Back to top

Λάμψη στο φετινό γκαλά της AIMS

Ενόψει του 36ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής, το ετήσιο γκαλά της AIMS, όπου βραβεύτηκαν οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι για το 2018.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ τα επιμέρους βραβεία παρουσίασαν ο πρόεδρος της AIMS Πάκο Μποράο, o δημοσιογράφος Νίκος Ευαγγελάτος, ο πολυνίκης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου Νίκος Πολιάς και η παρουσιάστρια Έλενα Μπουζαλά.

Καλύτερος μαραθωνοδρόμος για το 2018, ανακυρήχθηκε ο Κενυάτης Eliud Kipchoge, νικητής του Μαραθωνίου του Λονδίνου και του Βερολίνο, στον οποίο μάλιστα σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 2:01:39. Ο Κενυάτης δε μπόρεσε να βρεθεί στην Αθήνα, ωστόσο στο βίντεο που έπαιξε, ευχαρίστησε την AIMS για τη βράβευση.

Καλύτερη γυναίκα μαραθωνοδρόμος για το 2018, βραβεύτηκε η Gladys Cherono, σημειώνοντας καλύτερη επίδοση για φέτος με χρόνο 2:18:11, που σημείωσε στο Μαραθώνιο του Βερολίνου. Η Κενυάτισσα αθλήτρια, τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση, προσδίδοντας ιδιαίτερη αίγλη στη βραδιά.

Στις επιμέρους βραβεύσεις, ο Μαραθώνιος της Λουκέρνης (Swiss City Marathon-Lucerne) τιμήθηκε με τη διάκριση του Πράσινου Μαραθωνίου για το 2018, ενώ η αντίστοιχη διοργάνωση του Βελιγραδίου με το βραβείο κοινωνικής προσφοράς.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο Μανώλης Μητσιάς ερμήνευσε τρία εμβληματικά τραγούδια, το «Ερωτικό (Με μια πιρόγα)» (στίχοι Άλκη Αλκαίου και μουσική Θάνου Μικρούτσικου), τον «Τσάμικο» (στίχοι Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι)και τη σύνθεση «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ» του Μίκη Θεοδωράκη σε στίχους του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.