Back to top

Η μουσική, η οικολογία και η κοινωνική προσφορά «τρέχουν» μαζί στον 10ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο την Κυριακή 21 Απριλίου!

Μπορεί ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος να είναι μια διοργάνωση πρωτίστως αθλητική, ωστόσο βρίσκεται διαρκώς σε διάδραση με την κοινωνία. Γι’ αυτό και φέτος για ακόμα μία χρονιά στο πρόγραμμα των παράλληλων δράσεών του, δίνει έμφαση στην οικολογία, τη μουσική και την κοινωνική προσφορά.

Στο πλαίσια του 10ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου και των παράλληλων αγώνων, η «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+», σε συνεργασία με την

Οργανωτική Επιτροπή και τη συνεισφορά σε Colgate σε κάδους, οργανώνουν για τέταρτη φορά το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών μπουκαλιών με στόχο να συμβάλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, στην ασφάλεια βάδισης των δρομέων και στο γρήγορο καθαρισμό και άνοιγμα των δρόμων.

Κατά μήκος της διαδρομής των αγώνων και στους χώρους των εκδηλώσεων θα στηθούν 90 κάδοι για να συγκεντρώνουν όλα τα ανακυκλώσιμα είδη. Αντίστοιχα, τα λοιπά οργανικά απορρίμματα θα τοποθετούνται στους κάδους με την κατάλληλη σήμανση. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών και η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για ανακύκλωση σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή θα τοποθετήσει στην αφετηρία-τερματισμό δοχεία συλλογής πλεονάζοντος νερού στα οποία θα συγκεντρώνεται νερό το οποίο θα οδηγηθεί για το πότισμα των κήπων και χώρων πρασίνου του Φαληρικού Όρμου.

Με την ίδια ομάδα θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη φορά και το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά». Έτσι λοιπόν ζευγάρια που βρίσκονται ξεχασμένα σε κάποιο κουτί ή σε κάποιο ράφι στο σπίτι μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν από συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Ζευγάρια που δεν έχουν τρύπες, φθαρμένα πέλματα ή άλλες αισθητικές αλλοιώσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους ή είδους (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά) θα συγκεντρώνονται στο Κέντρο Εγγραφών του Ποσειδωνίου, την Παρασκευή 19, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου.

Αναγνωρίζοντας πως ο δύσκολος κόπος των δρομέων απαλύνεται με τη μουσική, ο Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος πραγματοποιεί για τέταρτη χρονιά το πρόγραμμα «Μουσική και μουσικοί στο κύμα». Έτσι, την Κυριακή 21 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία οι συμμετέχοντες στους αγώνες να συντονίσουν το βήμα τους με τις μελωδίες που θα παίζουν ζωντανά περισσότεροι από 50 σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου Παλαιού Φαλήρου κατά μήκος των διαδρομών. Παράλληλα, djs εντός κι εκτός του Πολιτιστικού κι Αθλητικού Κέντρου Παλαιού Φαλήρου θα δίνουν τον τόνο της δρομικής γιορτής.

Το μουσικό πρόγραμμα του Ποσειδωνίου την ημέρα του αγώνα, θα ξεκινήσει εντός του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Παλαιού Φαλήρου όπου dj θα διαλέγει τις ρυθμικές μελωδίες όλη την ημέρα, σημαίνοντας την αρχή της δρομικής γιορτής. Ακόμα, dj θα υπάρχει και στο άγαλμα του Παλαιολόγου επί της οδού Ποσειδώνος στο Φλοίσβο για να διασκεδάζει όσους τρέχουν προς τα εκεί.

Στη Μαρίνα του Φλοίσβου, ομάδα μαθητών από το σύγχρονο τμήμα του Ωδείου θα υποδέχεται τους δρομείς με γνωστά ροκ και ποπ τραγούδια, παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν το τρέξιμό τους δυνατά!

Η πλατεία Νερού, θα γεμίσει κρουστά όργανα! Εκεί θα στηθεί ένα “drum battle” αφού δύο σετ από ντραμς θα τοποθετηθούν αντικριστά σε μια μουσική μάχη που θα ξεσηκώσει και θα δώσει ενέργεια στους δρομείς που περνούν από το σημείο.

Σε πιο παραδοσιακούς ρυθμούς θα κινηθεί το σύνολο από λαϊκά όργανα κοντά στον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας. Οι σπουδαστές του Ωδείου, έχοντας ανά χείρας κρουστά και νταούλια αλλά και μπουζούκια, θα ερμηνεύσουν γνωστά ελληνικά τραγούδια, βγαλμένα από την παράδοση. Παράλληλα, στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και ρυθμικές μελωδίες ώστε να δώσουν μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην παραθαλάσσια διαδρομή.