Back to top

Cyclades Trail Cup: Folegandros Sunset Trail

Το Cyclades Trail Cup και ο Δήμος Φολεγάνδρου διοργανώνουν στις 22 Ιουνίου 2019 τον 2ο ορεινό αγώνα τρεξίματος:Folegandros Sunset Trail. Στο πλαίσιο της ανάδειξης των μονοπατιών αλλά και του πολιτιστικού της πλούτου, η Φολέγανδρος συμμετέχει και φέτος στο Cyclades Trail Cup, μία σειρά αγώνων ορεινού τρεξίματος σε Κυκλαδίτικους προορισμούς.

Ο αγώνας τρεξίματος: Folegandros Sunset Trail, θα διεξαχθεί με μια διαδρομή μήκους 10 χιλιομέτρων που διασχίζει όλη την νότια ακτογραμμή του νησιού. Η εκκίνηση θα δοθεί στον οικισμό Ταξιάρχη Άνω Μεριάς στις 18:45 ενώ ο τερματισμός θα γίνει στον οικισμό της Χώρας.

Για τις μετακινήσεις των αθλητών και επισκεπτών από και προς το νησί της Φολεγάνδρου, η διοργανώτρια αρχή σε συνεργασία με την ακτοπλοϊκή εταιρία GOLDEN STAR FERRIES προσφέρει έκπτωση 30% στα ατομικά εισιτήρια του ταχύπλοου: HSC SUPERCAT”. Για την κράτηση/αγορά των εισιτηρίων, αφού οι αθλητές έχουν καταχωρήσει τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, θα πρέπει να καλέσουν σε έναν από τους κάτωθι 2 ταξιδιωτικούς συνεργάτες για την έκδοση των ακτοπλοϊκών:

  • Κεντρικό Πρακτορείο Πειραιά - First Choice - 21041140800

  • Κεντρικό Πρακτορείο Φολεγάνδρου - Folegandros Travel - 2286041273

Όλες οι αθλητικές εκδηλώσεις του Cyclades Trail Cup πλαισιώνονται από παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού χαρακτήρα. Στόχος είναι, ο επισκέπτης να αποκομίσει μια συνολική εμπειρία και να γνωρίσει το εκάστοτε νησί με όλες του της αισθήσεις. Κάθε εκδήλωση “παντρεύει” τον αθλητισμό με μια πολιτιστική εμπειρία όπως την γαστρονομία, την αρχαιολογία, την μυθολογία, την μουσική και τον χορό και την προβάλλει με παράλληλες δράσεις τις ήμερες της εκδήλωσης. Πέραν του καθαρά αγωνιστικού χαρακτήρα, το Folegandros Sunset Trail “παντρεύει” φέτος τον Αθλητισμό με την Κυκλαδίτικη βραδιά!

Το 2019 και για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Cyclades Trail Cup παρουσιάζει μια νέα σειρά εκδηλώσεων σε εναλλακτικούς προορισμούς με πρωτότυπες αθλητικές διαδρομές και με έντονες πολιτιστικές εμπειρίες! Δίνοντας προτεραιότητα στα “κοντινά” νησιά των Κυκλάδων, το Πρωτάθλημα του 2019 θα διεξαχθεί με 5 εκδηλώσεις σε 5 προορισμούς. Την Κέα, την Φολέγανδρο, την Άνδρο, την Κύθνο και την Τήνο.

Ηλεκτρονικές δηλώσεις εγγραφής θα πραγματοποιούνται μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου, από την επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.cycladestrailcup.com . Νέες δηλώσεις συμμέτοχης θα μπορούν να γίνουν και στην γραμματεία του αγώνα το Σάββατο 22 Ιουνίου μεταξύ 10:00-17:00.

Περισσότερες Πληροφορίες