Συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα μπισκότα κανέλας που έχεις δοκιμάσει. Σαν κι αυτά που βρίσκαμε πάντα όταν ήμασταν μικροί στο σπίτι της γιαγιάς!
Όσοι αγαπούν την κανέλα, θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή για μπισκότα κανέλας, καθώς αυτή εκτός του ότι είναι πολύ εύκολη και γρήγορη να την κάνει ο οποιοσδήποτε, θα κάνει και το σπίτι σου να μυρίζει υπέροχα.
Τι θα χρειαστείς για τα μπισκότα κανέλας;
-
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
3/4 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
-
1/2 κουταλάκιτου γλυκού σόδα
-
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (και 1-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο εάν χρειαστεί)
-
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1/3 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
-
1 μεγάλο αυγό
-
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
1 κουταλάκι της σούπας ζάχαρη
-
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Πώς θα φτιάξεις τα μπισκότα κανέλας;
Συνταγή:
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα, και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη.
-
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο. Όταν το βούτυρο αφρίσει, το μεταφέρουμε σε ένα δοχείο και κρατάμε για τη συνταγή μας μόνο το 1/2 φλιτζάνι βούτυρο και τις 1-2 επιπλέον κουταλιές.
-
Μόλις το βούτυρο κρυώσει, προσθέτουμε σε αυτό τη λευκή και καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.
-
Προσθέτουμε στη συνέχεια το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε το μείγμα με μια σπάτουλα.
-
Την ίδια στιγμή, σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί την κανέλα και τη ζάχαρη.
-
Ένα μπισκότο αντιστοιχεί σε 3 κουταλιές της σούπας και θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη η μπάλα που θα βάλουμε στον φούρνο. Απ’ το μείγμα θα έχετε περίπου 8-10 μπισκότα.
-
Όταν τα ετοιμάσουμε όλα τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη ζάχαρη και την κανέλα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.
-
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια τα τυλίγουμε με μια πλαστική μεμβράνη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12-15 λεπτά ή έως ότου πάρουν λίγο χρώμα.
Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr