Back to top

Trail Run Agiasos 2019

Trail
17/03/2019
Αγιάσος, Λέσβου
km
22
10
μέχρι την λήξη των εγγραφών
Ο αγώνας περιλαμβάνει:
  • Υδροδότηση
  • Χρονομέτρηση

Πληροφορίες Αγώνα

Πρόγραμμα: 

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην Αγιάσο τον πρώτο αγώνα ορεινούτρεξίματος του κυπέλλου LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + Kids series για το 2019.
Δύο κυκλικές διαδρομές με εκκίνηση 10:00 από το ΣΤΑΥΡΙ της
Αγιάσου, τo AGIASOS TRAIL 22 km, το AGIASOS RUNNING 10 km
και μία παιδική διαδρομή το AGIASOS Kids 1000m

Πληροφορίες περιοχής:

Το Αναγνωστήριο Αγιάσου « Η ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ » συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Μουσείου Φυσικής Ιστορίας
Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου με τεχνικό σύμβουλο το Lesvos Ride την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στην Αγιάσο τον πρώτο αγώνα ορεινούτρεξίματος του κυπέλλου LESVOS MOUNTAIN TRAIL + RUNNING + Kids series για το 2019.
Δύο κυκλικές διαδρομές με εκκίνηση 10:00 από το ΣΤΑΥΡΙ της
Αγιάσου, τo AGIASOS TRAIL 22 km, το AGIASOS RUNNING 10 km
και μία παιδική διαδρομή το AGIASOS Kids 1000m

Τηλέφωνο:
+30 6937083538
Ιστοσελίδα:

Παραλαβή υλικού

Κατηγορίες

10km
22km
Κόστος συμμετοχής:
από 10.00€

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου στο ΣΤΑΥΡΙ της Αγιάσου.
Είναι ένας αγώνας που οι δρομείς θα ακολουθήσουν σηματοδοτημένα δημοτικά μονοπάτια, δασικούς χωματόδρομους και πλακόστρωτα στο χωριό της Αγιάσου.
Ο αγώνας ξεκινά από το ΣΤΑΥΡΙ σε υψόμετρο 460 μέτρων. Ο πρώτος σταθμός Σ1 του αγώνα βρίσκεται στο 3.3 χλμ της διαδρομής στα 690 μέτρα. Τα επόμενα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι να συμπληρωθούν τα 10χλμ, οι δρομείς θα συναντήσουν το δεύτερο σταθμό Σ2 στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 710 μέτρα αφού πρώτα θα έχουν κατέβει στα 500 μέτρα υψομετρικού. Η συνέχεια και μέχρι την πλατεία του ΗΡΩΟΥ της Αγιάσου είναι κατηφορική από μονοπάτι που σε αρκετά σημεία του έχει έντονη αρνητική κλίση, είναι βραχώδες και με πυκνή βλάστηση. Ο τερματισμός στο ΣΤΑΥΡΙ θα προσφέρει στους αθλητές τις απαραίτητες ενεργειακές τροφές για την αναπλήρωση των χαμένων δυνάμεων.
Οι σταθμοί Σ 1 και Σ 2 θα προσφέρουν στους αθλητές νερό. Στην υπόλοιπη διαδρομή οι αθλητές θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε ατομικά να καλυφθούν οι ανάγκες τους.

Κόστος συμμετοχής:
από 15.00€

Στην περιοχή ΄ΣΤΑΥΡΙ΄ της Αγιάσου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019 θα ξεκινήσουν οι δρομείς του AGAISOS TRAIL 22 km. Η απόσταση της διαδρομής είναι 22 χλμ με σύνολο υψομετρικών λίγο πάνω από τα 1000 μέτρα. Τα πρώτα 10 χλμ της διαδρομής θα εξελιχθούν σε μονοπάτια με νοτισμένο χώμα και πλακόστρωτους δασικούς δρόμους στο καστανιώνα της περιοχής, στην πλαγία του Ολύμπου. Οι αθλητές για να συνεχίσουν την υπόλοιπη διαδρομή θα πρέπει για δική τους ασφάλεια να περάσουν από την εκκίνηση, που ολοκληρώνονται τα πρώτα 10 χλμ, σε 1 ώρα και 20 λεπτά. Για τα υπόλοιπα 12χλμ η διαδρομή συνεχίζει προς τον Ασώματο - Καρύνη και τα ελιόδεντρα παίρνουν την σκυτάλη από τις καστανιές. Τα μονοπάτια σαθρά και βραχώδη με έντονες κλίσεις και ο ήχος του τρεχούμενου νερού θα συνοδεύει τους δρομείς σε πολλά σημεία. Για να έχουν έγκυρο τερματισμό οι δρομείς, θα πρέπει να τερματίσουν εντός των 3 ώρες και 30 λεπτά που είναι και το όριο του αγώνα. Ο τερματισμός βρίσκετε στο ίδιο σημείο με την εκκίνηση στο ΄ΣΤΑΥΡΙ΄.
Η διοργανώτρια αρχή ενημερώνει τους αθλητές πως για την ασφάλεια τους, το χρονικό όριο τις 1 ώρας και 20 λεπτών είναι τελεσίδικο και δεν θα δεχθεί καμία αλλαγή. Οι συμμετέχοντες που παραβλέψουν και δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των κριτών αυτομάτως θέτουν τον εαυτό τους εκτός αγώνα και δεν θα ξαναγίνουν δεχτοί σε οποιαδήποτε άλλη μελλοντική διοργάνωση του Lesvos Ride.

Ο αγώνας ξεκινά από το ΣΤΑΥΡΙ σε υψόμετρο 460 μέτρων. Ο πρώτος σταθμός Σ1 του αγώνα βρίσκεται στο 3.3 χλμ της διαδρομής στα 690 μέτρα. Στα επόμενα χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι να συμπληρωθούν τα 10χλμ, οι δρομείς θα συναντήσουν το δεύτερο σταθμό Σ2 στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής στα 710 μέτρα αφού πρώτα θα έχουν κατέβει στα 500 μέτρα υψομετρικού. Τρίτος σταθμός Σ3 είναι στο ΣΤΑΥΡΙ από εκεί που ξεκίνησαν και που θα πρέπει να είναι σε 1 ώρα και 20 λεπτά για να συνεχίσουν την υπόλοιπη διαδρομή των 12 χλμ.
Η συνέχεια κατηφορική μέχρι τον τέταρτο σταθμό Σ4 που βρίσκετε στο 15 χλμ της διαδρομής και σε υψόμετρο 80 μέτρων ….!!!!! Πολύ σημαντικός σταθμός μιας και η συνέχεια για τα επόμενα 7 χλμ είναι ανηφορική μέχρι τον τερματισμό στα 460 μέτρα υψόμετρο. Την δύσκολη προσπάθεια των δρομέων θα βοηθήσει ο πέμπτος Σ5 και τελευταίος σταθμός στο 19 χλμ και στα 285 μέτρα υψομετρικού. Η διαδρομή γενικά ακολουθεί σηματοδοτημένα Δημοτικά μονοπάτια ελάχιστα μέτρα δασικούς χωματόδρομους και πλακόστρωτα στα χωριά Αγιάσο και Ασώματο.
Στο τέλος στο ΣΤΑΥΡΙ όλοι οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν τα φιλόξενα κεράσματα που θα προσφερθούν από τους διοργανωτές του αγώνα.
Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα προσφέρουν :
Σ 1 3.3χλμ ΝΕΡΟ
Σ 2 7.8χλμ ΝΕΡΟ
Σ 3 10χλμ ΝΕΡΟ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΠΑΡΑ - ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ - ΦΡΟΥΤΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Σ 4 15χλμ ΝΕΡΟ
Σ 5 19χλμ ΝΕΡΟ - ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΠΑΡΑ - ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ -ΦΡΟΥΤΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Στην υπόλοιπη διαδρομή οι αθλητές θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε ατομικά να καλυφθούν οι ανάγκες τους.