Back to top

Lefkas Trail Run 2019

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 για 6η συνεχή χρονιά με απόλυτη επιτυχία, ο αγώνας Ορεινού Τρεξίματος "Lefkas Trail Run",  με διαδρομές 23χλμ , 13χλμ, 5χλμ. , καθώς και αγώνα για παιδιά 600 μέτρων. Οι αγώνες διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας με συνδιοργανωτές τον Αθλητικό Σύλλογο Λευκάδας "ΦΙΛΑΝΔΡΟ" και τον Δήμο Λευκάδας, και τέθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), και της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στην μνήμη δύο φίλων που μας άφησαν νωρίς πριν λίγο καρό, τον Ηλία Καλαϊτζή από την Πρέβεζα και τον Γεράσιμο Πεταλά από την Λευκάδα.

Ο καιρός τελικά μας έκανε το χατίρι και το πρωινό της Κυριακής σχεδόν 450 δρομείς πήραν εκκίνηση στις 4 διαδρομές του αγώνα, μένοντας με τις καλύτερες των εντυπώσεων.

Αποτελέσματα Αγώνα 

Στη διαδρομή των 23 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Κοσμάς Πλακετάς της Snowland .gr με χρόνο 1:57:54 ενώ πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Δήμητρα Τσαλοκώστα από την Άρτα με επίδοση  2:19:51. Και οι δύο επιδόσεις αποτελούν ρεκόρ διαδρομής για τα 23 χιλιόμετρα.

Στη διαδρομή των 13 χιλιομέτρων πρώτος τερμάτισε ο Χρήστος Κυριαζάκος της Spartanlegends, με χρόνο 1:16:44, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση στα 3 χρόνια που υπάρχει αυτή η διαδρομή. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Ειρήνη Κουτσιμάνη με επίδοση  1:42:03.

Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων, πρώτος τερμάτισε ο Τάσος Ροβυθάκης από το Αγρίνιο με χρόνο 0:20:18, ενώ πρώτη γυναίκα ήταν Κωνσταντίνα Σταματέλου από την Smart Run με χρόνο ρεκόρ 0:23:13.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αθλητές και τους εθελοντές που παρά τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις μας τίμησαν την παρουσία τους, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές για την πολύτιμη υλική και χρηματική υποστήριξη τους και τέλος τους χορηγούς επικοινωνίας για την προώθηση του αγώνα μας.

Τέλος θα θέλαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για το φθινόπωρο του 2020, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα.