Back to top

Το 3o Veikou Trail ολοκληρώθηκε!

Δείτε τα οριστικά αποτελέσματα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου το 3ο Veikou Trail στο Γαλάτσι. Ο πήχης από την περσινή διοργάνωση είχε ανέβει ψηλά. Η οργανωτική επιτροπή (Sportevent και Δήμος Γαλατσίου) με τη βοήθεια των εθελοντών της, είχαν φροντίσει να διαμορφώσουν ανάλογα το χώρο να οριοθετήσουν και να σηματοδοτήσουν κάθε ορεινή διαδρομή ώστε να διευκολύνουν την πορεία όλων των συμμετεχόντων μέσα στο άλσος. Αξιοσημείωτο είναι η αύξηση των συμμετοχών σε σχέση με την περσινή διοργάνωση.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, άνοιξε στις 09:30 με τις εκκινήσεις των παιδικών διαδρομών εντός του γηπέδου. Μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, χωρισμένοι σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες, έτρεξαν 300, 600 και 1.000 μέτρα χωρίς χρονομέτρηση αλλά πήραν μια καλή γεύση του αθλήματος, κερδίζοντας το χεροκρότημα όλων για την προσπάθειά τους. Άλλωστε, θα έχουν να θυμούνται την κούρσα τους στους παιδικούς αγώνες, χάρη στο μετάλλιο που τους δώθηκε μετά τον τερματισμό αλλά και το προσωποποιημένο δίπλωμα συμμετοχής. Στην φετινή διοργάνωση τα τρία πρώτα αγόρια και κορίτσια ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών παραλαμβάνοντας το αντίστοιχο Χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο. Παράλληλα παρέλαβε το καθένα και από ένα αξιόλογο βιβλίο προσφορά των εκδόσεων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Λίγο μετά τις 10 ήταν η σειρά των ενηλίκων στην κούρσα των 5 χιλιομέτρων να σταθούν στην γραμμή της εκκίνησης του Veikou Trail για να αναμετρηθούν με την απαιτητική διαδρομή του άλσους. Πρώτος την κορδέλα του τερματισμού των 5 χιλιομέτρων έκοψε ο Βασίλης Μακαντάνης με χρόνο 25:36:175. Δεύτερος ήρθε ο Σπυρίδων Γράψας με χρόνο 26:59:497. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χρήστος Πατσιαλός με χρόνο 27:15:332. Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Ελισάβετ Δήμου που ολοκλήρωσε τη διαδρομή έπειτα από 28:38:518 λεπτά. Πίσω της, ήταν η Λέλα Σάγκα Κεχαγιά με επίδοση 29:38:341. Τρίτη ήρθε η Linda Lauberga με χρόνο 30:11:782.

Ύστερα από 10 λεπτά δόθηκε η εκκίνηση της κούρσας των των 10 χιλιομέτρων. Στην πρώτη θέση του βάθρου για τους άνδρες ανέβηκε ο Πρόδρομος Παρούτογλου με 45:59:215. Δεύτερος για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδείχθηκε ο Δημήτρης Ροντόπουλος με 48:48:241 (βελτιωμένος κατά 7 δευτερόλεπτα) και τρίτος ο Παναγιώτης Γιαμαίος με 48:52:098. Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Βίκυ Κολοβού με χρόνο 51:05:446. Την ακολούθησε στη δεύτερη θέση η Δέσποινα Τσουκνάκη με χρόνο 56:07:489, ενώ η τριάδα ολοκληρώθηκε με την Τατιάνα Ιβανόφσκαγια με χρόνο 57:35:428.

Στα 5 χλμ του Nordic Walking, οι τρεις πρώτοι άνδρες που τερμάτισαν ήταν οι Δημήτρης Σταυρίδης (41:01:598), Ευθύμιος Γάλλος (46:31:487) και Γιώργος Παπαδημητρίου (55:20:355). Αντίστοιχα, οι τρεις πρώτες γυναίκες που κάλυψαν με τα μπαστούνια τους την ορεινή διαδρομή ήταν οι Αναστασία Παπαδάκου (46:33:987), Αννέτα Σταμίρη (51:13:827) και η Hara Dile (52:12:560).

Ανεξαρτήτως απόδοσης, όλοι οι δρομείς που συμμετείχαν στο 3ο Veikou Trail έτυχαν σημαντικών παροχών υποστήριξης από τους ανθρώπους της Sportevent αλλά και τους υποστηρικτές και χορηγούς της διοργάνωσης. Μετά τον τερματισμό, πέρα από το αναμνηστικό μετάλλιο που τους κρέμασαν στο στήθος, πήραν μια τσάντα με προϊόντα για την αποκατάστασή τους. Ο Βίκος, που τροφοδότησε με Φυσικό Μεταλλικό νερό τους συμμετέχοντες δρομείς στον τερματισμό αλλά και στον ενδιάμεσο σταθμό υδροδοσίας. Στον τερματισμό μικροί και μεγάλοι ξεδίψασαν με τα Αναψυκτικά Βίκος με φυσικό μεταλλικό νερό (Cola, πορτοκαλάδα, λεμονάδα, με stevia και χωρίς). Αν και τελικά δεν προέκυψε κάποιο ιατρικό απροόπτο για να παρέμβει, η Βιοϊατρική ήταν εκεί με ασθενοφόρο και γιατρό για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα SUPER MARKET ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη συνεχή βοήθεια και υποστήριξη όπως επίσης και στο κατάστημα αξεσουάρ αυτοκινήτων PAN CAR που εδρεύει στο Γαλάτσι.

Οι τρεις νικητές και νικήτριες του κάθε αγώνα, πήραν σπίτι τους ένα πλήρες πακέτο μπάρες και τζελ ZIP VIT. Η Life Ergo έδωσε μία δωρεάν αξιολόγηση αερόβιας ικανότητας παράλληλα με τρεις μετρήσεις για ορθωτικά πέλματα (με ειδική στατική και δυναμική ανάλυση για τον κάθε παραλήπτη τους). Η Cryosauna Ice Tube κλήρωσε 10 συνεδρίες κρυοσάουνας +10 συνεδρίες πρεσσοθεραπίας AIR-RELLAX το καθένα. Τέλος η IDEAL PSYCHOLOGY Frosso Patsou πρόσφερε 1 συνεδρία και ψυχολογική αξιολόγηση δωρεάν και 20 % έκπτωση σε κάθε συνεδρία.

Στους τρεις πρώτους νικητές και νικήτριες των 5 & 10 χιλιομέτρων δόθηκαν κύπελλα. Επίσης παρέλαβαν από ένα μπλουζάκι της εταιρίας 1 MATION. Η βράβευσή τους ολοκληρώθηκε με την παράδοση ανθοδέσμης προσφορά του καταστήματος λουλουδιών Le Jardin που εδρεύει στο Γαλάτσι (Λ. Γαλατσίου 92).

Ευχαριστούμε τα καταστήματα Top Cycles στο Περιστέρι και Out Run στην μαρίνα Φλοίσβου, για την λειτουργία της γραμματείας παραλαβής πακέτων συμμετοχής την Παρασκευή και το Σάββατο πριν την διοργάνωση, αλλά κα για την γενικότερη υποστήριξη. Τους χορηγούς επικοινωνίας: ΕΡΤ & ΕΡΑ σπορ, Advendure, Running Magazine, Running Pass, I Run, A New Life.

Μη ξεχνώντας και όσους έχουν ανάγκη, οι δρομείς που ήρθαν στο Άλσος Βεϊκου αλλά και οι άνθρωποι της διοργάνωσης, έφεραν μαζί τους τρόφιμα για την ενίσχυση την ενίσχυση της Δομής Παροχής Βασικών Αγαθών του Δήμου Γαλατσίου: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Συσσίτιο.

H ημέρα έκλεισε με τις απονομές που πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γεώργιος Μαρκόπουλος, η Πρόεδρος Πολιτιστικού & Αθλητικού Οργανισμού Βασίλης Παπαδιονυσίου Μαργαρίτα Μανδηλαρά και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Ντίνα Σπηλιοπούλου Χρυσάγη. Όλοι οι δρομείς θα μπορούν να κατεβάζουν το προσωποποιημένο δίπλωμα επίδοσης από την επίσημη σελίδα του αγώνα www.veikoutrail.gr.

Το 3ο Veikou Trail ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στην συμβολή των υπέροχων εθελοντών της. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αφανείς ήρωες κάθε διοργάνωσης. Στους εθελοντές μας. Στον Βαγγέλη, στην Άννα, στην Λαμπρίνα, στον Αντώνη, στην Εύη, στην Τζένη, στον Θοδωρή, στον Ηλία, στους Filipino Volunteers…..

Ραντεβού στο 4ο Veikou Trail τον Ιανουάριο του 2020 για να τρέξουμε ξανά στο βουνό μέσα στην πόλη!