Back to top

Κυριακή 31 Οκτωβρίου, Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως

Ο Αγώνας Δρόμου που φέτος δεν πρέπει να χάσει κανένας φίλος του τρεξίματος θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως.

Το 3ο ΟΠΑ Run αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2018, προκειμένου αφενός να αναδειχθεί το Πεδίον του Άρεως σε χώρο φιλικό για κάθε πολίτη και κάτοικο της περιοχής και αφετέρου να προωθηθεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής. Αξίζει να σημειωθεί, πως η φετινή διοργάνωση εστιάζει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη προστασία του περιβάλλοντος, δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο οικολογικό αποτύπωμα του αγώνα.

Συνδιοργανώτριες αρχές του 3ου ΟΠΑ Run αποτελούν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, ενώ η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Το ΟΠΑ Run αποτελεί την μαζικότερη κοινωνική δράση του Ιδρύματος τα τελευταία χρόνια καθώς εντάσσεται στην στρατηγική κοινωνικής προσφοράς στο πλαίσιο του Προγράμματος Εθελοντισμού του ΟΠΑ «AUEB Volunteers», μιας και η οργανωτική του ομάδα απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από εθελόντριες φοιτήτριες και εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου. Μερικά από τα μέλη της βασικής ομάδας της φετινής διοργάνωσης μας μιλούν σχετικά με την έννοια του εθελοντισμού την εποχή της COVID-19 και για την εμπειρία τους μέχρι τώρα στο ΟΠΑ Run.

  • Είσαι ήδη 3 χρόνια στην εθελοντική ομάδα του ΟΠΑ Run. Πως συνδύασες σπουδές και εθελοντισμό εν μέσω πανδημίας;

Από το πρώτο έτος των σπουδών μου ως μέλος της οργανωτικής ομάδας του ΟΠΑ Run είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω τις αξίες του εθελοντισμού. Η αλήθεια είναι πως ο συνδυασμός του εθελοντισμού με τις σπουδές εν μέσω πανδημίας εκ πρώτης όψεως φαίνεται ως κάτι απαιτητικό. Παρόλα αυτά, ο σωστός προγραμματισμός σε συνδυασμό με την σωστή διαχείριση των καταληκτικών ημερομηνιών και την ιεράρχηση των αναγκών αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας.

Δημήτρης Τριανταφύλλου, Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης, Υπεύθυνος Προμηθειών

  • Τι σε ώθησε να γίνεις μέλος της οργανωτικής ομάδας του 3ου ΟΠΑ Run και πως θα έπειθες εσύ κάποιον να ασχοληθεί με τον εθελοντισμό;

Από το λύκειο, ακόμη, φανταζόμουν τον εαυτό μου ως μέλος μιας εθελοντικής ομάδας και η ιδανική ευκαιρία προέκυψε μόλις άνοιξαν οι θέσεις για το 3ο ΟΠΑ Run. Η εμπειρία μου μέχρι στιγμής είναι καλύτερη από αυτήν που περίμενα, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Θεωρώ με τη συμμετοχή σε διοργανώσεις, όπως η δική μας, ο κάθε εθελοντής εξελίσσεται και ακολούθως βελτιώνει τη διοργάνωση.

Άρτεμις Χριστοδούλου, Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Επικοινωνίας

  • Πως σε προετοίμασε η προηγούμενη σου σχέση με τον πρωταθλητισμό στη δισκοβολία στην διεκπεραίωση του ρόλου σου στο 3ο ΟΠΑ Run;

Η θέση του υπεύθυνου συμμετεχόντων απαιτεί τόσο προσαρμοστικότητα όσο και πειθαρχεία. Μέσω της χρόνιας ενασχόλησής μου με τον στίβο έμαθα πως για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου πρέπει να είσαι συνεχώς προσηλωμένος σε αυτούς. Παρ’ όλα αυτά, ήταν αρκετές οι φορές που χρειάστηκε να προσαρμοστώ σε νέες καταστάσεις και αυτό ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ κατά την ενασχόλησή μου με το ΟΠΑ Run.

Λάζαρος Ουρούμης, Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Υπεύθυνος Συμμετεχόντων

  • Αν έπρεπε να περιγράψετε το ΟΠΑ Run με μία λέξη/φράση ο καθένας σας, ποια θα ήταν αυτή;

Ενθουσιασμός, ομαδικότητα και εξέλιξη!

Δημήτρης, Άρτεμις και Λάζαρος

Σας περιμένουμε όλες και όλους στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη στο ιστορικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως! Εξασφαλίστε την θέση σας στον αγώνα δρόμου των 5 χιλιομέτρων με ένα κλικ στην www.ticketservices.gr/event/opa-run-2021!

Παρακαλούμε θερμά τους συμμετέχοντες να διαβάσουν αναλυτικά τους Όρους Συμμετοχής και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο διεξαγωγής του αγώνα, που μπορούν να βρουν στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα www.aueb.gr/oparun.