Back to top

Συγκλονιστική Τατιάνα Γκούσιν

Τον αγώνα της ζωής της, έκανε χθές η Τατιάνα Γκούσιν στην διάρκεια της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ. Η άλτρια της Ιωάννας Σιώμου, ξεπέρασε τα 1,94 μ. και έγινε η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Παράλληλα, η 25χρονη αθλήτρια ξεπέρασε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 1,92 μ. από το μίτινγκ του Βαν ντε Ρέιγ. Κι όλα αυτά, μόλις λίγους μήνες από την επιστροφή της στην Ελλάδα, μετά την περίοδο σπουδών στις ΗΠΑ.

Η Γκούσιν μπήκε στον αγώνα με μια ενόχληση στον γλουτιαίο, που ωστόσο δεν φάνηκε ικανή να την κρατήσει χαμηλά. Η Γκούσιν ξεκίνησε τον αγώνα της στα 1,80 μ., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη προσπάθεια και συνέχισε με έγκυρη προσπάθεια στα 1,85 μ. και 1,90 μέτρα. Στη συνέχεια, επέλεξε να δοκιμάσει στα 1,94 μ., ύψος που ξεπέρασε με τη δεύτερη, ενώ έπειτα θέλησε να ξεπεράσει για πρώτη φορά σε αγώνα τα 2,00 μέτρα. Η Γκούσιν με τα 1,94 μ. έπιασε το όριο και για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, το οποίο θα γίνει στην Ντόχα.

"Ξεκίνησα με μια ενόχληση στο γλουτιαίο. Στην αρχή, αποφάσισα να κάνω το άλμα που θα μου δώσει τη νίκη και θα φύγω. Όταν πέρασα το 1,85 μ. είπα κάτι γίνεται εδώ. Είμαι καλά και μπορώ να πάω ψηλά. Κι έτσι έγινε. Είναι ωραία η αίσθηση στα 2,00 μέτρα. Δεν έβαλα τον πήχη γιατί περίμενα να το περάσω, ωστόσο ήθελα να δω πως είναι να ανεβαίνεις τόσο ψηλά. Από εδώ και πέρα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δουλέψω ακόμη περισσότερο σε επίπεδο τενχικής".

[ Πηγή: Σέγας]