Back to top

Ολοκληρώθηκε το 1o Kea Challenge

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος ορεινός αγώνας τρεξίματος: Kea Challenge. Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2019, το νησί της Κέας φιλοξένησε 120 αθλητές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και παρουσίασε 3 αγωνιστικές διαδρομές στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού.

Στο πρώτο σκέλος της εκδήλωσης, το Σάββατο 13 Απριλίου, οι αθλητές έτρεξαν μια κατηφορική διαδρομή, υπό βροχή και τερμάτισαν μπροστά στο θέατρο της αρχαίας πόλης της Καρθαίας. Το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στον Μυλοπόταμο, ύστερα από μια σύντομη παρουσίαση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μουσείο, να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς και να συναναστραφούν με τους κάτοικους του νησιού.

Την Κυριακή 14 Απριλίου, σε ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό, με έντονο ήλιο, οι αθλητές μπορούσαν να επιλέξουν μια από τις δυο διαδρομές 5 και 18 χιλιομέτρων. Περιπλανήθηκαν στην καταπράσινη Κέα και απόλαυσαν τα μοναδικής ομορφιάς παραδοσιακά καλντερίμια του νησιού.

Διοργανωτές του 1ου ορεινού αγώνα τρεξίματος: Kea Challenge ήταν ο Δήμος Κέας και η επιχείρηση Αναβαθμίδες. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τους φορείς του νησιού, τις τοπικές επιχειρήσεις, τους συλλόγους και κάτοικους.

Ραντεβού στην Φολέγανδρο