Back to top

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό της Θεσσαλονίκης!

Χιλιάδες δρομείς της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ξεκίνησαν από το πρωϊ της Παρασκευής να τρέχουν ή να περπατούν για καλό σκοπό, στο «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό», τον κορυφαίο φιλανθρωπικό αγώνα στη Βόρεια Ελλάδα και υπερμαραθώνιο 50 ωρών που γίνεται στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Τα χιλιόμετρα που θα καλύψουν οι μετέχοντες θα μετατραπούν σε χρήματα για το τμήμα επειγόντων της παιδιατρικής πτέρυγας του «Ιπποκράτειου» και το δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» που είναι τα ιδρύματα που έχουν επιλεγεί για το φετινό σκοπό του αγώνα.

Την εκκίνηση στον αγώνα έδωσε ο Ζήσης Προκοπίου, προϊστάμενος εκδηλώσεων και αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης που μαζί με τον αθλητικό σύλλογο Ερμή 1877 διοργανώνουν τον αγώνα και οι δρομείς ρπατούν ή τρέχουν ότι ώρα θέλουν, όποια στιγμή της ημέρας ή της νύχτας θέλουν, για όσες φορές θέλουν, με όποιο τρόπο και ρυθμό θέλουν και για όση διάρκεια θέλουν μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη κυκλική διαδρομή, ως  την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ώρα 12:00.

Στην εκκίνηση ήταν και ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιώργος Ορφανός η εκπρόσωπος του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος Δέσποινα Ιορδανίδου και η Ελισάβετ Μιχαηλίδου που εκπροσώπησε τις Α’ και Γ’ παιδιατρικές κλινικές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Ζήσης Προκοπίου είπε: «Είναι ένας αγώνας για πραγματικά σπουδαίο σκοπό και ο Δήμος Θεσσαλονίκης τον στηρίζει. Καλώ όλους τους πολίτες να έρθουν στη Νέα Παραλία και να πάρουν μέρος προσφέροντας στα παιδιά της πόλης μας που έχουν ανάγκη».

Η Δέσποινα Ιορδανίδου δήλωσε: «Είναι πραγματικό πολύ συγκινητικό να βλέπεις τον κόσμο να έχει ξυπνήσει τόσο νωρίς, να έχει αφήσει τις δουλειές του και να τρέχει για καλό σκοπό. Ως  εκπρόσωπος του Σωματείου Αντιμετώπισης Παιδικού Τραύματος θέλω να τονίσω ότι στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και είναι ιδιαίτερα θετικό που θα συγκεντρωθούν χρήματα για την παιδιατρική πτέρυγα του Ιπποκράτειου και του βρεφοκομείου Αγιος Στυλιανός. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που άρχισε να τρέχει και θα το κάνει αυτό ως την Κυριακή, βοηθώντας παιδιά που το έχουν ανάγκη».

 

Οι εγγραφές συνεχίζονται στη Γραμματεία του αγώνα, δίπλα στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στα ίδια σημεία ακριβώς γίνεται και η παραλαβή του υλικού από όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Παράλληλα με τον αγώνα υπάρχει και ψυχαγωγικό πρόγραμμα με ελεύθερη είσοδο για όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα του Τρέξε Χωρίς Τερματισμό:

 

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου

10:00, εκκίνηση αγώνων 50 και 48 ωρών

19:00, εκκίνηση αγώνα 24 ωρών

20:00-21:30, Live Music

21:30-23:00, DJ Set, Live Program

 

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

10:00-12:00, Ερωτικός 94.8, Live Program

17:00-19:00, DJ Set, Live Program

19:00, τερματισμός αγώνα 24 ωρών

19:10-19:50, Boot Camp, Live Gym

19:50-20:00, απονομές αγώνα 24 ωρών

20:00-21:30, Γιώργος Αξάς, Live Music

21:30-23:00, DJ Set, Live Program

 

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

09:30-11:00, DJ Set, Live Program

09:30-12:00, Kids Athletics Festival
10:00, τερματισμός αγώνα 48 ωρών

11:00-12:30, Bliss, Live Music

12:00, τερματισμός αγώνα 50 ωρών

12:30-13:00, απονομές αγώνα 50 ωρών

 

Το Τρέξε Χωρίς Τερματισμό γίνεται για 5η χρονιά και αποτελεί πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου «ΕΡΜΗΣ 1877», σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με την αθλητική υποστήριξη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Μεγάλος Χορηγός του υπερμαραθωνίου αγώνα "5ο Τρέξε Χωρίς Τερματισμό Θεσσαλονίκη" είναι η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος.

Eπίσημοι Χορηγοί είναι η Βίκος, η Arla και η Γατίδης.

Μεγάλοι Υποστηρικτές είναι η Saucony, η Kyana, η Petridis Cars και η Δημάκης

Θεσμικός Υποστηρικτής είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσημοι Πάροχοι είναι η διεθνής αλυσίδα λιανεμπορίου Lidl, το Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο υγειονομικής περίθαλψης  και η εθελοντική ομάδα Επομεα Πυλαίας-Χορτιάτη.

Αθλητικός Υποστηρικτής είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.