Back to top

Greece Race for the Cure: Ένας αγώνας με μήνυμα ελπίδας

Στο πνεύμα της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen for the Cure ® διοργανώνει από το 2009 το συμβολικό αγώνα δρόμου και περίπατο Greece Race for the Cure ®.

Το Greece Race for the Cure ® αποτελεί πλέον έναν από τους πιο δημοφιλείς αγώνες με στόχο την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στην Ευρώπη, ενώ είναι το μεγαλύτερο αθλητικό event με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 150.000 συμμετοχές σε όλη την ιστορία της διοργάνωσης.

 

1.Το Greece Race for the Cure® δεν είναι ένας απλός δρομικός αγώνας, αλλά ένας αγώνας με μήνυμα ελπίδας. Μπορείτε να μας μιλήσετε για αυτό;

To Greece Race for the Cure® είναι ένας συμβολικός αγώνας δρόμου και περίπατος ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Ένα ετήσιο ραντεβού που δίνουμε τα τελευταία 11 χρόνια το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο, στο κέντρο της Αθήνας, για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο σχετικά με την ασθένεια και να ενημερώσουμε τις γυναίκες για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, η οποία σώζει ζωές!

Η συμμετοχή και η αγάπη του κόσμου για τη διοργάνωση είναι πραγματικά συγκινητική. Χιλιάδες κόσμου κάθε χρόνο γιορτάζουν μαζί μας τη ζωή και μεταδίδουν το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί.

Μαζί έχουμε καταφέρει, στα 11 αυτά χρόνια της διοργάνωσης, να κάνουμε το Greece Race for the Cure® το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός με κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και τον δεύτερο μεγαλύτερο αγώνα Race for the Cure® παγκοσμίως.

 

2.Φέτος για πρώτη χρόνια προστέθηκε η διαδρομή των 10χλμ με χρονομέτρηση. Πώς προέκυψε αυτό;

Τα τελευταία χρόνια μαζί στον αγώνα μας, συνδιοργανωτής και πολύτιμος συνοδοιπόρος είναι ο Δήμος Αθηναίων. Φέτος, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τρέξουμε μαζί ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Έχουμε, λοιπόν, τη χαρά να έχουμε φέτος μαζί μας, σύμμαχο στον αγώνας μας, τον πλέον ιστορικό αθλητικό θεσμό, τον 33ο Γύρο της Αθήνας του ΟΠΑΝΔΑ, με μια διαδρομή 10χλμ με τσιπ χρονομέτρησης.

 

3.Το Greece Race for the Cure® έχει την έγκριση της Οργάνωσης Susan G. Komen®. Τι είναι αυτή η οργάνωση;

Η οργάνωση Susan G. Komen® δημιουργήθηκε το 1982 από τη Nancy G. Brinker. Ξεκίνησε από μια υπόσχεση που έδωσε η ίδια στην αδερφή της Susan, η οποία νόσησε και έφυγε από καρκίνο του μαστού, να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να βρεθεί θεραπεία για την ασθένεια.

Σήμερα, η Susan G. Komen® αποτελεί τη μεγαλύτερη μη κερδοσκοπική πηγή χρηματοδότησης παγκοσμίως στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και έχει συμβάλει σημαντικά στη μείωση των θανάτων από την ασθένεια.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της οργάνωσης είναι και το Race for the Cure®, ο μεγαλύτερος θεσμός με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού παγκοσμίως, με παρουσία σε 150 πόλεις και περισσότερες από 1 εκατομμύριο συμμετοχές σε όλο τον κόσμο.

Φέτος, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα αγώνες Race for the Cure® σε 16 ευρωπαϊκές χώρες.

 

4. Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις;

Το Greece Race for the Cure® είναι μια διήμερη γιορτή. Θα είμαστε στο Ζάππειο όλο το Σαββατοκύριακο με πολλές παράλληλες δράσεις και πολύ κέφι!

Το Σάββατο 28/9 είναι μια μέρα αφιερωμένη στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Από τις 12μμ έως τις 6μμ θα πραγματοποιούνται παραλαβές υλικού και παράλληλες δράσεις προαγωγής της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Μαζί μας θα είναι και η ΕΠΟ με αθλητικά δρώμενα.

Από τις 12μμ έως τις 6μμ θα πραγματοποιούνται, επίσης, δωρεάν κλινικές εξετάσεις μαστών σε γυναίκες ηλικίας 20 ετών και άνω και παράλληλα θα δίνονται προσωπικές συμβουλές για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Όσες γυναίκες επιθυμούν να πάρουν μέρος στη δράση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο 2108815444 (εσωτ.19) έως 26/9/2019.

Αντίστοιχα και την Κυριακή καλούμε τον κόσμο να έρθει από νωρίς στο Ζάππειο, να κάνει τη βόλτα του, να ενημερωθεί για τον καρκίνο του μαστού και να απολαύσει όσα θα γίνονται τόσο πάνω στη σκηνή όσο και εκτός!

Στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου θα βρίσκονται, επίσης, όλο το Σαββατοκύριακο και τα περίπτερα των χορηγών μας. Κάθε ένας έχει ετοιμάσει μια διαφορετική έκπληξη. Μην παραλείψετε να τα επισκεφθείτε όλα!

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις δράσεις στο site της διοργάνωσης: https://www.greecerace.gr/savvato-proagwgi-prolipsis-ygeias-mastou/

 

5.Ποια είναι η διάρκεια και ποιο το πρόγραμμα του Greece Race for the Cure®;

Την Κυριακή, όπως είπαμε, θα είμαστε στο Ζάππειο από νωρίς. Από τις 7:30πμ θα περιμένουμε τους συμμετέχοντες με μουσική και πολύ κέφι.

Η εκκίνηση των δρομέων 10χλμ θα γίνει στις 8:30πμ ακριβώς και των 5χλμ στις 10:30πμ ενώ οι περιπατητές μας θα ξεκινήσουν στις 11:30πμ. Όλες οι εκκινήσεις γίνονται από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας.

Τόσο οι δρομείς όσο και οι περιπατητές θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα στον χώρο του Ζαππείου. Οι παράλληλες δράσεις, άλλωστε, θα είναι πολλές! Έτσι μικροί και μεγάλοι θα περάσουν καλά πριν και μετά τον τερματισμό!

Η διοργάνωση ολοκληρώνεται με την τελετή λήξης, όπου στη σκηνή του Greece Race for the Cure® ανεβαίνουν οι γυναίκες survivors και γίνονται πρότυπο δύναμης και ελπίδας για τις γυναίκες που περνούν αυτή τη στιγμή την ίδια περιπέτεια με τον καρκίνο του μαστού, καταπολεμώντας το φόβο της ασθένειας! Ακολουθούν οι βραβεύσεις των νικητών του Αγώνα μας, των μεγαλύτερων ομάδων που συμμετείχαν σε αυτόν, αλλά και των εθελοντών μας!

 

6.Ποια είναι η ουσία του GRFC και τι επιτυγχάνεται με την διοργάνωση αυτού του αγώνα;

Η ουσία του Greece Race for the Cure® βρίσκεται σε όσα καταφέρνουμε μέσα από αυτόν. Από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα χρηματοδοτούνται προγράμματα ενημέρωσης, αλλά και στήριξης ασθενών με καρκίνο του μαστού.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως από τα καθαρά έσοδα του 10ου Greece Race for the Cure® πραγματοποιηθήκαν προγράμματα ψυχολογικής υποστήριξης και πρόληψης, το πρόγραμμα γενετικής συμβουλευτικής και ανάλυσης, η δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας και η εκστρατεία ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού που ξεκινά από τον ερχόμενο μήνα.

Φέτος, συνεχίζουμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού με το 11ο Greece Race for the Cure® την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με αφετηρία το Ζάππειο.

 

Σας περιμένουμε!