Back to top

Τα 5 πράγματα που κάνει το κόκκινο κρασί στον οργανισμό σου

Όχι ότι χρειάζεσαι λόγους για να πιεις κόκκινο κρασί, αλλά επειδή κάποιες φορές πας να βάλεις ένα ποτηράκι και σε πιάνουν οι τύψεις σου, μάθε ποια είναι τα οφέλη του κόκκινου κρασιού για τον οργανισμό σου για να μην βασανίζεις το μυαλό σου με σκέψεις κάθε φορά που θέλεις να πιεις!

Το κόκκινο κρασί περιέχει αντιοξειδωτικά, και πιο συγκεκριμένα πολυφαινόλες, οι οποίες προέρχονται απ’ τα σταφύλια. Οι πολυφαινόλες έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν την καρδιακή λειτουργία και την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού δεν σταματούν εκεί. Πριν συνεχίσεις, όμως, να διαβάζεις πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Εάν πιεις 8 ποτήρια, όχι δεν θα επωφεληθείς από κάτι! Οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στον οργανισμό σου σταματούν εκεί που ξεκινάει η υπερκατανάλωση, οπότε μην το παρακάνεις!

 

Τα 5 οφέλη του κόκκινου κρασιού για τον οργανισμό σου

Στοματική υγιεινή

Σε μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το κόκκινο κρασί σκότωσε περισσότερα βακτήρια που προκαλούν τρύπες στα δόντια απ’ ό,τι το νερό που είχε αναμειχθεί με αλκοόλ. Ένα ποτηράκι κρασί για την υγεία των δοντιών σου λοιπόν!

 

Βοηθάει στις αλλεργίες

Ακούγεται περίεργο, αλλά είναι αλήθεια. Σε μια πρόσφατη ανασκόπηση περίπου 80 μελετών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φλαβονοειδή, ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, θα μπορούσαν να μειώσουν τα συμπτώματα αλλεργίας και άσθματος. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για να επιβεβαιωθούν αυτά τα ευρήματα, αλλά φυσικά είναι μια διαπίστωση πολλά υποσχόμενη!

 

Μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον

Σε μελέτες που έχουν γίνει έχει αποδειχθεί ότι το ταννικό οξύ, που βρίσκεται στο κόκκινο κρασί, εμποδίζει τον σχηματισμό δομών τοξικού αμυλοειδούς που προκαλούν νευροεκφυλιστικές διαταραχές, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ και η νόσος του Πάρκινσον.

 

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας