Back to top

Συμμετοχή σπουδαίων Αθλητριών στο 20o Filothei Women Gala

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα είναι για μία ακόμη χρονιά το κεντρικό πρόσωπο του Filothei Women Gala, που διοργανώνει ο ΑΟ Φιλοθέης την Τετάρτη (12/6) στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης».

> Η χρυσή ολυμπιονίκης του Ρίο και παγκόσμια πρωταθλήτρια του Λονδίνου λίγες ημέρες από τον αγώνα της Ρώμης θα βρεθεί στη Φιλοθέη για να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,72 μ. που είναι το φετινό της ρεκόρ. Παράλληλα η Στεφανίδη θα έχει την ευκαιρία να χειροκροτηθεί από τους φίλους του στίβου που θα βρεθούν στο στάδιο για να παρακολουθήσουν και φέτος τη γιορτή των γυναικών. Στον ίδιο αγώνα ξεχωρίζει ακόμη η Angelica Moser (Ελβετία) με 4,65 μ. από τον κλειστό στίβο, επίδοση που της έδωσε την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης. Η πάντα έμπειρη Olga Mullina (ΑΝΑ) θα έχει την ευκαιρία να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 4,50 μ., όπως και Sonia Malavisi (Ιταλία) που έχει ατομικό ρεκόρ 4,51 μέτρα. Στη Φιλοθέη θα είναι και η Έλενα Πόλακ που σταθερά επιδιώκει άλματα πάνω από τα 4,56 μ., που θα της βγάλουν εισιτήριο για τη Ντόχα.

> Από τα δυνατά αγωνίσματα της διοργάνωσης θα είναι το ύψος των γυναικών, εκεί όπου θα συμμετάσχουν τρεις αθλήτριες με ατομικό ρεκόρ 1,98 μέτρα. Μία από αυτές είναι η τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τους Βελιγραδίου, Oksana Okuneva (Ουκρανία). Το μεγάλο όνομα του αγωνίσματος είναι η Levern Spencer(Αγία Λουκία), που στο περσινό μίτινγκ ξεπέρασε τα 1,96 μ. και κέρδισε το χειροκρότημα. Η έμπειρη αθλήτρια θα επιδιώξει και φέτος να κυμανθεί σε υψηλά άλματα. Η τριάδα των αθλητριών με ρεκόρ 1.98 μ. κλείνει με την Svetlana Radjivil (Ουζμπεκιστάν). Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι ελληνικές συμμετοχές στο αγώνισμα. Η Τατιάνα Γκούσιν ξεπέρασε το χειμώνα το 1,94 μ. και ήδη στη θερινή σεζόν ανέβηκε πάνω από το 1,88 μ., ενώ η Ιωάννα Ζάκκα θα «παίξει» στην έδρα της και θα έχει ως στόχο να ξεπεράσει το 1,83 μ., που είναι το ρεκόρ της από φέτος. Η Δέσποινα Μαλταμπέ έκανε πριν λίγες ημέρες 1,82 μ. και έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, ύψος που κυνηγάνε τόσο η Αλίκη Βαγγέλη όσο και η Αθηνά Ρέτζιου, προκειμένου να συμμετάσχουν στην ίδια διοργάνωση. Η Παναγιώτα Δόση είναι σε καλή κατάσταση και θέλει να βελτιώσει το 1,83 μ. και γιατί όχι και το 1,85 μ., που είναι το πανελλήνιο ρεκόρ Κ20.

 > Η Chantel Malone έρχεται στην Ελλάδα ως η κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο στο μήκος κάτι που θα κληθεί να επιβεβαιώσει και στον αγωνιστικό χώρο. Η γεννημένη στο Πουέρτο Ρίκο αθλήτρια των Παρθένων Νήσων έχει 6,90 μ. επίδοση της επιτρέπει να σκέφτεται ακόμη και τη διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη η παρουσία της Abigail Irozuru (Μ. Βρετανία), που το χειμώνα ήταν φιναλίστ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης και έχει ατομικό ρεκόρ 6,80 μ., αλλά και της τέταρτης πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπέρμιχγαμ Quanesha Burks με ρεκόρ 6,93 μέτρα. Στη Φιλοθέη θα βρίσκεται και η Maryna Bekh- Romanchuk (Ουκρανία) με ατομικό ρεκόρ 6,93 μ. και φετινό 6,74 μέτρα.

> Η Λίλη Αλεξούλη αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να κυνηγήσει άλματα πάνω από τα 6,50 μέτρα.

> Στα 100 μ. εμπ. η Ελισάβετ Πεσιρίδου θα έχει την ευκαιρία να κοντραριστεί με την  Ruslana Rashkovan(Λευκορωσία), που έχει ατομικό ρεκόρ από φέτος 13.12.

> Η Ραφαέλα Σπανουδάκη θα κάνει στο Gala τον πρώτο της δυνατό αγώνα στη σεζόν στα 100 μ., αγώνισμα στο οποίο θα πάρουν ακόμη θέση εκκίνησης οι Desiree (M. Βρετανία) και Remona Burchell (Τζαμάικα) με 11.06 και 11.03, αντίστοιχα ατομικό ρεκόρ.

> Στο τριπλούν η νεάνιδα Σπυριδούλα Καρύδη είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε θέση να απειλήσει ακόμη και το πανελλήνιο ρεκόρ της Βούλας Παπαχρήστου, το οποίο είναι 13,86 μέτρα.

Μετά το τέλος του αγωνιστικού προγράμματος θεατές και αθλήτριες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία που θα γίνει στο χώρο του σταδίου.

[Πηγή: filothei-gala.org]