Back to top

Tα Bίκος Street Relays Πειραιά νίκησαν την βροχή, παρουσία του Δημάρχου Γ. Μώραλη!

Οι δρομείς του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής αψήφησαν τη βροχή που έπεφτε όλο το Σαββατοκύριακο στην Αττική και έδωσαν δυναμικό «παρών» στα Βίκος Street Relays Πειραιά που έγιναν στο Πασαλιμάνι και διοργάνωσαν ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού-Αθλητισμού-Νεολαίας Πειραιά, σε συνεργασία με τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877 και τον Ολυμπιακό  Σ.Φ.Π.

Tην εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης που τόνισε: «Είναι η 5η φορά που γίνεται αυτός ο αγώνας στην πόλη μας και μπορεί ο καιρός να μην βοήθησε ιδιαίτερα, αλλά και πάλι, υπάρχουν αρκετές συμμετοχές. Στέλνουμε το μήνυμα ότι ο αθλητισμός κάνει καλό στην υγεία και αποτελεί εκτόνωση. Ευχαριστώ τον κόσμο για την συμμετοχή του, θα κάνουμε τον ίδιο αγώνα τον Απρίλιο για το 2019 και χαιρόμαστε που θα βοηθήσουμε με αθλητικό υλικό τα σχολεία της πόλης».

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου είπε: «Χαιρόμαστε που έχει κόσμο, θα είχε περισσότερο αν δεν έβρεχε. Τα Βίκος Street Relays έχουν γίνει θεσμό για την πόλη μας, κοινωνικός και αθλητικός και θα γίνουν και του χρόνου τον Απρίλιο. Τότε δεν θα έχουμε λογικά πρόβλημα με τον καιρό, ενώ σκεφτόμαστε να βάλουμε και ποδήλατα».

Με τη Novasports Running Team συμμετείχε και ο Περικλής Ιακωβάκης που δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται διοργανώσεις για καλό σκοπό. Ο καιρός δεν μας έκανε την χάρη, γιατί θα είχαμε περισσότερο κόσμο, αλλά ο Πειραιάς είναι πάντα φιλόξενος για αθλητικές διοργανώσεις και χαίρομαι που ο αγώνας δεν ακυρώθηκε».

Λόγω της βροχής δεν έγιναν οι παιδικές σκυταλοδρομίες Kids Relays 4x50μ. και 4χ100μ. και τα μετάλλια με τα t-shirts θα σταλούν στα σχολεία και τα σωματεία των παιδιών, ενώ νικητές στα 10 χλμ. ήταν ο Τζουλιάνο Μάνκο και η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη.

Επόμενος και τελευταίος αγώνας για το πρωτάθλημα σκυταλοδρομιών δρόμου για το 2018, είναι τα Βίκος Street Relays της Καβάλας στις 2 Δεκεμβρίου.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο ονομαστικός χορηγός των Street Relays ενώ Μεγάλος Χορηγός είναι  η εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας WATT+VOLT. Η μεγάλη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία Renault και πολυβραβευμένη για την κοινωνική της προσφορά είναι Επίσημος Χορηγός, ενώ στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων Επίσημος Χορηγός είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony καθώς και η μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία Veronis Jakobsen. Στους Μεγάλους Υποστηρικτές των Βίκος Street Relays είναι η ανερχόμενη ελληνική εταιρεία παιδικής ένδυσης Domina Sport, που είναι ο Επίσημος Χορηγός των Kids Relays, η μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων αθλητικής ένδυσης και υπόδησης σε όλη την Ελλάδα, Ιntersport, η εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων Arla Foods και η εταιρεία Bausch Health , που με τη μοναδικής αποτελεσματικότητας θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, ανακουφίζει όλο το σώμα από μυϊκούς πόνους. Επίσημος Υποστηρικτής είναι τα καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής XtremeStores, ενώ σημαντική είναι και η βοήθεια της Eldico που με το αθλητικό υλικό της Amila βοηθάει να εξοπλίσουμε τα σχολεία της πόλης.

Media Partners είναι η συνδρομητική τηλεόραση Nova που για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι αρωγός των Βίκος Street Relays αλλά και η ιστοσελίδα Sportfeed.gr.