Back to top

Η Πετρουλάκη τερμάτισε 49η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου

Την πρώτη της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου είχε σήμερα η Ελευθερία Πετρουλάκη, στη διοργάνωση της Λισαβόνα.

Η πρωταθλήτρια του μαραθωνίου τερμάτισε στην 49η θέση διανύοντας τα 8.225 μ. σε 31.32. Η αθλήτρια του Τάκη Γερακού πήρε θέση εκκίνησης μαζί με άλλες 58 αθλήτριες και είχε την ευκαιρία να κάνει μια δυνατή κούρσα ενόψει των υποχρεώσεων της, την Άνοιξη στον μαραθώνιο. Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2016 Γιασεμίν Καν (Τουρκία) με το εξαιρετικό 26.52 και ακολούθησαν οι Καρολίν Γκρούβνταλ (Νορβηγία) με 27.07 και η Σάμραβιτ Μένγκστιβ (Νορβηγία) με 27.43. Στους Άνδρες (10.225 μ.) νικητής αναδείχθηκε ο 24χρονος Ρόμπελ Σίχα (Νορβηγία) με 29.59 και ακολούθησαν οι Καγιά (Τουρκία -30.10) και Κρίπα (Ιταλία – 30.21).

"Ήταν πολύ όμορφη διοργάνωση, πολύ ωραία πίστα, αλλά πάρα πολύ δύσκολη, αφού μεγάλο μέρος της ήταν σε πλαγιά, την οποία ανεβαίναμε και κατεβαίναμε. Η διαδρομή ήταν τελείως διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Το επίπεδο στη διοργάνωση ήταν υψηλό με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών", είπε η Πετρουλάκη για την πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση.

[Πηγή: Σέγας]