Back to top

Κουρκουμάς: Το μπαχαρικό με τις θεραπευτικές ιδιότητες!

Μπαχαρικά υπάρχουν πολλά, όμως σαν τον κουρκουμά δεν είναι όλα. Μη μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει για τα οφέλη του κουρκουμά και δεν έχεις αρχίσει ήδη να τον χρησιμοποιείς!

Τα οφέλη του κουρκουμά είναι αναρίθμητα και έχει σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό. Αν δεν τον έχεις χρησιμοποιήσει ακόμα θα πρέπει να τον εντάξεις το συντομότερο στη διατροφή σου, ενώ αν τα φαγητά σου είναι πλούσια σε κουρκουμά, τότε μαγειρεύεις με τον σωστό τρόπο!

Ποιος είναι ο κουρκουμάς;

Αν δεν έχεις ξανακούσει για τον κουρκουμά, ήρθε η ώρα να σου τον συστήσουμε.

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το φυτό κουρκούμη και ανήκει στην ίδια οικογένεια με το τζίντζερ. Έχει κίτρινο χρώμα χάρη στη χημική του ουσία, την κουρκουμίνη, η οποία συχνά δίνει χρώμα σε τρόφιμα και καλλυντικά. Ως μπαχαρικό δεν χρησιμοποιείται μόνο για σκοπούς αρωματισμού, αλλά εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί και ως θεραπευτικό βότανο. Επίσης, ο κουρκουμάς θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής στον κόσμο, ενώ έχει σημαντικές επιδράσεις στο μυαλό και στο σώμα του ανθρώπου.

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα οφέλη του κουρκουμά;

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ο κουρκουμάς έχει τη δυνατότητα να καταπολεμήσει ξένους παράγοντες, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να μειώνει σημαντικά τον πόνο των αρθρώσεων. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της κουρκουμίνης είναι ισοδύναμες με αυτές της κορτιζόνης και ως αποτέλεσμα μπορεί να μειώσει πόνους, όπως αυτούς της αρθρίτιδας.

Αντιοξειδωτική ικανότητα

Τα αντιοξειδωτικά είναι ιδιαίτερα ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου, καθώς προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες. Ο κουρκουμάς είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που μάχεται τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν διάφορους τύπους καρκίνου, όπως του προστάτη, του δέρματος, και του εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας