Back to top

Δράσεις για το περιβάλλον και την κοινωνία από τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ στο Navarino Challenge 2023

H ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την κίνηση και την εξέλιξη υποστήριξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά και wellness events στην Ευρώπη, το Navarino Challenge, στις 13-15 Οκτωβρίου 2023, στην Costa Navarino και την Πύλο. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ένωσε ανθρώπους από 27 χώρες και τους «έθεσε σε κίνηση» μέσα από πάνω από 55 δραστηριότητες και 20 Ολυμπιακά αθλήματα.

 

Η διοργάνωση συγκέντρωσε περισσότερες από 3.500 συμμετοχές και όλοι οι αθλητές και πρεσβευτές της κινήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια, με τον ανανεωμένο στόλο αυτοκινήτων της SIXT, μέλους του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και Premium Mobility Partner του Navarino Challenge 2023, ενώ τα premium cars του ομίλου κόσμησαν τις εισόδους των ξενοδοχείων W Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

 

MOTODYNAMICS Cleaning Team με αγάπη για το περιβάλλον

Μέσω της συμμετοχής της, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ εφάρμοσε βιώσιμες πρακτικές, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος. Πιο συγκεκριμένα, η δυναμική ομάδα MOTODYNAMICS Cleaning Team αποτελούμενη από την καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών, δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον καλύτερο Έλληνα άλτη του επί κοντώ, 4ο Ολυμπιονίκη στο Τόκιο Εμμανουήλ Καραλή, μαζί με τους ανθρώπους του Moraitis Watersports και την πολυπληθή ομάδα εθελοντών του Πανεπιστημίου Πειραιά ανέλαβαν τον καθαρισμό της παραλίας της Γιάλοβας, στο πλαίσιο του Navarino Challenge. Η ποσότητα των νεκρών φύλλων Ποσειδωνίας που συλλέχθηκε από την παραλία τοποθετήθηκε σε ειδικές τσάντες και προωθήθηκε για να δώσει δεύτερη ζωή μέσα από την τεχνολογία της PHEE, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης και στην ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Η MOTODYNAMICS Cleaning Team προσπάθησε να επαναφέρει τη φυσική ισορροπία, προωθώντας τις αρχές της «πράσινης» επιχειρηματικότητας και της επαναχρησιμοποίησης (upcycling) των φυσικών πόρων. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα φύκια και συγκεκριμένα αυτό το είδος φυτού, είναι ένας από τους αρχαιότερους ζώντες οργανισμούς στη Γη. Τα φύλλα της Ποσειδωνίας εκβράζονται στις ακτές της Μεσογείου σε μεγάλες ποσότητες ετησίως και απορρίπτονται ως απόβλητα. Σε συνεργασία με την ελληνική καινοτόμα εταιρεία PHEE, την πρώτη εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο που χρησιμοποίησε πλήρως τα νεκρά φύλλα του φυτού Posidonia Oceanica ως πρώτη ύλη, η MOTODYNAMICS Cleaning Team ξεκίνησε τη διαδικασία ώστε να τα επαναφέρει στη ζωή. Πρώτα καθάρισε την παραλία, συγκέντρωσε τα φύκια, τα αποθήκευσε και με φυσική επεξεργασία δημιουργήθηκαν τα πάνελ, που είναι κατασκευασμένα από τα απορριπτόμενα φύλλα και από βιολογικές ρητίνες. Με αυτό τον τρόπο προώθησε την περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη μέσω της αλυσίδας των αξίων της.

 

Το 1ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» στον Εμμανουήλ Καραλή – Τιμητική διάκριση για την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη από τη διοργάνωση

Με το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει» και ακολουθώντας τον σκοπό του Ολυμπιακού Κινήματος, το Navarino Challenge συγκέντρωσε για ακόμα μία χρονιά, ανθρώπους όλων των ηλικιών και δυνατοτήτων, ερασιτέχνες και επαγγελματίες συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Πάνω απ’ όλα όμως έφερε κοντά στους νέους και τους ερασιτέχνες σημαντικά υγιή πρότυπα αθλητών. Έναν ακριβώς χρόνο μετά τον χαμό του δις αργυρού Ολυμπιονίκη του taekwondo Αλέξανδρου Νικολαΐδη, η διοργάνωση έκανε πράξη την επιθυμία της οικογένειας του Αλέξανδρου θεσμοθετώντας μέσω του Navarino Challenge και με την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης». Παρουσία της συζύγου του Δώρας Τσαμπάζη, της κόρης τους και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Μανώλη Κολυμπάδη, το 1ο βραβείο «Αλέξανδρος Νικολαΐδης» δόθηκε στον Ολυμπιονίκη του άλματος επί κοντώ και πρεσβευτή της SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Εμμανουήλ Καραλή που ξεχωρίζει για το ήθος, τη δέσμευση και την ηθική του. Παράλληλα, την Ολυμπιονίκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρέσβειρα της SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Αντιγόνη Ντρισμπιώτη βράβευσε για τη συνεισφορά της στον αθλητισμό ο Development Manager της SIXT Greece, κ. Αντώνιος Μαρκουτσάς.

 

10χλμ. powered by SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Οι συμμετέχοντες του Navarino Challenge είχαν την ευκαιρία να τρέξουν τη μαγευτική διαδρομή δίπλα στη θάλασσα των 10χλμ. powered by SIXT, μέλος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών με θέα το Ιόνιο πέλαγος. Όσοι τερμάτισαν τη διαδρομή έλαβαν μετάλλιο φτιαγμένο από επαναχρησιμοποιημένα φύλλα Ποσειδωνίας.

 

Τέλος, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υποστήριξε την εθελοντική ομάδα του Humanity Greece, όντας Μέγας Χορηγός του ήδη από τον Μάϊο 2023, που καθημερινά πασχίζει για να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα είδη και υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών και την παροχή ουσιαστικής βοήθειας σε ευάλωτους συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα. Το Humanity Greece κινήθηκε με τη δύναμη της SIXT στο φετινό Navarino Challenge, ενώ με το σπουδαίο εθελοντικό του έργο βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

 

 

Προφίλ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

Με κινητήρια δύναμη την αγάπη για την κίνηση και την εξέλιξη, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., είναι η επίσημη, αποκλειστική διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd., σε Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία, της PORSCHE AG και της SIXT, στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν επίσης το ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ, με τρεις κάθετες μονάδες Yamaha και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.motodirect.gr, προσφέροντας, έτσι, μία ολοκληρωμένη, 360 εμπειρία πώλησης και υπηρεσιών.

Απασχολεί, στο σύνολό της, μία ομάδα με περισσότερους από 292 καταρτισμένους επαγγελματίες που εστιάζουν στις ανάγκες του κάθε πελάτη, ξεχωριστά, ενώ παράλληλα έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης, απέναντι στο δίκτυο συνεργατών, τους μετόχους, καθώς και το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό.

Με τις πωλήσεις του Ομίλου να αυξάνονται δυναμικά και να ανέρχονται στα 132 εκατομμύρια ευρώ το 2022, και με τη μεταφορά μας στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, όλοι μαζί εργαζόμαστε συντονισμένα και ακόμα πιο αποτελεσματικά, ανεβάζοντας συνεχώς τον πήχη και θέτοντάς κάθε μέρα, ακόμα υψηλότερους στόχους .

Με γνώμονα την πρωτοπορία και την τεχνογνωσία, δεσμευόμαστε να πρωταγωνιστήσουμε, στον τομέα του mobility, συνεχίζοντας, με το ίδιο πάθος, το έργο μας. Μένουμε πιστοί στο όραμά μας, για συνεχή εξέλιξη, με πρωτοποριακής τεχνολογίας προϊόντα και άριστες υπηρεσίες, έχοντας σαν απώτερο στόχο μας, να μετατρέψουμε την οδηγική εμπειρία σε απόλαυση, για κάθε έναν από εσάς.

[Photo Credit: Navarino Challenge]