Back to top

Εύκολα hacks για να λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά απ’ τα τρόφιμα!

Προσπαθείς να ακολουθήσεις μια ισορροπημένη διατροφή, αγοράζεις βιολογικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά… αλλά είσαι βέβαιος πως λαμβάνεις όλα τα θρεπτικά συστατικά απ’ τα τρόφιμα;

Το να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή δεν είναι και ο πιο εύκολος δρόμος αλλά σίγουρα είναι σημαντικός. Μερικές φορές μπορεί να είναι λίγο περίπλοκος κι άλλες μπορεί απλά να είναι δύσκολος.

Πώς θα πάρεις όλα τα θρεπτικά συστατικά απ’ τα τρόφιμα;

Φρέσκα και τοπικά

Τα φρέσκα προϊόντα έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, αλλά αρχίζουν να μειώνονται κάθε μέρα! Πρέπει να επιλέγεις φρέσκα και τοπικά προϊόντα καθώς θα λάβεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μερικές φορές η παραγωγή αποστέλλεται από όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να φάτε προϊόντα που έχουν μερικές εβδομάδες… Προτίμησε προϊόντα εποχής!

Η σωστή αποθήκευση

Για να παρατείνεις τη ζωή των φρούτων και των λαχανικών θα πρέπει να τα αποθηκεύεις σωστά στην κουζίνα σου και αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τα πετάξεις όλα απλώς στο ψυγείο.

Όλα τα φρούτα εκτός από τα μούρα, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου μακριά από το απευθείας φως. Όλα τα λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Τα βότανα πρέπει να τεμαχιστούν και να καταψυχθούν σε παγοθήκες με νερό ή λάδι μέχρι να τα μαγειρέψεις. Για να παρατείνεις τη φρεσκάδα των ήδη κομμένων φρούτων και λαχανικών, ρίξε λίγο χυμό λεμονιού σε αυτά και αποθήκευσέ τα σε ένα αεροστεγές δοχείο.

 

Μπαχαρικά

Η προσθήκη του αγαπημένου σου μπαχαρικού σε ένα γεύμα μπορεί να φαίνεται σαν ένας τρόπος για να δώσεις απλώς επιπλέον γεύση, αλλά μπορεί επίσης να προσθέσει πολλά αντιοξειδωτικά. Μόλις 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλου περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από το 1/2 φλιτζάνι blueberries και ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ισούται με την ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών που βρίσκεται σε ένα ολόκληρο φλιτζάνι γλυκοπατάτες!

 

To… ουράνιο τόξο

Αν προτιμάς τα πράσινα λαχανικά ή τα πιο γλυκά τα κόκκινα φρούτα, τότε ανακάτεψέ τα! Το χρώμα στα φρούτα και τα λαχανικά προέρχεται από μικροθρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες και τα φυτοθρεπτικά συστατικά που εντοπίζονται σε αυτά! Με την κατανάλωση μιας ποικιλίας διαφορετικών χρωματισμένων φρούτων και λαχανικών, θα πάρεις περισσότερα θρεπτικά συστατικά στη διατροφή σου χωρίς να προσπαθήσεις και ιδιαίτερα.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr f

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας