Back to top

Μιχάλα και Γιακαμόζης δίνουν και πάλι ραντεβού  στο RUN TOGETHER THESSALONIKI

Η Ειρήνη Μιχάλα και ο Φώτης Γιακαμόζης αναδείχθηκαν νικητές στη διαδρομή των 3χλμ στο περσινό πρώτο “RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή 8 Μαρτίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, θα είναι και πάλι παρόντες, για να τρέξουν, να διασκεδάσουν, να συνεργαστούν και να στηρίξουν το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της διοργάνωσης, που θα ενισχύσει τον “Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας & των Παιδιών τους”, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Μιχάλα: “Δεν είναι απλός αγώνας, είναι διασκέδαση”

Η Ειρήνη Μιχάλα, αθλήτρια της Saucony, υπογράμμισε: “Το Run Together προωθεί το μήνυμα του να τρέχουμε MAZI και στηρίζει ιδρύματα για καλό σκοπό. Δεν είναι ένας απλός αγώνας. Είναι διασκέδαση και είναι πολύ όμορφος ο τρόπος που δίνονται τα έπαθλα, διότι δεν μετράει μόνο το να πας πολύ γρήγορα, μετράει το να πας μαζί με κάποιον. Όσοι διστάζουν να πάρουν μέρος σε αγώνες δρόμου γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι καλοί, σε τέτοιες διοργανώσεις τους ενθαρρύνω να συμμετέχουν. Και εμείς που είμαστε αθλητές όταν λέμε σε φίλους μας που δεν τρέχουν να έρθουν, σε τέτοιους αγώνες είναι πιο πρόθυμοι να το κάνουν”.

Αναφέρθηκε και στο κοινωνικό πρόσωπο του φετινού RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 τονίζοντας πως “ακόμα κι αν ζούμε στο 2020 υπάρχει ένα ταμπού για τη γυναίκα στον αθλητισμό, από το σχολείο ακόμα, στη γυμναστική. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι άλλος ένας λόγος για να συμμετάσχουν ακόμα περισσότερες γυναίκες και αυτό περιμένουμε.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό η στήριξη στον Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών και πάντα είναι καλό να στηρίζονται τέτοια ιδρύματα και οργανισμοί”.

 

Γιακαμόζης: “Δεν μπορείς να προχωρήσεις χωρίς συνεργασία”

Ο Φώτης Γιακαμόζης, μέλος της Saucony Running Team, θυμήθηκε την περσινή νίκη του ως ζευγάρι με την Ειρήνη Μιχάλα και τόνισε: “Πέρσι ήμουν σχετικά απροπόνητος και το να τρέξω με την Ειρήνη ήταν ένα καλό βοήθημα για να βρω και πάλι ρυθμό. Ήταν πετυχημένη η περσινή διοργάνωση και φέτος περιμένω ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος για να τρέξει”.

Αναφέρθηκε στο μήνυμα του RUN TOGETHER: “Το τρέξιμο είναι ένα μικρό μέρος της ζωής μας. Το μεγαλύτερο μέρος είναι έξω από αυτό και εκεί η συνεργασία είναι το Α και το Ω. Δεν μπορείς να προχωρήσεις χωρίς συνεργασίες στην καθημερινότητα”.

Για τον κοινωνικό χαρακτήρα της φετινής διοργάνωσης σχολίασε: “Το πιο σημαντικό μήνυμα για μένα σε ότι αφορά τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών, είναι να φτάσουμε στο σημείο που δεν θα υπάρχει πλέον τέτοιου είδους βία. Πολύ σημαντικό είναι να αναδειχθεί ο ρόλος του ξενώνα και άτομα που δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του, να τον μάθουν και να ζητήσουν βοήθεια”.

 

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Οι εγγραφές συνεχίζονται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://www.runtogether.gr), στην αρχική σελίδα και το link που αφορά την ΕΓΓΡΑΦΗ. Εκεί μπορεί να επιλέξει ο καθένας την κατηγορία που θέλει να λάβει μέρος μαζί με το αγαπημένο του πρόσωπο.

Τα ζευγάρια των συμμετεχόντων μπορούν να αποτελούνται από 2 ενήλικες ή από 1 ενήλικα και 1 παιδί ή από 2 παιδιά ως εξής: Άνδρας-Άνδρας, Γυναίκα - Γυναίκα, Άνδρας - Γυναίκα, Με Παιδί (Ενήλικας - Παιδί ή Παιδί - Παιδί). Ως χρόνος τερματισμού του ζευγαριού υπολογίζεται ο χρόνος του συμμετέχοντα που τερματίζει 2ος, παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο!

Η εκκίνηση του RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 11:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ τριών διαφορετικών αποστάσεων, των 3, 6 και 9 χλμ.

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI 2020 θα πραγματοποιηθεί στη συμπρωτεύουσα υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας, της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, και την υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO.

Χορηγοί Επικοινωνίας η COSMOTE TV, το ACTION24, o τουριστικός οδηγός Greek Travel Pages, το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5, ο Ερωτικός 948, ο ARENA RADIO 89.4 FM, το 1055Rock, ο Fresh Salad 96.1, τα TV100 και FM100, το biscotto thessaloniki, τα portal thessnews.gr, GRTimes, RunNFun.gr, RunningNews.gr, Outdoor Activities.gr, Run247 και τα περιοδικά IRun, Runners Magazine και Athletics Magazine.