Back to top

Βελονισμός στο πλαίσιο του Folegandros Sunset Trail

Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του 2ου ορεινού αγώνα τρεξίματος Folegandros Sunset Trail και κατόπιν ραντεβού, θα γίνουν συνεδρίες βελονισμού από τον κ. Σταυρουλάκη Βαλάντη, πτυχιούχο απόφοιτο της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής . Κάθε συνεδρία θα έχει μεγίστη διάρκεια 45 λεπτά και θα γίνει το διάστημα μεταξύ Τετάρτης 19 και Δευτέρας 24 Ιουνίου 2019. Το κόστος μιας συνεδρίας ανέρχεται σε 25€ και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο αθλητή, επισκέπτη ή κάτοικο της Φολεγάνδρου.

Κλείστε ραντεβού πατώντας καλώντας στο: 6974310601

Ο βελονισμός είναι ένας κλάδος της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής. Οι μεσημβρινοί αποτελούν την βάση πάνω στην οποία στηρίζετε η εφαρμογή του βελονισμού που περιλαμβάνει την εισαγωγή βελόνων σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Σύμφωνα με τον Κίτρινο Αυτοκράτορα ( κεφ 27)

<< όπως στην γη υπάρχουν τα ποτάμια, έτσι και στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν τα αγγεία που φιλοξενούν το αίμα, και όπως στον ουρανό υπάρχουν οι κινήσεις των πλανητών, έτσι και στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν οι μεσημβρινοί. >>

Η εφαρμογή του βελονισμού συνιστάτε βασικά στην επαναφορά της ισορροπίας μεταξύ του οργανισμού και του περιβάλλοντος όπως και στην ισορροπία μεταξύ των οργάνων του σώματος. Επομένως χρησιμοποιείται και ως μέσο πρόληψης. Ο βελονισμός είναι πολύ ασφαλής και οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι, μίας χρήσης. Ο αριθμός των βελόνων διαφέρει σε κάθε συνεδρία, διότι εξαρτάται από το σύμπτωμα του πόνου. Οι βελόνες παραμένουν στο σώμα για περίπου 30 λεπτά, ενώ κάθε συνεδρία θα έχει μέγιστη διάρκεια 45 λεπτά.