Back to top

Το κορυφαίο FIBA 3X3 Stoiximan AegeanBall Festival επιστρέφει 28-30 Ιουνίου 2024

ο μεγαλύτερο 3X3 μπασκετικό γεγονός της χώρας, το Stoiximan AegeanBall Festival που συνδυάζει την παρουσία παγκόσμιων αστέρων του μπάσκετ, με Ολυμπιονίκες, παιδιά ακαδημιών, νέους και νέες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, επιστρέφει για 6η χρονιά στις 28-30 Ιουνίου 2024 στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.

 

Η σπουδαία διοργάνωση που ακολουθεί το όραμα του δις πρωταθλητή και ρέκορντμαν της Ευρωλίγκα Γιώργου Πρίντεζη, φιλοξένησε το 2023 χιλιάδες επισκέπτες μετατρέποντας την ιστορική Πλατεία Μιαούλη στον απόλυτο μπασκετικό προορισμό. Σε μια χρονιά ρεκόρ με 2.500 χιλιάδες κόσμο κατά μέσο όρο τη μέρα, το Stoiximan AegeanBall Festival έσπασε ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης για το τουρνουά και για τα ελληνικά δεδομένα του 3Χ3. Ακόμα μία επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο επίσημο FIBA 3x3 με 127 ομάδες και 508 συμμετέχοντες, ηλικίας από 8 έως 53 ετών, στα 4 κατάμεστα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ.

 

Η νέα χρονιά φέρνει νέες προκλήσεις, ονόματα έκπληξη, παράλληλες δράσεις και ακόμα υψηλότερους στόχους σε ένα πρόγραμμα γεμάτο μπάσκετ για όλες τις ηλικίες. Η καρδιά του μπάσκετ θα «χτυπήσει» δυνατά για ακόμα μια χρονιά σε όλη τη Σύρο, έχοντας ως φόντο το επιβλητικό Δημαρχιακό Μέγαρο της Ερμούπολης και προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες για αθλητικό τουρισμό που συνδυάζουν τα ξεχωριστά αιγαιοπελαγίτικα χρώματα, τα επιβλητικά νεοκλασικά κτίρια, τα συγκλονιστικά κυκλαδίτικα σοκάκια και αξιοθέατα με θέα το απέραντο γαλάζιο.

 

Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης για τρίτη συνεχή χρονιά είναι η Stoiximan, που μέσα από το κοινωνικό της έργο στηρίζει τη διοργάνωση και το νησί συμβάλλοντας στην προώθηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και του τουρισμού της Σύρου καθώς επίσης, στην ανάδειξη υγιών προτύπων στον αθλητισμό.

 

Διοργανωτές του Stoiximan AegeanBall Festival είναι η Progame, ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το άνοιγμα των εγγραφών και τις φετινές δράσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί.

 

[photo: @Stoiximan AegeanBall Festival]