Back to top

Gustav Iden ο μεγάλος νικητής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος IronMan 70.3

Ο Νορβηγός Gustav Iden κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα IronMan 70.3 που διεξήχθει στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο Gustav Iden, με χρόνο 3:52:35, έγινε με αυτό τον τρόπο ο νεώτερος νικητής παγκόσμιου πρωταθλήματος παίρνοντας τα σκήπτρα από τον Αυστραλό Terenzo Bozzone, που είχε αναδειχθεί νικητής το 2008.

Στην δεύτερη θέση με μόλις 2:43 λεπτά διαφορά τερμάτισε ο δύο φορές ολυμπιονίκης τριάθλου (Λονδίνο 2012, Ρίο 2016) Βρετανός Alistair Brownlee. Ο αγώνας κρίθηκε στο δρομικό σκέλος, όπου ο Νορβηγός αθλητής τερμάτισε στον ασύλληπτο χρόνο 1:08:10, ενώ ο Brownlee σε χρόνο 1:10:43. Τρίτος τερμάτισε ο Rodolphe Von Berg και τέταρτος ο Kristian Blummenfelt, ο οποίος είχε κερδίσει στον ITU World Triathlon Grand Final της Λωζάνης.

“Ο μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είναι ο απόλυτος αγώνας για τους αθλητές, όλων των σπορ. Θα ήθελαν να αγωνιστώ σε μεγαλύτερες αποστάσεις και σε full ΙronMan, αλλά η προσήλωση μου τώρα είναι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα, επίσης, να διαγωνιστώ και στη Κόνα”, δήλωσε ο Gustav Iden μετά τον αγώνα. Όσον αφορά την απόφαση του να επιλέξει ένα ποδήλατο δρόμου και όχι ένα TT, παρά την μορφολογία του εδάφους δήλωσε τα εξής: “Πιστεύω ότι ένα TT ποδήλατο θα ήταν γρηγορότερη επιλογή, αλλά δεν έχω ακόμα χορηγίες ώστε να μου το εξασφαλίσουν. Η αλήθεια έιναι ότι διαθέτω ένα χωρίς φρένα, οπότε μάλλον έκανα σοφή επιλογή με το ποδήλατο δρόμου”.