Back to top

Kythnos Challenge

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος: Kythnos Challenge. Ο αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στο νησί της Κυθνου και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού σε μια διαδρομή κυριολεκτικά δίπλα στη θάλασσα.

Η προτελευταία εκκίνηση της χρονιάς, για το Cyclades Trail Cup δόθηκε στο νησί της Κύθνου και οι αθλητές έτρεξαν για πρώτη μια διαδρομή μήκους 16 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγιναν στον οικισμό της Χώρας και η διαδρομή διέγραφε έναν κύκλο στο κέντρο του νησιού περνώντας από την παραλία της Επισκοπής, τον οικισμό της Δρυοπίδας την παραλία της Νάουσας και του Αγίου Στεφάνου.

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν ο Δήμος Κύθνου που εκτός της πολύτιμης βοήθειας του, σε διοργανωτικό επίπεδο, ανέλαβε να καθαρίσει το σύνολο της διαδρομής των 16χλμ παραδοσιακών μονοπατιών! Οι δηλώσεις συμμετοχής στον αγώνα της Κύθνου άγγιξαν τις 60, με αθλητές από πολλά νησιά των Κυκλάδων και την Ελλάδα γενικότερα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ξεκίνησε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου με την παρουσίαση του ΟΕΚΚ Αγκαλιάζω και της Δερματολόγου κας Μαζιώτη για τον καρκίνο του δέρματος και τις οδηγίες προς τους αθλητές, εθελοντές και κάτοικους της Κύθνου. Η συνεχεία δόθηκε με την τεχνική ενημέρωση από τον Ρόμπερτ Καραλή και ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο HELIOS Pasta Party, προσφορά από το εστιατόριο Μεσσαριά στον οικισμό της Χώρας.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου και μια ώρα πριν την εκκίνηση, η Yoga in Kythnos προσέφερε δωρεάν μάθημα γιόγκα, βοηθώντας έτσι τους αθλητές να “ξεκλειδώσουν” τους μύες τους πριν τον αγώνα. Με την ώρα να δείχνει 09:02 δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα και οι αθλητές αφού έτρεξαν στα σοκάκια του οικισμού της Χώρας, αναχώρησαν μέσω των μονοπατιών για την περιοχή του Βρυόκαστρου.

Την πρώτη θέση κατέλαβε ο Δημήτρης Σαραγάς θέτοντας τον επίσημο καλύτερο χρόνο τερματισμού στη 1 ώρα και 32 λεπτά (1:32:41). Στην δεύτερη θέση, τερμάτισε ο Θοδωρής Πιπίκος με χρόνο 1:33:24. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γεώργιος Μανιώτης με χρόνο 1:39:40.

Η Ελένη Εξάρχου τερμάτισε πρώτη στις γυναίκες με χρόνο 2:14:48 ενώ στην δεύτερη θέση ήρθε η Χριστίνα Γονίδη με χρόνο 2:19:05 ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Στεφανία Μάλλη και Φίλιππα Δαμουλάκη με χρόνο 2:35:16.

Η ειδική κατηγορία βράβευσης αθλητών με καταγωγή την Κύθνο, ανέδειξε τους Πρωταθλητές Κύθνου 2019. Πρώτη αναδεικνύεται η Χριστίνα Γονίδη με χρόνο 2:19:05 και πρώτος αναδεικνύεται ο Νικόλαος Γκίκας με 1:51:45.

Με το Cyclades Trail Cup Point System, το Kythnos Challenge 16km, προσέφερε, σε κάθε αθλητή που τερμάτισε, 67 βαθμολογικούς πόντους. Τα επίσημα αποτελέσματα του Kythnos Challenge είναι εδώ.

Τα κεραμικά έπαθλα του αγώνα ήταν προσφορά από τον κ. Γεωργούλη και τα “Κεραμικά Κύθνου. Ενώ δώρα σε όλους τους συμμετέχοντες και νικητές του αγώνα προσέφερε ο Σύλλογος Γυναικών Κύθνου, τα ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ και η επιχείρηση Cat in a Hat.

Μέγας Χορηγός του Kythnos Challenge ήταν η ακτοπλοϊκή εταιρία Zante Ferries προσφέροντας έκπτωση στα ατομικά εισιτήρια των αθλητών και εθελοντών. Επίσης είναι υπεύθυνη για την δωρεάν μεταφορά της ομάδας διάσωσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού!

Αξίζει επίσης να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις: Kythnos Villas, Experience Kythnos, Antonis rent a car, Mystic neverland, Almyra Cafe, Litsas Studios και Hotel Messaria.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να επιβραβεύσουμε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή του αγώνα! Η παρουσία, το χαμόγελο και η ευγένεια τους, πρόσφεραν στους επισκέπτες μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Όλες οι φωτογραφίες του αγώνα βρίσκονται εδώ.