Back to top

Nafplio Castle Run / Παλαμήδειος Δρόμος 2018

Running
25/11/2018
Ναύπλιο, Αργολίδας
km
3
10
5
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
  • Υδροδότηση
  • Χρονομέτρηση
  • Μπλούζα αγώνων

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 
ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Γραμματεία Αγώνων Διοργάνωσης 08:00 – 12:30
Εκκίνηση Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. 09:30
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 3 χλμ. 10:45
Εκκίνηση Αγώνα Δρόμου 1,5 χλμ. 11:30
Εκκίνηση Castle Run 12:45
Απονομές 11:00 – 13:00
Στοιχεία λογαριασμού κατάθεσης: 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ:EUROBANK

IBAN: GR80 0260 3580 0000 0020 0237 992

ΑΠΟΔΕΚΤΗΣ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ:ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Επιπρόσθετες χρεώσεις & έξοδα τραπέζης ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή ενός συμμετέχοντα θα πρέπει:

  • Να καταβληθεί το ακριβές ποσό της συμμετοχής το αργότερο 3 ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης.
  • Να αναγράφεται στην αιτιολογία της απόδειξης κατάθεσης το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα και ο αγώνας της επιλογής του.
  • Μετά την καταβολή των χρημάτων θα πρέπει απαραίτητα να σταλεί η απόδειξη κατάθεσης με e-mail στο [email protected].

Τις επόμενες ημέρες από την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών θα αποσταλεί e-mail επιβεβαίωσης εγγραφής.

Δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής της συνδρομής μετά από τη διεξαγωγή του αγώνα σε περίπτωση που κάποιος δεν λάβει τελικά, μέρος σε αυτόν.

Πληροφορίες περιοχής:

Ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, το αθλητικό σωματείο ΓΕ Αργολίδας και υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Συμμαχίας για την Ελλάδα προκηρύσσουν τον αγώνα: «Παλαμήδειος Άθλος».

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει τα αγωνίσματα:

Παλαμήδειος Άθλος.

10 χλμ.

3 χλμ.

1,5 χλμ.

Στόχος της Διοργάνωσης είναι:

  • να δημιουργήσει ένα μοναδικό στο είδος του αθλητικό γεγονός προσελκύοντας δρομείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • να προβάλλει το Ναύπλιο και τις ομορφιές του καθώς και τη μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική του κληρονομιά και παράδοση.
  • να «ανοίξει» έναν διάλογο για την παρουσία και τη σύνδεση των μνημείων με το σήμερα.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου όπου θα βρίσκονται και όλες οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Σας προσκαλούμε όλους να γίνετε μέρος των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του «Nafplio Castle Run»!

Διεύθυνση:
Λεωφόρος Ναυπλίου/Νέας Κίου 1 (Κολυμβητήριο Ναυπλίου)
Τηλέφωνο:
(+30) 27520-99085
Ιστοσελίδα:

Παραλαβή υλικού

Το Κέντρο Εγγραφών του αγώνα θα λειτουργήσει στο ΦΟΥΓΑΡΟ, Ασκληπιού 98 στο Ναύπλιο.

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας:

Παρασκευή 23.11.18 από τις 11:00 μέχρι τις 19:00 & Σάββατο 24.11.18 από τις 11:00 μέχρι τις 19:00.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών το πακέτο συμμετοχής τους.

Γραμματεία Αγώνα

Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής από το κέντρο εγγραφών, θα λειτουργεί γραμματεία στον χώρο πλησίον του σημείου εκκίνησης / τερματισμού το πρωί της Κυριακής μέχρι και 30’ πριν από την εκκίνηση του κάθε αγωνίσματος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την διευκόλυνση των διαδικασιών του αγώνα, συστήνεται να παραλάβετε το υλικό σας από το Κέντρο Εγγραφών.

 

Κατηγορίες

3km
5km
10km
Κόστος συμμετοχής:
από 8.00€
Χάρτης Διαδρομής

Αγαπάς τον αθλητισμό και χαίρεσαι τη συμμετοχή; Ταξιδεύεις στο Ναύπλιο με την οικογένειά σου και επιθυμείς να εισάγεις τους μικρούς μας φίλους στον μαγικό κόσμο του αθλητισμού; Είσαι αρχάριος δρομέας; Τότε ο αγώνας των 3 χλμ. είναι ο κατάλληλος για εσένα!

Τipόλοι οι τερματίσαντες του αγώνα των 3 χλμ. θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο καθώς και ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής!

Η διαδρομή των 3 χλμ. έχει εκκίνηση επί της οδού 25ης Μαρτίου. Οι δρομείς συνεχίζουν λοξά αριστερά προς την Λεωφόρο Ασκληπιού και πραγματοποιούν αναστροφή πριν την είσοδο του στρατοπέδου. Επιστρέφουν και πάλι από την Λεωφόρο Ασκληπιού, στρίβουν λοξά δεξιά στην Σιδηράς Μεραρχίας και έπειτα αριστερά στην Πολυζωίδη και τερματίζουν στο ίδιο σημείο.

 

Κόστος συμμετοχής:
από 12.00€
Χάρτης Διαδρομής

Ο μοναδικός αγώνας στην Ελλάδα με την αγωνιστική άνοδο του πιο δοξασμένου κάστρου σε περιμένει να δοκιμάσεις και εσύ τα όριά σου! Σύνολο απόστασης: 5 χλμ., αγώνας ειδικών απαιτήσεων.

Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια του μύθου και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.

Ο «Παλαμήδειος Άθλος» είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων για έμπειρους δρομείς.

Τip: Θα υπάρχει τάπητας χρονομέτρησης στην έξοδο του κάστρου ώστε να καταγράψετε την επίδοσή σας στην ανάβαση των 999 σκαλοπατιών!

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου.

Ο «Παλαμήδειος Άθλος» είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5 χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ. με απότομη ανωφέρεια) αποτελείται από την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό.

Οι δρομείς ξεκινούν το μοναδικό αυτό ταξίδι με την άνοδο στο κάστρο από την 25ης Μαρτίου. Αφού ανέβουν τα 999 σκαλοπάτια και διατρέξουν το Κάστρο επιστρέφουν προς την πόλη από την επαρχιακή οδό φρουρίου Παλαμηδίου. Έπειτα, στρίβουν δεξιά στην Κύπρου και στην συνέχεια αριστερά στην Σιδηράς Μεραρχίας. Τέλος, κάνουν στροφή αριστερά στην Πολυζωίδη για να οδηγηθούν στον τερματισμό.

Κόστος συμμετοχής:
από 10.00€

Τα 10 χλμ. αποτελούνται από διαδρομή επίπεδη και εύκολη, ό,τι πρέπει για να καταγράψετε το προσωπικό σας ρεκόρ!!

ΤipΗ διαδρομή φέρει την πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS). Οι επιδόσεις είναι επίσημες και πιστοποιημένες από τον ΣΕΓΑΣ!

Η διαδρομή των 10 χλμ. έχει εκκίνηση επί της οδού 25ης Μαρτίου. Οι δρομείς συνεχίζουν λοξά αριστερά προς την Λεωφόρο Ασκληπιού έως και τον κόμβο Αγίας Ελεούσας όπου και πραγματοποιούν αναστροφή. Στη συνέχεια επιστρέφουν προς την πόλη από την Λεωφόρο Ασκληπιού, στρίβουν λοξά δεξιά στην Σιδηράς Μεραρχίας και έπειτα δεξιά στην Βασιλέως Παύλου. Διατρέχουν την επαρχιακή οδό Ναυπλίου – Νέας Κίου όπου και πραγματοποιούν αναστροφή στο ύψος της Περιφέρειας. Επιστρέφουν από τον ίδιο δρόμο με κατεύθυνση δεξιά προς το λιμάνι ακολουθώντας την παραλιακή γραμμή. Τέλος, στρίβουν αριστερά στην Πολυζωίδη και τερματίζουν στο ίδιο σημείο.