Back to top

Φυσικοί τρόποι για να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να είσαι σε ένα τρένο ή σε ένα γραφείο με ανθρώπους γύρω σου που δεν σταματούν να βήχουν και να φτερνίζονται.

Μπορεί ο Χειμώνας να φτάνει σχεδόν στο τέλος του, παρόλα αυτά υπάρχει τρόπος να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σύστημα και να μην φοβάσαι συνέχεια ότι θα κολλήσεις την επόμενη γρίπη.

Με τόσα πολλά μικρόβια γύρω, πώς είναι δυνατόν να αποφύγεις να αρρωστήσεις; Αντί να αγνοείς τον άρρωστο συνάδελφό σου ή να παραμείνεις στο σπίτι κάτω από τα παπλώματα, αυτοί είναι οι φυσικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ενισχύσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

1. Καλός ύπνος

Μπορεί να μην είναι εύκολο για όλους να κοιμόμαστε 7-8 ώρες κάθε μέρα, ωστόσο, αυτές οι ώρες έχουν μεγάλη σημασία για την υγεία και την ευημερία του σώματός μας. Είναι σημαντικό μετά από μία κουραστική ημέρα να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις και όχι να ελέγχεις τα μηνύματα στο κινητό σου.

2. Αντιοξειδωτικές τροφές

Και όμως δεν είναι μύθος, οι αντιοξειδωτικές τροφές όπως τα μούρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα. Γι’ αυτό μπορείς να προτιμήσεις τα μούρα την επόμενη φορά που θα χρειαστείς κάποιο σνακ και όχι chips και κρουασάν.

3. Αύξησε τη Βιταμίνη C

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πίνουμε χυμό πορτοκαλιού όταν είμαστε άρρωστοι; Είναι επειδή ενισχύει άμεσα το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η Βιταμίνη C είναι γνωστό ότι αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων.

5. Μείνε ενυδατωμένη

Ανεξάρτητα από τον καιρό, το να πίνουμε αρκετό νερό έχει ζωτική σημασία για τον οργανισμό μας. Εκτός του ότι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, μας χαρίζει λαμπερή επιδερμίδα και υγιή μαλλιά. Με το να πίνουμε αρκετό νερό καθημερινά αποβάλλουμε τις οποιεσδήποτε τοξίνες από το σώμα μας.

6. Μείωσε τη ζάχαρη

Η κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας ζάχαρης καταστέλλει τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που διασπούν τις τοξίνες και τα βακτήρια. Γι’ αυτό σκέψου διπλά πριν καταναλώσεις εκείνη την σοκολάτα όταν είσαι στο κρεβάτι του πόνου, καθώς η ζάχαρη που περιέχεται σ’ αυτή μπορεί να είναι ο λόγος που κάνει τόσο καιρό να περάσει μια γρίπη.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr

Photo: Unsplash/Christopher Campbell