 – 11.00

Κατηγορίες

5km
10km
16.7km
Δεσκάτη
12:15
Κόστος συμμετοχής:
από 5.00€
Χάρτης Διαδρομής

Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει από την πλατεία της πόλης στην οδό Μονδαίας διασχίζοντας την πλακόστρωτη οδό του ένδοξου λοχαγού Μανουσάκη και περνώντας από την γέφυρα «Σακαβάρα» φτάνουν στην οδό του ποιητή Χρ. Μπράβου διασχίζοντας την συνοικία «ΣΑΝΤΟΒΟ» φτάνουν στον κόμβο της «Παδίτσας» και συνεχίζοντας στον δρόμο που γίνεται το «μεγάλο παζάρι» φτάνουν στην διασταύρωση του Κέντρου Υγείας και στρίβουν δεξιά επί του επαρχ. Δρόμου Δεσκάτης-Γρεβενών και προχωρώντας ευθεία αφήνουν πίσω το Γεωπάρκο «ΤΗΘΥΟΣ», το κλειστό γυμναστήριο και τον πευκόφυτο «ΤΡΕΤΙΜΟ» κατευθύνονται προς τον κόμβο του «ΚΟΥΣΛΑ» ακολουθούν τον επαρχιακό δρόμο Ελασσόνας Γρεβενών περνώντας μέσα από ένα πευκόφυτο δρομάκι που τους οδηγεί σε μια αναστροφή αντικρίζοντας την πόλη της Δεσκάτης τον Όλυμπο , τα Καμβούνια και την Πίνδο η διαδρομή συνεχίζει από την τοποθεσία του σταυρού προς την Δεσκάτη από τον κεντρικό δρόμο Γρεβενών Δεσκάτης διασχίζοντας την οδό Ταλιαδούρη φτάνουν στο «Δημαρχιακό Μέγαρο» της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και στρίβοντας δεξιά επί της οδού Μονδαίας να φτάσουν και να τερματίσουν στην κεντρική πλατεία

Δεσκάτη
11:00
Κόστος συμμετοχής:
από 5.00€
Χάρτης Διαδρομής

Η εκκίνηση των αθλητών θα γίνει από την πλατεία της πόλης στην οδό Μονδαίας διασχίζοντας την πλακόστρωτη οδό του ένδοξου λοχαγού Μανουσάκη και περνώντας από την γέφυρα «Σακαβάρα» φτάνουν στην οδό του ποιητή Χρ. Μπράβου διασχίζοντας την συνοικία «ΣΑΝΤΟΒΟ» φτάνουν στον κόμβο της «Παδίτσας» και συνεχίζοντας στον δρόμο που γίνεται το «μεγάλο παζάρι» φτάνουν στην διασταύρωση του Κέντρου Υγείας και στρίβουν δεξιά επί του επαρχ. Δρόμου Δεσκάτης-Γρεβενών και προχωρώντας ευθεία αφήνουν πίσω το Γεωπάρκο «ΤΗΘΥΟΣ», το κλειστό γυμναστήριο και τον πευκόφυτο «ΤΡΕΤΙΜΟ» κατευθύνονται προς τον κόμβο του «ΚΟΥΣΛΑ» ακολουθούν τον επαρχιακό δρόμο Ελασσόνας Γρεβενών περνώντας μέσα από ένα πευκόφυτο δρομάκι που τους οδηγεί σε μια αναστροφή αντικρίζοντας την πόλη της Δεσκάτης τον Όλυμπο , τα Καμβούνια και την Πίνδο η διαδρομή συνεχίζει από την τοποθεσία του σταυρού προς την Δεσκάτη από τον κεντρικό δρόμο Γρεβενών Δεσκάτης διασχίζοντας την οδό Ταλιαδούρη φτάνουν στο «Δημαρχιακό Μέγαρο» της πλατείας Εθνικής Αντίστασης και στρίβοντας δεξιά επί της οδού Μονδαίας να φτάσουν στην κεντρική πλατεία. Οι δρομείς τρέχουν την διαδρομή 2 φορές για να τερματίσουν ολοκληρώνοντας τη δεύτερη στροφή, στην κεντρική πλατεία.

Κόστος συμμετοχής:
από 5.00€
Χάρτης Διαδρομής

Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένο μονοπάτι, χωματόδρομο και ασφαλτοστρωμένο δρόμο. Έχει σημείο εκκίνησης στον περιβάλλοντα χώρο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας σε υψόμετρο 991μ., ακολουθεί κατεύθυνση Δυτική και μετά από 200μ. εισέρχεται σε σηματοδοτημένο μονοπάτι πλάτους < 1μ. ήπια ανηφορικό για 3.1χλμ. μέχρι την ξηρολίμνη (1ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1020μ.) που δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αεροπλάνο, από όπου φαίνονται ο Μπούρινος, η Βασιλίτσα, όλος ο κάμπος από την Ανθρακιά έως την Παλιουριά (όλη η περιοχή της Φλουριάς δηλαδή) με τις πανέμορφες λίμνες (του Πολυφύτου και του φράγματος του Αγ. Ιλαρίωνα) αλλά και ο Όλυμπος. Στη συνέχεια αρχίζει το πιο δύσκολο τμήμα της διαδρομής αφού ανηφορίζουμε για 3.0χλμ. σε μονοπάτι πλάτους < 1μ. (Θετική υψομετρική 460μ.) περνώντας μέσα από ένα πανέμορφο ελατοδάσος για να φτάσουμε στο καταφύγιο του ΕΟΣ Δεσκάτης (2ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1470μ.). Στη συνέχεια αρχικά σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο για 600μ ήπια ανηφορικό φτάνουμε στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής 1500μ. και στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Κοσμά μπαίνουμε σε μονοπάτι κατά μήκος της κορυφογραμμής της Βουνάσας, κατηφορικό για 3.1χλμ. (αρνητική υψομετρική 163μ.) φτάνοντας στο 10ο χλμ. της διαδρομής (3ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1330μ.). Συνεχίζουμε να κατηφορίζουμε για 2.5 χλμ. σε χωματοδρομο και για 1χλμ. σε μονοπάτι μέσα σε ελατοδάσος (αρνητική υψομετρική 157μ.) φτάνοντας στο 13.5ο χλμ. της διαδρομής (4ος σταθμός τροφοδοσίας-ελέγχου – Υψόμετρο 1165μ.). Βγαίνοντας από το ελατοδάσος με τον χωματόδρομο να εναλλάσσεται με μονοπάτι για 1.8χλμ μπαίνουμε στα τελευταία 1.4χλμ. ασφαλτωστρομένου δρόμου που μας οδηγεί στη κεντρική πλατεία της Δεσκάτης (αρνητική υψομετρική 270μ. - Υψόμετρο 875μ.). Η διαδρομή του αγώνα θα έχει σημανθεί (προσωρινή ή μόνιμη σήμανση), με ταινία σήμανσης ή άλλο υλικό και θα εποπτεύεται σύμφωνα με τους κανονισμούς για να εξασφαλιστεί ότι οι δρομείς τηρούν την εγκεκριμένη διαδρομή. Δεν απαιτούνται ικανότητες προσανατολισμού από τους συμμετέχοντες. Επισυνάπτεται σχεδιάγραμμα διαδρομής καθώς και υψομετρικό. Στην εκκίνηση, στον 2ο σταθμό (6.3χλμ.) και στον τερματισμό θα υπάρχουν τουαλέτες. Για τη μετάβαση των αθλητών στην εκκίνηση του αγώνα θα διατεθούν λεωφορεία, που θα αναχωρήσουν, το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου, στις 07.30 π.μ. από το Καταφύγιο και στις 07.45 π.μ. από την κεντρική πλατεία της Δεσκάτης.

Εκκίνηση : Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Μπουνάσιας Τερματισμός : Κεντρική πλατεία Δήμου Δεσκάτης Θετική υψομετρική (συνολική ανάβαση): 740μ. Αρνητική υψομετρική (συνολική κατάβαση) : 840μ. Μέγιστο υψόμετρο : 1500 μ Σταθμοί τροφοδοσίας : 4 Ποιότητα διαδρομής : Μονοπάτι 9.3 χλμ. (55%) , χωματόδρομοι 5.3 χλμ. (32%) , Άσφαλτος 2.0 χλμ. (13%)