Back to top

Έγραψε ιστορία ο Τσιτσιπάς: Ο νέος βασιλιάς του ATP Finals!

Έγραψε ιστορία ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Ο νέος βασιλιάς του ATP Finals, το οποίο διεξήχθη στο Λονδίνο. 

Τσιτσιπάς-Τιμ είχαν ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, γεμάτο αγωνία αλλά ο Έλληνας τενίστας τα κατάφερε, ανέβηκε στην κορυφή και αναδείχθηκε βασιλιάς του ATP Finals.

Με ένα τρομερό τρίτο σετ και ισοπαλία στο 6-6, ο αγώνας οδηγήθηκε στο time brake και ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το θαύμα του, με απόλυτη συγκέντρωση κατάφερε να κερδίσει τον Αυστριακό Ντομινίκ Τιμ με 7-4.

Είναι ο πρώτος Έλληνας τενίστας που καταφέρνει την κατάκτηση του συγκεκριμένου τίτλου και ο πρώτος αθλητής στον κόσμο που κατέκτησε το τρόπαιο του NextGen ATP Finals και το Nitto ATP Finals.

Τσιτσιπάς-Τιμ: Πώς εξελίχθηκε το παιχνίδι

Ο Ντομινίκ Τιμ από την Αυστρία αρχικά κατέκτησε το πρώτο σετ κερδίζοντας στο τάι μπρέικ τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Στέφανος δεν έχασε το σερβίς του. Αλλά ο Τιμ επέμενε και ούτε εκείνος έχασε το σερβίς του. Έτσι έφτασαν στο τάι μπρέικ, όπου εκεί επικράτησε ο Τιμ.

Στο δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πίεσε και με καθαρό μυαλό και συγκέντρωση ισοφάρισε τον αγώνα σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς δημιούργησε δύο break point στο σερβίς του Τιμ, χωρίς επιτυχία.

Στο δεύτερο service game του Αυστριακού ο Στεφ έκανε ξανά το ίδιο μόνο που αυτή τη φορά έκανε το break. Ο Τιμ αντέδρασε και πήρε πίσω το break στο έκτο game και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-3.

Στη συνέχεια και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους και έτσι φτάσαμε στο δεύτερο tie break. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 4-1, ο Τιμ ισοφάρισε στο 4-4.

Αλλά τελικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε, κέρδισε και αναδείχθηκε ο νικητής του ATP Finals στο Λονδίνο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα μου. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Το χρωστάω σε σας. Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε και εσείς όλα τα παιχνίδια», είπε ο Έλληνας τενίστας, αφού έδωσε και τα συγχαρητήριά του στον αντίπαλό του.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr