Back to top

RUN TOGETHER: Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε τη μεγάλη γιορτή του τρεξίματος

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του RUN TOGETHER THESSALONIKI που θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου 2019 για πρώτη φορά μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ Helexpo.

Ένα ξεχωριστό fun run που υπόσχεται μια μοναδική running εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες. Ένα μοναδικό event για όλους όσους έχουν πάθος για το τρέξιμο και θέλουν να το μοιραστούν με τους αγαπημένους τους, ανεξάρτητα από τη φυσική κατάσταση, τις επιδόσεις και την ηλικία.

Στην εκδήλωση που παρουσίασε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Λευθέρης Πλακίδας και πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, από τη ΔΕΘ Helexpo, από τους εμπνευστές της διοργάνωσης INTERSPORT και SAUCONY, από τους χορηγούς και υποστηρικτές και άλλοι.

Την παράσταση έκλεψαν οι αθλητές της SAUCONY που έστειλαν σε όλους το μήνυμα της συμμετοχής. Η εξαιρετική αθλήτρια και πρωταθλήτρια μεγάλων αποστάσεων Ειρήνη Μιχάλα, η επίσης πρωταθλήτρια στις μεγάλες αποστάσεις Μαργαρίτα Ντίνα, η Ελληνίδα παραολυμπιονίκης και πρωταθλήτρια Στέλλα Σμαραγδή με συμμετοχές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου και του Ρίο και ο καταπληκτικός Μιχάλης Παππάς, πανελληνιονίκης πρωταθλητής και μεγάλη ελπίδα της παρατεταμένης ταχύτητας για την Ελλάδα. Οι ίδιοι προετοιμάζονται για το μεγάλο event και θα δώσουν το «παρών», τρέχοντας σε ζευγάρια.

 

Οι δηλώσεις:

Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Θεσσαλονίκης): “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται πλάι σε τέτοιες διοργανώσεις, τις αγκαλιάζει όπως μπορεί, είτε υλικοτεχνικά, είτε ενισχύοντας οικονομικά. Έχει αποδειχθεί ότι το δρομικό κίνημα στη Θεσσαλονίκη έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Ενισχύουμε το δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός”. Είμαι μέλος της διοίκησης του βρεφοκομείου από το 2014, γνωρίζω από μέσα τις ανάγκες, ειδικά των βρεφών και νεογνών. Καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν και μέσα από αυτή τη συμμετοχή θα ενισχυθεί ο “Άγιος Στυλιανός” με κάποιες ανάγκες επίπλωσης”.

Γιώργος Τσιγάρας (μέλος ΣΕΕΔΑ, εθελοντής φυσικοθεραπευτής στον “Άγιο Στυλιανό): “Ο “Άγιος Στυλιανός” είναι μια δομή στην πρώτη γραμμή για τα παιδιά. Κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για να βοηθήσει τα βρέφη ή τα νεογνά που έχουν αφεθεί ή για κοινωνικοοικονομικούς λόγους έχουν κάποιο πρόβλημα. Σαν αθλητής, σαν πολίτης και σαν άνθρωπος χαιρετίζω αυτή τη προσπάθεια και ας είναι αυτή η διοργάνωση η μήτρα για να βοηθηθούν αυτές οι βασικές δομές για το παιδί”.

Τάσος Τζίκας (πρόεδρος ΔΕΘ Helexpo): “Στηρίζουμε τέτοια γεγονότα, προσωπικά συμμετέχω, είναι μέρος της ζωής μου ο αθλητισμός. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γίνεται. Ο Λευθέρης Πλακίδας μας βοηθάει πολύ όλα αυτά τα χρόνια για να κάνουμε όλο αυτό το ενδιαφέρον που υπάρχει αθλητικά γεγονότα. Το Run Together είναι ένα τέτοιο γεγονός και η Έκθεση θέλει να δείξει αυτό το ενδιαφέρον και για τον πολιτισμό και για τον αθλητισμό”.

Αλέξης Τσαξιρλής (γενικός διευθυντής ΔΕΘ Helexpo): “Αναμένουμε και εμείς με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη διοργάνωση και πώς θα εξελιχθεί. Το μήνυμα που θέλει να περάσει είναι πολύ σημαντικό, πέρα από το αθλητικό γεγονός. Είμαστε συμπαραστάτες και είναι για μας ευχαρίστηση να μπαίνει κόσμος στους χώρους της Έκθεσης και να κάνει διαφορετικά πράγματα από αυτά που συνήθως κάνει”.

Χρήστος Μπεργελές (εκπρόσωπος INTERSPORT): “Το Run Together έκλεισε πέντε χρόνια. Στην INTERSPORT πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στον αθλητισμό, γι’ αυτό και μοιραζόμαστε τις προσωπικές μας εμπειρίες. Μέσα από τα 50 καταστήματα και το e-shop διασφαλίζουμε για όλους τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το 2013 ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τη SAUCONY, στρατηγικό μας συνεργάτη στο Running. Οι δύο εταιρίες μοιραζόμαστε το πάθος και τη χαρά που πηγάζει όταν εμπνέουμε ακόμα περισσότερους να τρέξουν μαζί μας. Από το 2013 πλήθος δρομέων έτρεξαν σε ζευγάρια, παρέα με αγαπημένα τους πρόσωπα, για καλό σκοπό. Ήρθε η ώρα το Run Together να διεξαχθεί και στη Θεσσαλονίκη. Από φέτος θα διεξάγεται και ακόμα ένας αγώνας, για παιδιά ηλικιών 5-12 ετών. Το ξεχωριστό fun run υπόσχεται μια ξεχωριστή running εμπειρία. Στόχος δεν είναι ο χρόνος, αλλά να τρέξουμε μαζί σε ζευγάρια, να παρακινήσουμε όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε”.

Φώτης Γιακαμόζης (εκπρόσωπος SAUCONY): “Ευχαριστούμε το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη ΔΕΘ Helexpo που θα φιλοξενήσει τον αγώνα στις εγκαταστάσεις της. Στο μυαλό μου φαντάζει αυτός ο αγώνας σαν μια ωραία παρέα, με έναν φίλο, με μια φίλη να τρέξουμε μαζί και να κάνουμε κάτι καλό όχι τόσο για την επίδοση, αλλά για τον “Άγιο Στυλιανό”. Είναι πολύ σημαντικό αυτό που δίνει στο παιδί, στο βρέφος.

Ραμπέα Ιατρίδου (πρόεδρος ΣΕΕΔΑ): “Η πρώτη πολύ θετική εντύπωση για μας ήταν το μήνυμα της διοργάνωσης και πως τρέχουμε στον ρυθμό του πιο αργού. Ο ΣΕΕΔΑ δημιουργήθηκε για να ενώσει όλους τους Έλληνες αθλητές που έχουν διακριθεί αγωνιστικά. Έχουμε μια running team σαν σύλλογος και όλοι οι βετεράνοι αθλητές ξεκινήσαμε να τρέχουμε για καλό σκοπό. Ξεκίνησε ρομαντικά, αλλά μετά βάλαμε κάποιους στόχους. Εγώ θα τρέξω με την Ελένη Ποιμενίδου, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο χάντμπολ”.

Θεόδωρος Σιδηρόπουλος (εκπρόσωπος ELPEN και almora PLUS Βορείου Ελλάδας): “Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την συμμετοχή μας στη διοργάνωση. Εμείς την Κυριακή 5 Μαΐου θα είμαστε εκεί, να σας προσφέρουμε το almora PLUS και με την παρουσία μας. Σαν εταιρεία πέρα από τη χορηγία θα δημιουργήσουμε μια ομάδα και καλούμε όλο τον κόσμο να κάνει το ίδιο, ώστε αυτή η διοργάνωση να πάρει την διάσταση και την προβολή που της αξίζει”.

Νατάσα Τριακοσάρη (Area Manager Avance Car Rental): “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε αυτή τη διοργάνωση. Είναι χαρά μας που ο τελικός σκοπός είναι η στήριξη σε ιδρύματα όπως ο “Άγιος Στυλιανός” και είναι κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Έχει ένα χαρούμενο χαρακτήρα και η Avance στηρίζει τέτοιους σκοπούς”.

 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 5 ΜΑΪΟΥ

Όλοι μαζί έδωσαν ραντεβού στην εκκίνηση του RUN TOGETHER powered by INTERSPORT & SAUCONY” που θα δοθεί στην κεντρική είσοδο της ΔΕΘ (πλατεία ΧΑΝΘ), την Κυριακή 5 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να επιλέγουν μεταξύ 2 διαφορετικών αποστάσεων, των 3χλμ και 6χλμ, ενώ από φέτος προστίθεται και ένας ξεχωριστός παιδικός αγώνας (500μ) για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

 

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ

Ακολουθήστε το λινκ στην αρχική σελίδα στο runntogether.gr που αφορά την ΕΓΓΡΑΦΗ, επιλέξτε την απόσταση που θέλετε να λάβετε μέρος μαζί με το αγαπημένο σας πρόσωπο, συμπληρώστε τα στοιχεία που ζητούνται και είστε έτοιμοι για έναν μοναδικό αγώνα!

Τα στοιχεία του 2ου δρομέα θα μπορείτε να τα συμπληρώσετε μέσω E-mail που θα λάβετε αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής.

Τα ζευγάρια των συμμετεχόντων μπορούν να αποτελούνται από 2 ενήλικες ή από 1 ενήλικα και 1 παιδί ως εξής: Άνδρας-Άνδρας, Γυναίκα- Γυναίκα, Άνδρας-Γυναίκα, Ενήλικας-Παιδί. Ως χρόνος τερματισμού του ζευγαριού υπολογίζεται ο χρόνος του συμμετέχοντα που τερματίζει 2ος , παροτρύνοντας τους συμμετέχοντες να τρέχουν μαζί βοηθώντας ο ένας τον άλλο!

Με μόλις 10€ το κάθε ζευγάρι συνολικά στην απλή εγγραφή ή 20€ το ζευγάρι στην premium εγγραφή που περιλαμβάνει 2 τεχνικά running T-shirts, έχετε την ευκαιρία να ζήσετε ένα όμορφο δρομικό πρωινό!

Το RUN TOGETHER THESSALONIKI θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΔΕΘ.

Χορηγοί Επικοινωνίας η ΕΡΤ3, η COSMOTE TV, το TV100, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Ράδιο Θεσσαλονίκη, Ερωτικός FM, Arena FM, 102fm, 95,8fm και FM100.

Σκοπός του αγώνα είναι η ενίσχυση του Δημοτικού Ιδρύματος και Βρεφοκομείου «ο Άγιος Στυλιανός».