Back to top

Βάλε τα ροδάκινα στη διατροφή σου | Τα οφέλη που έχουν για την υγεία

Τα οφέλη που έχουν τα ροδάκινα για την υγεία είναι ένας ακόμη λόγος για να τα εντάξεις στη διατροφή σου, εκτός του ότι είναι ένα απ’ τα αγαπημένα και πιο ζουμερά φρούτα του Καλοκαιριού.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των ροδάκινων θα πείσουν ακόμη και εκείνους που δεν τα προτιμάνε, να τα εντάξουν στη διατροφή τους. Να τα επιλέξουν ως σνακ στην παραλία, για να συνοδεύσουν το γιαούρτι τους ή για να φτιάξουν νόστιμα και δροσερά smoothies.

Ποια είναι τα οφέλη που έχουν τα ροδάκινα;

Είναι πλούσια σε Βιταμίνη C

Κι όμως, τα πορτοκάλια δεν είναι το μοναδικό φρούτο που μπορείς να βρεις τη Βιταμίνη C. Ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο, διαθέτει 10ml της Βιταμίνης C με την αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή σχεδόν το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Αυτό είναι καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης των χρόνιων παθήσεων.

Καλή πηγή Βιταμίνης A

Τα ροδάκινα είναι ακόμη καλή πηγή Βιταμίνης Α. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά την εμφάνιση της επιδερμίδας μας, την όραση, μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα καρότα είναι επίσης γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε Βιταμίνη A.

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας