Back to top

Αποκλειστική συνέντευξη του Ανδρέα Δημητράκη

Αδιαμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές μεσαίων αποστάσεων τα τελευταία χρόνια. Πολλές πρώτες θέσεις σε πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα στα αγωνίσματα των 1500μ και 800μ, με ατομικό ρεκόρ 3:39:52 και 1:47:35 στον ανοικτό στίβο, αντίστοιχα. Στον τελευταίο του αγώνα, εντυπωσίασε, κατακτώντας την πρώτη θέση στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων στα πλαίσια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, σε χρόνο 14:47, που αποτελεί και ρεκόρ διαδρομής. Μετά την προετοιμασία του στο κέντρο Πότσεφστρουμ της Νότιας Αφρικής, και αποκλειστικά στο RUN247, δηλώνει έτοιμος για τη νέα χρονιά και τις νέες προκλήσεις, με άμεσο μεγάλο στόχο την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, αφού ξεπεράσει μια ατυχία της τελευταίας στιγμής.

 

Πώς θεωρείς ότι πήγε η προετοιμασία σου στη Ν. Αφρική, στο κέντρο Πότσεφστρουμ;

Επέλεξα το συγκεκριμένο προπονητικό κέντρο στη Νότια Αφρική διότι συνδυάζει το υψόμετρο που χρειάζεται ένας δρομέας και ταυτόχρονα τις καλές καιρικές συνθήκες. Έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος από τον όγκο της προπόνησης και από τις εμπειρίες που απέκτησα βλέποντας μεγάλους αθλητές στο ίδιο κέντρο. Το μόνο δυσάρεστο συμβάν είναι ένας μικρός τραυματισμός που με ακουλούθησε στην Ελλάδα και προσπαθώ να τον αντιμετωπίσω με τη βοήθεια του φίλου μου και γνωστού αξιόλογου φυσικοθεραπευτή Αναστάσιου Ψαρογιάννη.

 

Σε ποιους αγώνες θα “κυνηγήσεις” το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γλασκώβη;

Εξαιτίας του τραυματισμού που με ταλαιπωρεί θα επιδιώξω στο προσεχές Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβουΣίγουρα θα αγωνιστώ στα 1500μ. και αν το πόδι μου μού το επιτρέψει θα αγωνιστώ και στα 3000μ. Τα τελευταία χρόνια έχω 4 σερί ντάμπλ, οπότε στόχος μου είναι το 5ο.

 

Σε είδαμε σε πολύ καλή κατάσταση στο Μαραθώνιο της Αθήνας όπου και έκανες ρεκόρ διαδρομής στα 5 χιλιόμετρα. Είναι στα πλάνα σου να στοχεύσεις και αγώνες 5 χιλιομέτρων;

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας από τους στόχους μου ο συγκεκριμένος αγώνας. Έχω επίσης προσδοκία να συμμετέχω στο 5άρι του ημιμαραθώνιου για ενα ανάλογο αποτέλεσμα.

 

Είσαι ένας αθλητής που διακρίνεται τόσο για τις επιδόσεις του όσο και για την "διάρκεια" αφού τα τελευταία χρόνια βρίσκεσαι στις πρώτες θέσεις στα αγωνίσματα ημιαντοχής στην Ελλάδα. Ποιοι παράγοντες πιστεύεις ότι έχουν παίξει ρόλο;

Η διάρκεια οφείλεται στο πάθος και στην αγάπη για το αγώνισμα των 1500 μέτρων που μου δίνει το κίνητρο κάθε χρόνο να βελτιώνομαι και να μένω σταθερός σε μια καλή πορεία.

 

Έχεις κάποιον αθλητή πρότυπο;

Παρόλο που έχω κάνει στροφή προς άλλο αγώνισμα θαυμάζω τον Yuriy Borzakovskiy γιατί εκτός από εξαιρετικός αθλητής διακρίνεται για το ήθος και τον χαρακτήρα του σαν άνθρωπος. Επίσης, είναι γνωστός για την εξαίρετη τακτική που ακολουθούσε στην διάρκεια του αγώνα.

 

Εκτός από το τρέξιμο, σου αρέσουν οι ξένες γλώσσες και η ανάγνωση μυθιστορημάτων. Ένας αθλητής που κάνει πρωταθλητισμό έχει ελεύθερο χρόνο;

Σίγουρα ο όγκος και η διάρκεια των προπονήσεων δε μου αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια, αλλά στον ελεύθερο χρόνο που μου μένει εξάσκω τις δεξιότητές μου στις 3 ξένες γλώσσες που μιλάω (γαλλικά, γερμανικά, αγγλικά). Όπως επίσης, λατρεύω τα αστυνομικά και θρίλερ μυθιστόρηματα συνδυάζοντάς τα με έναν καλό καφέ.

 

Ανδρέα σε ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο σου! Σου ευχόμαστε επιτυχία και θα έρθουμε όλοι να σε χειροκροτήσουμε στο προσεχές Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου.