Back to top

Πολύ καλές επιδόσεις από Γκούρλια και Γκελαούζο

Τα ατομικά τους ρεκόρ στον Ημιμαραθώνιο δρόμο βελτίωσαν δύο πρωταθλητές μας τον αποστάσεων, που συμμετείχαν σήμερα στον αγώνα πουη έγινε στους δρόμους της Δρέσδης.

Ο Μάρκος Γκούρλιας και ο Κώστας Γκελαούζος εκμεταλλεύτηκαν την αγωνιστική ευκαιρία και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Γκούρλιας στον πρώτο του αγώνα μετά τον Αύγοστο του 2020 δοκίμασε στον Ημιμαραθώνιο όπου τερμάτισε στην 22η θέση με 1ώρα 04.42, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, καθώς είχε 1.07.05 από αγώνα Ημιμαραθωνίου το 2017 στα Τρίκαλα.

Ο αθλητής του Μανώλη Χάντζου έκανε έναν αγώνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για τους αγώνες του ανοιχτού εκεί όπου θα επικεντρωθεί κυρίως στα 5.000 μ. και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων. "Όταν αναβλήθηκε το Πρωτάθλημα Ανωμάλου αναζητήσαμε έναν αγώνα στο εξωτερικό. Στην ουσία ήταν ένας αγώνας στο πλαίσιο της προετοιμασίας του. Ο Μάρκος είναι σε καλή κατάσταση και από μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει αγώνες στα 5.000 μέτρα", είπε ο Χάντζος.

Σε πολύ καλή κατάσταση έδειξε πως είναι και ο Κώστας Γκελαούζος, που ολοκλήρωσε τον αγώνα του στην 29η θέση με 1 ώρα 05.09 επίδοση καλύτερη από το 1.06.57, που ήταν το ρεκόρ του από το 2019. Ο Γκελαούζος έκανε τον πρώτο του αγώνα μετά το εξαιρετικό 2.14.44, που σημείωσε τον Δεκέμβριο του 2020 στον μαραθώνιο της Βαλένθιας. Ο έμπειρος δρομέας θα συνεχίσει την προετοιμασία του με στόχο τόσο το αγώνισμα του μαραθωνίου, όσο και τις διοργανώσεις του ανοιχτού στίβου.

[Πηγή: Σέγας]