Back to top

Το πρόγραμμα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον ιστορικό αγώνα The Authentic Marathon Swim που αναβιώνει 2.500 χρόνια μετά, στο Αρτεμίσιο. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές θα απολαύσουν το σπουδαίο αθλητικό γεγονός, στις 4-6 Σεπτεμβρίου 2020, στο Πευκί Ευβοίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

 

Η αυθεντική διαδρομή

Για πρώτη φορά, θα αναβιώσει ύστερα από 2.500 χρόνια η ιστορική αυθεντική διαδρομή των 10χλμ. με ονόματα παγκόσμιας κλάσης που θα κολυμπήσουν πάνω από τα ναυάγια της ιστορικής ναυμαχίας του Αρτεμισίου του 480 π.Χ. Η απαιτητική διαδρομή διεξάγεται στα στενά του Αρτεμισίου, ενώνοντας τη Στερεά Ελλάδα με τη Θεσσαλία και τους νομούς Ευβοίας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας. Η διοργάνωση, τιμώντας την ιστορία του τόπου, θα απονείμει συμβολικά στους νικητές των διαδρομών από ένα κλαδί της Μαυροελιάς του Αρτεμισίου ή Ελιάς Μαυρομανδήλας. Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης και της τοπικής ιστορίας, μία από τις παλιότερες ελιές του κόσμου, που βρίσκεται στον αρχαίο οικισμό του Αρτεμισίου και έχει χρονολογηθεί άνω των 2.500 ετών.

 

Το υγειονομικό πρωτόκολλο του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης

Η διοργάνωση που φέρει την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FINA και το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει έμπειρο προσωπικό και πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, με βάση τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών της ΚΟΕ καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με στόχο τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών και των παρευρισκόμενων. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το υγειονομικό πρωτόκολλο της διοργάνωσης μπορείτε να δείτε εδώ: https://bit.ly/2YwJKLR

 

Το πρόγραμμα

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου στις 16:00 το απόγευμα, η δράση θα ξεκινήσει με τον αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης των 3χλμ, ενώ στις 18:00 θα ακολουθήσει η εκκίνηση του 1.5χλμ. Οι κολυμβητές θα κινηθούν στην τριγωνική διαδρομή που έχει σχεδιαστεί με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την παραλία Πευκί. Την προθέρμανση των αθλητών θα αναλάβει η καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη. Αντίστοιχα, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την αναβίωση της αυθεντικής μαραθώνιας κολυμβητικής διαδρομής των 10χλμ. Στα κορυφαία ονόματα που προστέθηκαν στους συμμετέχοντες της εν λόγω διαδρομής περιλαμβάνεται πλέον και η τρεις φορές πρωταθλήτρια Ελλάδος, στα 5 χλμ και 10 χλμ, που έχει διασχίσει 2 φορές τη Μάγχη, Σοφία Ψιλόλιγνου. Οι κολυμβητές του συγκεκριμένου αγώνα θα συναντηθούν στην προβλήτα της παραλίας Πευκί, στις 07:45 το πρωί, για να γίνει η μεταφορά τους με σκάφος, αμέσως μετά, στις 08:00, στο σημείο εκκίνησης. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 08:30 με σημείο τερματισμού την παραλία Πευκί. Παράλληλα, στις 09:30 το πρωί, θα διεξαχθεί ο παιδικός αγώνας 800μ. Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης: www.authenticmarathonswim.com/schedule

 

Οι κολυμβητικές διαδρομές

Όλες οι διαδρομές του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης έχουν σχεδιαστεί από τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό με Ολυμπιακές & παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκο Γέμελο. Δείτε εδώ τις διαδρομές: www.authenticmarathonswim.com/routes

 

Τι χρειάζεται να γνωρίζουν & να έχουν οι κολυμβητές

Η διοργάνωση έχοντας ως γνώμονα την απόλυτη ασφάλεια των αθλητών, θα παρέχει σε όλους σωσίβιο υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας. Οι συμμετέχοντες αθλητές της ΚΟΕ θα πρέπει να κατέχουν μαζί τους το αντίστοιχο δελτίο υγείας και όλοι οι υπόλοιποι κολυμβητές να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση καρδιολόγου. H χρήση ολόσωμης φόρμας κολύμβησης (wetsuit), δεν επιτρέπεται στη διαδρομή των 10χλμ, ενώ στις υπόλοιπες διαδρομές οι κολυμβητές δεν θα συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα αποτελέσματα.

Δείτε εδώ τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής τους οποίους οφείλουν να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες: https://bit.ly/3j5LoMz

 

Εγγραφές & Παραλαβή πακέτου συμμετοχής

Οι εγγραφές για τη διαδρομή των 10χλμ έχουν ήδη ολοκληρωθεί, ενώ συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εγγραφές στα 3χλμ, το 1,5χλμ και τον παιδικό αγώνα των 800μ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος, συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που είναι διαθέσιμη στο ακόλουθο link: https://www.myrace.gr/event/2407/registrations.html

Να σημειωθεί ότι την ημέρα των αγώνων δεν θα πραγματοποιούνται εγγραφές. Η διοργάνωση παρέχει τη δυνατότητα αποστολής του πακέτου συμμετοχής με courier, πριν τους αγώνες, για την αποφυγή συνωστισμού στη γραμματεία των εγγραφών. Παράλληλα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, παρέχει τη δυνατότητα παραλαβής του πακέτου 24 ώρες πριν την έναρξη του κάθε αγωνίσματος, καθώς η γραμματεία εγγραφών θα είναι ανοικτή την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00 το απόγευμα έως τις 20:00 το βράδυ και αντίστοιχα το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ, στην παραλία Πευκί. Οι συμμετέχοντες κολυμβητές θα πρέπει να βρίσκονται στον χώρο των εγγραφών τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα τους, για να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους, ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε πιθανός συνωστισμός. Οι κολυμβητές και επισκέπτες συνιστάται να φορούν προστατευτική μάσκα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο του κέντρου εγγραφών.

Η διοργάνωση θα παρέχει επίσης, στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα παρακολούθησης, ενημέρωσης και ανταπόκρισης live chat των αγώνων μέσω Viber, Facebook Messenger και sms κατά τη διάρκεια της, για την αποφυγή προσέλευσης κόσμου στη γραμματεία, όπως ορίζουν οι κανόνες GDPR περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν στο πακέτο συμμετοχής τους: τσάντα και μπλούζα της διοργάνωσης από τη Luanvi, σκουφάκι κολύμβησης από τη Mosconi, πετσέτα, νούμερο συμμετοχής τατουάζ, chip χρονομέτρησης και πλούσια δώρα από τους χορηγούς της διοργάνωσης.

Σε όλους τους αθλητές θα δοθεί μετάλλιο κατά τον τερματισμό τους, ενώ λόγω των υγειονομικών συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής.

 

Εύκολη πρόσβαση & προσιτές τιμές διαμονής στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης, συνεργάζεται ήδη με περισσότερα από 30 ξενοδοχεία της περιοχής, με στόχο την τόνωση του αθλητικού τουρισμού της Βόρειας Εύβοιας και την ενίσχυση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Οι χορηγοί φιλοξενίας, που με ειδικές προσφορές και τιμές που ξεκινούν από 40 ευρώ, προωθούν και προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής είναι οι: Maria Louiza Apartments, Hydna Studios, Hotel 40 Platania, Altamar Hotel, Ellaeon Throesma, Artemision Hotel, Galini Hotel Edipsos, Ilios Studios, Villa Anastasia, Κochili Apartments, Mirtia Hotel, Island, Irene Studios, Aidipsos Hotel, Aktaion Hotel, Aenaon Studios, Alex Spa Hotel, Anesis Pefki, Athina Studios, Artemis Rooms Pefki, Arethousa Hotel, Avli Hotel, Dimitra Apartments, Ermis Spa Hotel, Evia Dream, Galini Hotel Pefki, Kallithea Hotel, Katerina Apartments, Konstantinos Hotel, Lito Hotel, Mitho Hotel, Jenny Studios, Papadioti Αpartments, Rodon Hotel, Drosia Studios, Garden Studios Pefki.  

                                                                                                                   

Οι συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενοι επισκέπτες μπορούν να εκμεταλλευτούν τις ειδικές προσφορές, που μεταξύ άλλων προσφέρουν μειωμένες τιμές διαμονής και δυνατότητα late check out και να ανακαλύψουν πανέμορφα καταλύματα στις περιοχές Πευκί, Λουτρά Αιδηψού, Αρτεμίσιο, Ιστιαία, Κανατάδικα, Νέο Πύργο, Ωρεούς και Αγιόκαμπο.

Μπείτε στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της διοργάνωσης και ανακαλύψτε τα πακέτα φιλοξενίας και τις ειδικές προσφορές που ισχύουν για τους συμμετέχοντες: www.authenticmarathonswim.com/accommodation

 

Τα δρομολόγια των ferries

Για την καλύτερή πρόσβαση στο Πευκί Ευβοίας, δείτε εδώ τα δρομολόγια των ferries για τις γραμμές Αιδηψός – Αρκίτσα και Αγιόκαμπος – Γλύφα: www.authenticmarathonswim.com/location

 

Ο The Authentic Marathon Swim θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), ενώ έχει ενταχθεί στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020». Ο αγώνας αποτελεί διοργάνωση του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. Το Sports Production της διοργάνωσης έχει αναλάβει η Active Media Group.

Ο The Authentic Marathon Swim έχει ενταχθεί στις ελληνικές δράσεις του προγράμματος #BeactiveHellas 2020 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης αποτελεί μέλος της παγκόσμιας κολυμβητικής κοινότητας αγώνων του Global Swim Series (GSS).

 

Η πρωτοπόρος εταιρεία στον κλάδο της υδατοκαλλιέργειας στην Ελλάδα Philosofish, επίσημος χορηγός του The Authentic Marathon Swim, παράγει ανώτερης ποιότητας Tσιπούρα, Λαβράκι, Φαγκρί και Μυτάκι. Με σεβασμό προς το περιβάλλον, εφαρμόζει νέες τεχνικές και προσανατολίζεται σε τεχνολογίες παραγωγής που αξιοποιούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των ελληνικών υδάτων και ακτών για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ψαριού. Αποστολή της εταιρίας είναι η ανάπτυξη και η προώθηση μιας πλούσιας και ισορροπημένης διατροφής με βάση το ψάρι. Όραμά της είναι να γίνει μια από τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου στην Ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά, συμβάλλοντας πάντα στην προσπάθεια για παραγωγή με βασικό γνώμονα το βιώσιμο μέλλον του υδάτινου περιβάλλοντος.

 

Official Water της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.

Official Clothing Partner είναι η Luanvi.

Official Sports Supplier είναι η Mosconi.

Official Car Rental Partner της διοργάνωσης είναι η Avance.

Official Beauty Partner είναι η Messinian Spa και Security Partner η Target Security.

Partners της διοργάνωσης είναι οι Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, Syconia, Almanda, Μανιτάρια Δίρφυς, Fysiotek Sports Lab.

Athletic Partners του The Authentic Marathon Swim είναι οι Red Swim Academy, Swim Academy, Λέανδρος, Swimmingclub.gr, LA Elite Fitness, ΑΠΣ ΤΡΙΑΣ, Kallithea Open Water Team.

Media Partner είναι το Swimbikerun.gr

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι οι Lifeguard Patrol, Μελίρρυτον, Το Κοχύλι

(photo credit by DTMH - copyrights: Marketing Greece)