Back to top

Homemade Ισοτονικό για το Long Run που έρχεται ...

Homemade Ισοτονικό για Long Run

Η καλή φυσική κατάσταση, απαραίτητη για τους αγώνες μαραθώνιων-ημιμαραθωνίων του επερχόμενου φθινοπώρου, απαιτεί  να βγούμε για προπόνηση ακόμη και τις μέρες του Ιουλίου και του Αυγούστου με καύσωνα.

Είναι γνωστό, ότι η έντονη ζέστη έχει αρνητική επίδραση στην αθλητική απόδοσή μας, αλλά και στη διάθεση μας...

Για να γίνει, λοιπόν, η προπόνηση μας πιο ευχάριστη και να βελτιώσουμε τα ωφέλη της, μια καλή λύση είναι να ενυδατωνόμαστε πολύ καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας...Πίνοντας ένα απολαυστικό ενυδατικό ποτό, φτιαγμένο εύκολα στη κουζίνα μας, το οποίο θα μας δροσίσει και θα μας παρέχει τους απαραίτητους ενυδατικούς και ενεργειακούς παράγοντες.

Η συνταγή, όπως προανάφεραμε, είναι πανεύκολη στην εκτέλεση της και τα υλικά της είναι τα εξής:

 

2 κούπες παγάκια (ιδανικά φυσικού μεταλλικού νερού)

1 κούπα ανθρακούχο ή φυσικό μεταλλικό νερό

1 κούπα καρπούζι βιολογικό σε κυβάκια (και το λευκό μέρος)

2 κουτ.σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη

1 κουτ.σούπας μέλι βιολογικό

Χυμός από μισό λεμόνι

 

Στο μπλέντερ τοποθετούμε τα παγάκια και τα θρυμματίζουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό, το καρπούζι, τη μέντα, το μέλι και το χυμό λεμονιού και έτοιμο το ενυδατικό ποτό μας!!!! 

Το καρπούζι με μόνο 35 kcal/100gr -πέρα από την ενυδάτωση, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό- περιέχει αξιοσημείωτη ποσότητα κιτρουλίνης, ένα αμινοξύ, που σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες βοηθάει στην ανακούφιση των μυϊκών πόνων, υποστηρίζει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και δίνει ενέργεια στον οργανισμό. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση κιτρουλίνης εμφανίζεται στο λευκό μέρος του καρπουζιού, για αυτό αναφέραμε στη συνταγή ότι πρέπει να το προσθέσουμε. Επίσης, περιέχει αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, που προστατεύει το δέρμα μας από τις ακτίνες UV, καθώς και βιταμίνες Α και C.

μέντα, εκτός από τη δροσερή και ευχάριστη γεύση, περιέχει πολυφαινόλες με πλούσια αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. 

Το μέλι αποτελεί μια φυσική πηγή υδατανθράκων, μετάλλων και ενζύμων που μας παρέχουν δύναμη και ενέργεια, ενισχύοντας την απόδοση και την αντοχή μας. 

Το λεμόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, ιχνοστοιχεία και πολυφαινόλες.

 

Gardeat.gr

Φτιάξτο μόνος σου