Back to top

Μήπως έχεις έλλειψη βιταμίνης C; Τα συμπτώματα

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά σημαντική για να κρατάς το σώμα σου υγιές και να λειτουργεί σωστά. Φυσικά, πρέπει να λαμβάνεις τη σωστή ποσότητα κάθε μέρα, επειδή όπως συμβαίνει και με τις άλλες βιταμίνες, έτσι και με η βιταμίνη C, δεν μένει για πολύ καιρό στο σύστημά σου. Τι σου προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης C;

Η έλλειψη βιταμίνης C στο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή ποιότητα ζωής και σημαντικά συμπτώματα και προβλήματα που δεν πρέπει να αγνοήσεις.

Μήπως έχεις έλλειψη βιταμίνης C; Τα συμπτώματα

 

Τα ούλα σου πρήζονται και αιμορραγούν

Η βιταμίνη C είναι εξαιρετικά σημαντική για την υγεία των ούλων. Αν δεν λαμβάνεις αρκετή από αυτή, τότε είναι πολύ πιθανό να αναπτύξεις ουλίτιδα.

Αν νιώθεις πως φροντίζεις σωστά τα δόντια σου, αλλά εξακολουθείς να έχεις πρήξιμο και αιμορραγία, τότε δοκίμασε να λάβεις περισσότερη βιταμίνη C. Οι επιστήμονες υπολογίζουν πως περίπου 75mg ημερησίως για τις ενήλικες γυναίκες και 90mg ημερησίως για τους ενήλικες άνδρες, είναι η ιδανική ποσότητα.

 

Μελανιές!

Τι εννοούμε με αυτό; Χτυπάς και κατευθείαν σου γίνεται μελανιά και αυτό μπορεί να συμβαίνει λόγω έλλειψης βιταμίνης C στον οργανισμό σου. Ευτυχώς, αυτό μπορείς να το… αλλάξεις, αν τρως περισσότερα φρούτα και λαχανικά καθημερινά. Παράλληλα, αν γρατζουνιές κι άλλες πληγές αργούν να γιατρευτούν, τότε επίσης ίσως για όλα φταίει η βιταμίνη C. Το σώμα σου χρειάζεται τη συγκεκριμένη βιταμίνη για να παράγει κολλαγόνο. Επομένως, φάε… περισσότερα πορτοκάλια.

 

Πόνος στις αρθρώσεις

Ο πόνος στις αρθρώσεις είναι πολύ κοινός στους ανθρώπους που έχουν έλλειψη της συγκεκριμένης βιταμίνης. Αυτό συμβαίνει επειδή η βιταμίνη C είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και η έλλειψή της μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή και πόνο στις αρθρώσεις. Μήπως να την προσθέσεις τελικά στη διατροφή σου;

 

Νιώθεις μονίμως μια κούραση

Αν κοιμάσαι κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά και πάλι νιώθεις ότι νυστάζεις και μια μόνιμη κούραση μπορεί να οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης. Η κούραση είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της έλλειψης της βιταμίνης C.

 

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr 

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας