Back to top

Η Τατιάνα Γκούσιν κοντά στην επιστροφή στις προπονήσεις

Η Τατιάνα Γκούσιν είναι πλέον πολύ κοντά στην επιστροφή της σε κανονικό ρυθμό προπόνησης, τρεισήμισι μήνες από τον σοβαρό τραυματισμό της στο γόνατο, στη διάρκεια μίτινγκ στην Ολλανδία.

Η έμπειρη πρωταθλήτρια του ύψους βρίσκεται στο στάδιο της ενδυνάμωσης και όλα δείχνουν πως πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τρέξιμο και σταδιακά να μπει στην προετοιμασία της για τη νέα χρονιά. Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου στάθηκε άτυχη, αφού τραυματίστηκε έναν μήνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα κι έχοντας νωρίτερα καλές εμφανίσεις στη σεζόν.

Το πρόβλημα τραυματισμού αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο και η αθλήτρια χρειάστηκε για μεγάλο διάστημα να μείνει μακριά από τις προπονήσεις και να περπατάει με πατερίτσα, προκειμένου να μην επιβαρύνει το πόδι της. "Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, στη διάρκεια της οποίας έπρεπε να δείξω υπομονή και να δουλέψω στο κομμάτι της αποκατάστασης. Θεωρώ πως στο επόμενο διάστημα θα πάρω την έγκριση και θα αρχίσω σταδιακά το τρέξιμο. Αναμφίβολα ο μεγάλος μου στόχος για το 2020 είναι να καταφέρω να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και το Ευρωπαϊκό του Παρισιού. Σίγουρα το όριο για τους Ολυμπιακούς (1,96 μ. ) είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα της πρόκρισης μέσω του ranking", είπε η Γκούσιν, που την περασμένη χρονιά βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ με το άλμα στα 1,94 μ.

Η αλήθεια είναι πως η Γκούσιν θα ήθελε να προλάβει τους αγώνες του χειμώνα, κυρίως για να έχει την ευκαιρία συμμετοχής σε αξιολογημένους αγώνες που θα της δώσουν βαθμολογία στο σύστημα ranking της WA. Παρόλα αυτά, το σημαντικότερο για εκείνη και την προπονήτρια της είναι να ξεπεράσει στο απόλυτο τον τραυματισμός της δίχως να βιαστεί να μπει και πάλι στις προπονήσεις.

[Πηγή: Σέγας]