Back to top

Αποκλειστική συνέντευξη της Γλυκερίας Σκάρκου

Γλυκερία Σκάρκου

Είναι μόλις 12 ετών, ταλαντούχα, άριστη μαθήτρια, με ανεξάντλητη ενέργεια και λαμπερό χαμόγελο. Τη γνωρίσαμε στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, όταν έκλεψε την παράσταση κατακτώντας την τρίτη θέση, στην κατηγορία γυναικών, στα 5 χιλιόμετρα.

Η Γλυκερία Σκάρκου, ήταν αυτή που ομόφωνα επιλέχθηκε, ως αρχηγός της νεοσύστατης δρομικής ομάδας του RUN247. Ο αγώνας δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Spetses mini Marathon. Ένας αγώνας, στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, μέρος μιας άρτιας διοργάνωσης, σε μια πανέμορφη διαδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Αφού κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία γυναικών, στα 5 χιλιόμετρα, και έφερε εις πέρας το δύσκολο έργο της αρχηγού της ομάδας, δέχτηκε να μας περιγράψει την εμπειρία της, σε μια χαλαρή συνέντευξη.

 

Πώς σου φάνηκε η συμμετοχή σου στο Spetses mini Marathon, στον πρώτο αγώνα της ομάδας του RUN247, αναλαμβάνοντας μάλιστα, και χρέη αρχηγού;

Μου άρεσε πάρα πολύ ο αγώνας στις Σπέτσες, γιατί ήταν ωραία η διαδρομή, αλλά περισσότερο γιατί έτρεξα με την πιο δυνατή ομάδα, την RUN247, στον πρώτο της αγώνα. Ήταν τιμή μου που με επέλεξαν για αρχηγό τους και ελπίζω να ξανατρέξουμε μαζί σε άλλους αγώνες. Επίσης, μετά τον αγώνα μου λύθηκαν πολλές απορίες από τον συναθλητή και φυσικοθεραπευτή μου Αναστάσιο Ψαρογιάννη, σχετικά με την αποκατάσταση που μπορώ να κάνω.

 

Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τον αθλητισμό και πώς ξεκίνησες;

Αθλούμαι από τεσσάρων ετών. Έχω δοκιμάσει διάφορα αθλήματα, όπως τη ρυθμική γυμναστική και την κολύμβηση. Οι γονείς μου, ωστόσο, γρήγορα διέκριναν την αγάπη μου για το τρέξιμο και μου πρότειναν να ξεκινήσω στίβο, πράγμα το οποίο και έκανα.

 

Πόσο εύκολο είναι να συνδυάζεις το σχολείο με την προπόνηση;

Επειδή δεν έχω ακόμα πολλές υποχρεώσεις στο σχολείο, είναι πολύ εύκολο. Πιστεύω και στο μέλλον θα τα καταφέρνω εξίσου καλά οργανώνοντας σωστά το χρόνο μου.

 

Ποιον αθλητή θαυμάζεις ;

Θαυμάζω πολύ τον Εliud Κipchoge, που έκανε πρόσφατα παγκόσμιο ρεκόρ στον μαραθώνιο. Μου αρέσει πολύ το μήνυμα που θέλει να περάσει, πως κανένας άνθρωπος δεν έχει όρια και θα ήθελα μια μέρα να τον γνωρίσω.

 

Πες μας ένα πρόσφατο πρόγραμμα προπόνησης που σου άρεσε πολύ.

Η αγαπημένη μου προπόνηση είναι το long run της Κυριακής, το οποίο φτάνει σε διάρκεια τα 50 λεπτά.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου αγώνισμα ;

Το αγαπημένο μου αγώνισμα το οποίο δεν έχω τρέξει ακόμα, αλλά θα το ήθελα πολύ στο μέλλον, είναι ο μαραθώνιος.

 

Ο επόμενός σου αγώνας ;

Ο επόμενος αγώνας μου είναι στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας στις 11 Νοεμβρίου.

  

Πες μας τις εντυπώσεις σου, από το ταξίδι στο Βερολίνο, με αφορμή το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ;

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρέθηκα στο Βερολίνο την ημέρα διεξαγωγής του αγαπημένου μου αγωνίσματος, του Μαραθωνίου, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή της Λευκορωσίδας αθλήτριας, να τρέχει με αίματα στο πρόσωπο και ωστόσο, να κατακτά την πρώτη θέση. Μετά από αυτό το γεγονός, κατάλαβα ότι πρέπει να μάθω να αγωνίζομαι σε όλες τις συνθήκες και να αντιμετωπίζω οποιοδήποτε απρόοπτο συμβεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

 

Σου ευχόμαστε επιτυχία στη ζωή σου, και ελπίζουμε να ξανατρέξουμε μαζί.

Να σημειώσουμε ότι η Γλυκερία ολοκλήρωσε τον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, στο Spetses mini Marathon με χρόνο 16:51.

 

Η ομάδα του RUN247