Back to top

4 + 1 λόγοι που η γυμναστική το απόγευμα θα αλλάξει τη ζωή σου!

Αν δεν είσαι πρωινός τύπος… welcome to the club! Ούτε εμείς είμαστε πρωινοί τύποι κι ακόμη και το άρωμα του καφέ το πρωί δεν μπορεί να μας ξυπνήσει. Μπορεί να ξεκινάμε τη μέρα μας λίγο αργότερα αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει απ’ το να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Η γυμναστική το απόγευμα θα αλλάξει τη ζωή σου με τρόπο που δεν το φαντάζεσαι. 

Κι επειδή δεν είμαστε πρωινοί τύποι, το πρωί δεν μπορούμε ούτε να σηκώσουμε το… μαξιλάρι μας. Εντάξει, ίσως να είμαστε λίγο υπερβολικοί αλλά η αλήθεια είναι πως η γυμναστική το πρωί δεν είναι το δυνατό μας σημείο γι’ αυτό κι επιλέγουμε τη γυμναστική το απόγευμα ή το βράδυ.

Κι αν θεωρείς πως δεν είναι τόσο αποτελεσματική, τότε κάνεις λάθος. Η γυμναστική το απόγευμα έχει πολλά οφέλη που πραγματικά δεν φαντάζεσαι.

 

Γιατί να κάνεις γυμναστική το απόγευμα; Θα κοιμηθείς καλύτερα

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που σηκώνουν βάρη το απόγευμα κοιμούνται καλύτερα και περισσότερο από αυτούς που σηκώνουν βάρη το πρωί. Έτσι, θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ, να ξεκουραστούν οι μυς και να ανακάμψουν. Και το πρωί θα σηκωθείς πιο εύκολα.

 

Θα κάνεις καλύτερη γυμναστική

Πολλές έρευνες, έχουν δείξει ότι όταν γυμνάζεσαι το απόγευμα έχεις μεγαλύτερα μυϊκά «κέρδη»και μεγαλύτερη αντοχή. Τι σημαίνει αυτό για σένα;

Θα κάνεις καλύτερη προπόνηση αν την κάνεις το απόγευμα ή το βράδυ.

 

Μικρότερη αρτηριακή πίεση

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η γυμναστική ούτως ή άλλως έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Σύμφωνα, όμως, με μια μελέτη στο Journal of Strength Conditioning Research οι άνθρωποι που γυμνάζονται το βράδυ έχουν χαμηλότερη πίεση του αίματος κατά 15% ή και περισσότερο όταν γυμνάζονται το βράδυ συγκριτικά με αυτούς που γυμνάζονται πρωινές ώρες.

 

Διαβάστε περισσσότερα στο ipop.gr 

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας