Back to top

Μεγάλος διαγωνισμός Kythnos Challenge

Ο προτελευταίος νησιώτικος αγώνας του Cyclades Trail Cup 2019 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στο νησί της Κύθνου! Ο 1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος: Kythnos Challenge, με ημερομηνία 19 & 20 Οκτωβρίου 2019 συμπεριλαμβάνει μια διαδρομή μήκους 16 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στον οικισμό της Χώρας ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και γαστρονομικά δρώμενα.

Αν θες να αποκτήσεις, το πολυεστερικό μπλουζάκι του αγώνα (κόστους 18ευρω) ? Δήλωσε συμμετοχή εδώ, ολοκλήρωσε την διαδικασία και μπες στην κλήρωση για να κερδίσεις 1 από τα 20 δωρεάν μπλουζάκια!

Αθλητισμός και Μυθολογία γίνονται ένα στην Κύθνο! Όπως κάθε αγώνας του Cyclades Trail Cup, έτσι και το Kythnos Challenge, παντρεύει τα αθλητικά δρώμενα με άλλα πολιτιστικού ενδιαφέροντος, με σκοπό την γνωριμία του επισκέπτη με την γεωγραφία, την ιστορία, τους κατοίκους και τα έθιμα του νησιού.

Κάποιος αρχαίος ελληνικός μύθος λέει ότι τα νησιά των Κυκλάδων δημιουργήθηκαν κατά την τρομερή Γιγαντομαχία, από τους τεράστιους βράχους που εκτόξευσαν οι Γίγαντες και οι θεοί εναντίον αλλήλων. Αυτή είναι η μυθολογική εκδοχή των κοσμογονικών γεωλογικών ανακατατάξεων που συνέβησαν κατά τη δημιουργία των Κυκλάδων και των άλλων νησιών του Αιγαίου. Πριν από 15 εκατομμύρια χρόνια η σημερινή Ελλάδα, η Μικρά Ασία, το Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος αποτελούσαν μια εκτεταμένη περιοχή στεριάς, την Αιγηίδα. Κατά την πλειόκαινο, πριν από 4,5-2,5 εκατομμύρια χρόνια, η θάλασσα κατέκλυσε τις περιοχές της Αιγηίδας εκτός από τις κορυφές των βουνών της, που έτσι αποτέλεσαν τα νησιά του Αιγαίου. Αλλεπάλληλες γεωλογικές μεταβολές, μετακινήσεις του φλοιού της γης, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, έδωσαν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων τη μορφή που έχει σήμερα.

Η ιστορία της γεωλογικής δημιουργίας των Κυκλάδων εξηγεί τον τεράστιο γεωλογικό πλούτο τους, όπου κάθε νησί παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό και εντελώς ξεχωριστό ανάγλυφο και περιλαμβάνει μνημεία με τεράστιο γεωλογικό αλλά και παλαιοντολογικό, αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον όπως τα θερμά λουτρά στην Κύθνο και τα απολιθώματα νάνων ελεφάντων.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό θα ισχύει για εγγραφές μέχρι και 5 Οκτωβρίου 2019 και ωρα 23:59. Στις 6 Οκτωβρίου θα σταλεί mail στους τυχερούς για οδηγίες παραλαβής του T-shirt. Για να είναι έγκυρη μια συμμετοχή, θα πρέπει να ο ενδιαφερόμενος να έχει συμπληρώσει την φόρμα εγγραφών στον αγώνα Kythnos Challenge και να έχει πληρώσει το κόστος συμμετοχής 15ευρώ.