Back to top

Kalamata Running Project

Τους γνωρίσαμε στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας, και αμέσως μας τράβηξαν την προσοχή. Μια νεανική ομάδα τρεξίματος, αποτελούμενη από πρώην πρωταθλητές Ελλάδος, με μεράκι και άπλετη όρεξη, που προσπαθεί να μεταδώσει την αγάπη για το τρέξιμο στους κατοίκους της Καλαμάτας και όχι μόνο.

Με έδρα το Δημοτικό Στάδιο της περιοχής, πραγματοποιεί προπονήσεις υπό το βλέμμα άρτια καταρτισμένων ανθρώπων για όλα τα επίπεδα αθλουμένων. Το αξιοσημείωτο όμως, είναι ότι προσπαθεί να βγάλει το τρέξιμο από τα στεγανά του σταδίου, διοργανώνοντας δρομικές εκδρομές και διαδρομές στα πανέμορφα μέρη της Μεσσηνίας.

Tο Kalamata Running Project πρεσβεύει τη ρομαντική πλευρά του αθλητισμού και μας αρέσει ιδιαίτερα.

 

Τι είναι λοιπόν το Kalamata Running Project;

Το Kalamata Running Project είναι ένας Σύλλογος, με ήδη δύο χρόνια ζωής, που δημιουργήθηκε με σκοπό να ενισχύσει το δρομικό κίνημα της πόλης της Καλαμάτας, όπως εξάλλου παραπέμπει και το όνομά του.

 

Τι ακριβώς κάνετε δηλαδή;

Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις γνώσεις που έχουμε στο τρέξιμο σε νέους δρομείς, από τελείως αρχάριους έως και αρκετά προχωρημένους, μέσω των προπονήσεων και να τους βοηθήσουμε να ανακαλύψουν δυνατότητες που δεν φαντάζονταν ότι είχαν.

 

Σε ποιους απευθύνεται Kalamata Running Project;

Δεν θα λέγαμε ότι το Kalamata Running Project έχει κάποιο συγκεκριμένο target group. Η μόνη προϋπόθεση είναι να είναι κάποιος άνω των 18 ετών. Απευθύνεται δηλαδή σε νεότερους σε ηλικία δρομείς αλλά και σε μεγαλύτερους, σε προχωρημένους δρομείς που τρέχουν σε αγώνες αλλά και σε ανθρώπους που δεν έχουν τρέξει ούτε ένα μέτρο στη ζωή τους, σε δρομείς που θέλουν να τρέξουν γρηγορότερα θέτοντας στόχους αλλά και σε αυτούς που θέλουν να τρέχουν μόνο για διασκέδαση και για να “ξεσκάνε”!

 

Και μπορούν όλοι να ανταποκριθούν στους ρυθμούς των προπονήσεων;

Αρχικά χωρίζουμε τους δρομείς σε γκρουπ δυναμικότητας (υπάρχουν 5 γκρουπ), όπου υπάρχει διαβάθμιση στους ρυθμούς της προπόνησης, έτσι ώστε να μπορούν όλοι να ανταποκριθούν και να βελτιώνονται. Όταν κάποιος βελτιώνεται μέσω των προπονήσεων, σύντομα ανεβαίνει γκρουπ, δεν μένει στάσιμος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εμείς οι προπονητές δεν κοιτάμε απλά τους δρομείς που τρέχουν, αλλά τρέχουμε κι εμείς μαζί τους. Από το ζέσταμα, το κυρίως πρόγραμμα έως και το χαλάρωμα είμαστε διπλά τους, κάνοντας ό,τι ακριβώς κάνουν και αυτοί (διατάσεις , δρομικές ασκήσεις, πρόγραμμα), ενώ παράλληλα τους ενθαρρύνουμε να φτάσουν ως το τέλος της προπόνησης!

 

Που διεξάγονται οι προπονήσεις;

Οι προπονήσεις μας διεξάγονται, κατά κύριο λόγο, στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας, αλλά όχι μόνο εκεί. Κάποιες προπονήσεις μας γίνονται σε εξωτερικό χώρο, σε διάφορα μέρη εντός και εκτός της πόλης (προπονητικές εκδρομές). Με αυτόν τον τρόπο, καθώς τρέχουμε, εναλλάσσουμε τις εικόνες μας, γνωρίζουμε καλύτερα την πόλη και το νομό μας και επιπλέον όσο και αν ακούγεται υπερβολικό, ανακαλύπτουμε μέρη που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν ή ότι είναι τόσο όμορφα! Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι συμμετέχουμε και σε λαϊκούς αγώνες δρόμου ως ομάδα τόσο εντός Μεσσηνίας, όσο και σε υπόλοιπα μέρη της χώρας, συνδυάζοντας τη συμμετοχή μας με ωραίες εκδρομές!

 

Και μιας και μας είπατε για εσάς τους προπονητές και πως λειτουργείτε στην προπόνηση, πείτε μας και ποιοι είστε εσείς;

Το προπονητικό team αποτελείται από την Ελένη Θεοδωρακοπούλου, πρώην πανελλήνια πρωταθλήτρια μεσαίων αποστάσεων, όπου παρεμπιπτόντως ήταν και η εμπνεύστρια της ιδέας του Kalamata Running Project, τον Γιώργο Κανελλόπουλο και τον Παναγιώτη Κάβδα, πρώην πρωταθλητές σε δρόμους αντοχής και μεσαίων αποστάσεων και τον Θοδωρή Χάντζο, απόφοιτο ΤΕΦΑΑ και πρώην πρωταθλητή δρόμων ταχύτητας. Επιπλέον στο προπονητικό team συμμετέχουν και ο Δημήτρης Μποσίνης, δρομέας αντοχής και η Βάσω Ντίνη, όπου είναι αθλήτρια αλμάτων.

 

Πώς γνωριστήκατε ή ήρθατε σε επαφή και δημιουργήσατε το Kalamata Running Project;

Το κοινό σημείο όλων μας είναι ο Μεσσηνιακός Γ.Σ. και η πόλη της Καλαμάτας. Όλοι ήμασταν αθλητές των ακαδημιών του Συλλόγου και από τα παιδικά μας χρόνια, μας συνδέει μια πολύ δυνατή φιλιά που άντεξε στα χρόνια και μέσω του Kalamata Running Project αναθερμάνθηκε!

 

Ποιοι είναι οι στόχοι του Kalamata Running Project;

Οι στόχοι μας είναι οι αθλητές μας να βελτιώνονται, να ανακαλύπτουν και να συνειδητοποιούν ότι μπορούν να πετύχουν πράγματα που δεν φαντάζονταν, ξεπερνώντας τα προσωπικά τους όρια. Επιπλέον, θέλουμε να ψυχαγωγούνται και ως αποκορύφωμα να αγαπήσουν απεριόριστα το τρέξιμο και να μάθουν να το κάνουν σωστά, με σύνεση και με τον ξεχωριστό τρόπο που εμείς έχουμε φανταστεί. Γι αυτό όπως λέμε και στην ομάδα μας...Έλα και τρέξ’ το αλλιώς!

 

Το μέλλον του Kalamata Running Project....;

Το μέλλον του Kalamata Running Project είναι αλήθεια πως δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς. Προχωράμε με αργά και προσεκτικά βήματα, προσπαθώντας να γινόμαστε όλο και καλύτεροι, να δίνουμε συνεχώς τα μέγιστα στους αθλητές μας και αυτό με τη σειρά του να ενισχύει συνεχώς το δρομικό κίνημα. Κινητήρια δύναμη μας θα είναι πάντα η αγάπη μας για το τρέξιμο...

 

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Kalamata Running Project, στον ιστοχώρο τους, στην σελίδα τους στο facebook, και στο instagram. Για πιο άμμεση επικοινωνία καλέστε στο 6970578090 (Kalamata Running Project) και κλείστε τώρα θέση στην πιο δραστήρια ομάδα της Καλαμάτας!