Back to top

Revival - Believe in Yourself

Η συμμετοχή μου στο "Revival - Believe in Yourself", ήταν ο καλύτερος τρόπος για να υποδεχτώ προσωπικά όχι μόνο την "αλλαγή μιας εποχής", δηλαδή το καλοκαίρι σαν καλοκαίρι, αλλά και την κάθε έννοια μιας Aλλαγής που πρόκειται να συμβεί. Με άλλα λόγια Aνάγκη, Aνανέωση, Aρχή, Aναζήτηση, Aνίχνευση, Aναζωογόνηση, Aναδιοργάνωση, Aναβίωση ή αλλιώς Revival !

Ένα event που διοργανώθηκε από μια ισχυρή τετράδα γυναικών ή αλλιώς τις "Fantastic Four" ηρωίδες - την Πόπη Τσαπανίδου, την Αμαλία Κυπαρίσση, τη Βιβή Μπασινά και τη Βάσω Στασινού - Νικοπολίδη - με χώρο το πολυτελές ξενοδοχείο των Βορείων Προαστείων - Life Gallery Athens Hotel & Spa.

Πρωί Κυριακής. 9 Ιουνίου 2019. Φτάνω στην είσοδο. Αντικρύζω χαρούμενα πρόσωπα, ένα γυναικείο κοινό, ένα δυναμικό αέρα, μια φρεσκάδα, μια ανυπομονησία και ταυτόχρονα μια περιέργεια. Κάπου σκαλώνει το βλέμμα μου σε ένα λογότυπο - Believe in Yourself. Χαμογελάω. Σκέφτηκα εύκολο να το μεταφράσει κάποιος, δύσκολο όμως να το εφαρμόσει στην πράξη. Παίρνω το "ΟΚ" μου και μπαίνω μέσα, διαισθάνοντας πως η κάθε γυναίκα δίπλα μου που περνούσε έδωσε το "ΟΚ" στον εαυτό της για να φέρει την αλλαγή που αναζητούσε.

Μια σειρά από ευχάριστες εκπλήξεις με περίμεναν… δεν ήξερα τι να πρωτοδώ και τι να πρωτοπαρακολουθήσω! Yoga, Kundalini, Tai Chi sessions, Therapies, Live Cooking Classes, seminars από life coaches ή Eco Market ; Συναντώ τη Πόπη Τσαπανίδου και της αναφέρω ότι είμαι εκπρόσωπος του RUN247, με καλωσορίζει και μου αναφέρει πως αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται ένα σεμινάριο με τη Ράνια Θρασκιά σε μια αίθουσα. Κατευθύνομαι προς τα εκεί.

 

Η καρδιά πονάει όταν ψηλώνει (μας τραγουδάει η Μποφίλιου)

Αρχικά, μας μίλησε η Ράνια Θρασκιά - Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Οικογενειακή Σύμβουλος - για το πώς να γιατρέψουμε τη καρδιά μας όταν είμαστε πληγωμένοι, για δικούς μας λόγους, αλλά και όταν μια οποιαδήποτε κατάσταση μας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα. Συγκεκριμένα, πώς να κατανοήσουμε την κάθε είδους απόρριψη και ποιους μηχανισμούς άμυνας και αντιμετώπισης θα μπορούμε να εφαρμόζουμε ανά περίσταση. Η ομιλία της πέρα ότι ήταν άκρως μεταδοτική, φιλική, ζεστή, χαλαρή, οδήγησε το κοινό της στο να δώσει τη προσοχή του σε κάθε πολύτιμη πληροφορία που μας έδινε η ίδια. Επίσης μας "έδωσε το μπαλάκι" για να εκφράσουμε τις όποιες απορίες, τα συναισθήματά μας, την κάθε γρατζουνιά που έχει αποτυπωθεί πάνω μας. Τέλος, μέσα από την προβολή των διαφανειών της, συγκράτησα μια που την βρήκα πολύ σημαντική και τη μοιράζομαι μαζί σας. Η απάντηση ως προς το τι πρέπει να κάνουμε για να γιατρέψουμε τις πληγές μας.

 

Γονείς Εκπαιδευτείτε Τώρα !

Είσαι εκπαιδευτικός και ασχολείσαι με παιδιά; Είσαι γονέας και έχεις παιδί; Πόσα παιδιά έχει μια οικογένεια και ποιος ο ρόλος της σειράς γέννησής τους; Ενδιαφέρουσα ομιλία από την Νταίζη Μανιατοπούλου – Ψυχοθεραπεύτρια, με ερωτήματα που ίσως να μην έχουν γίνει ποτέ από όλους μας ή ακόμα που δεν έχει βρεθεί η λύση τους. Στη σημερινή εποχή, ένας γονέας δέχεται καθημερινά πολλά ερεθίσματα που αφορούν πρώτα τον εαυτό του, αλλά και στη συνέχεια ερεθίσματα των μελών της οικογένειάς του. Πόσο καλά διαχειριζόμαστε την κάθε κατάσταση, τον εαυτό μας και τα παιδιά μας; Είναι σημαντικό να νιώθουμε πρώτα καλά μέσα μας για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και ένα παιδί που έχουμε μπροστά μας γεμάτο απορίες για τον κόσμο που ζει. Έγινε ανάλυση για το πώς επηρεάζεται ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα ενός παιδιού μέσα από μια σειρά παραγόντων όπως η σειρά γέννησης στην οικογένεια, ο βαθμός συνεργασίας των γονιών, η ανατροφή, η ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι ή αλλιώς η δυναμική μιας οικογένειας, καθώς επίσης και η σχέση μεταξύ ψυχής και σώματος. Αναλύθηκε εκτενώς η σειρά γέννησης των παιδιών στην οικογένεια (χαρ/κά για πρωτότοκο, δευτερότοκο, μεσαίο και μικρότερο παιδί, μοναχοπαίδια, δίδυμα παιδιά, παιδιά με διαφορά ηλικίας άνω των 5 χρόνων). Τέλος συζητήθηκε η σημασία του να μάθουμε στα παιδιά μας να συνεργάζονται μεταξύ τους, χτίζοντας μια εποικοδομητική σχέση με αυτά αλλά και έναν κόσμο δικό τους με πρώτες ύλες την ενθάρρυνση και την υπευθυνότητα. Λέξεις κλειδιά των παιδιών για απόκτηση ικανότητας, αυτονομίας, ευτυχίας, πληρότητας.

 

Vitamin O(ξυγόνο) ή Vitamin X(ρόνος) ?

Οξυγόνο σίγουρα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, πόσο μάλλον να δώσουμε τον ανάλογο Χρόνο για να σκεφτούμε τη σημασία του Οξυγόνου στη διαδικασία πέψης και το βαθμό γευματικής μας επίγνωσης. Τρώμε συχνά υπό συνθήκες στρες, ενώ είμαστε φτιαγμένοι (όχι για να τρώμε ο ένας τον άλλον) αλλά για να τρώμε μόνο υπό συνθήκες βέλτιστης μεταβολικής απορρόφησης για τον οργανισμό μας. Μια πολύ σημαντική ομιλία από την σπουδαία Βίκυ Κολοβού - Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Health and Wellness Coach - με στόχο την γευστική επίγνωση και το διαχωρισμό μεταξύ του στρες σε έκτακτη ανάγκη και του στρες σε οποιαδήποτε κατάσταση που ο οργανισμός το αναγνωρίζει ως στρες. Τέλος, μας δόθηκαν κάποιες απλές και χρήσιμες ασκήσεις γευστικής επίγνωσης που μπορούν να γίνουν από όλους μας.

 

Ρώτησε η Αυτοπεποίθηση: Θάρρος ή Αλήθεια; Αληθινός ή Ψεύτικος Φόβος;

Πριν απαντήσεις πάρε μια βαθιά ανάσα, κλείσε τα μάτια σου για 2 λεπτά, ηρέμησε, συγκεντρώσου, αφέσου, χρησιμοποίησε τις σωστές σκέψεις, παραδέξου, ξεκαθάρισε, εστίασε, κάνε το δικό σου focus, focus ανά στάδιο εξέλιξης. Αγκάλιασε τους φόβους σου, χόρεψε μαζί τους, βρες τα λόγια ευγνωμοσύνης σου. Κάτι καταφέρνεις. Ναι είσαι στο σωστό δρόμο. Στο δρόμο αντιμετώπισης, θέλησης, αλλαγής.

Your beliefs become your thoughts, your thoughts become your words, your words become your actions, your actions become your habits, your habits become your values, your values become your destiny.” – Gandhi

Θεωρία και Πράξη χόρεψαν μαζί, μέσα σε μια αίθουσα όπου τα βλέμματα τολμηρών γυναικών ήταν καρφωμένα στη γεμάτη αυτοπεποίθηση ομιλήτριά μας Μαρέα Λαουτάρη Δεληγιάννη - Life Coach. Σημαντικές διευκρινίσεις για το όχι μόνο τι κάνουμε αλλά πως το κάνουμε, όχι μόνο τι λέμε αλλά και πως το λέμε. Η λεγόμενη Γλώσσα του σώματος! Τι επίδραση ασκεί στο κύκλο της επιτυχίας, μιας και μπορεί να χαρακτηριστεί ως φαύλος κύκλος με σημαντικά στάδια – παράγοντες τη συναισθηματική κατάσταση, τις δυνατότητες και ικανότητες, τις δράσεις και πράξεις καθώς και το αποτέλεσμα. Μια σημαντική ομιλία με επίκεντρο την αυτοπεποίθηση και πως μπορούμε να φτάσουμε στο ανώτερο σκαλί της! Τέλος να αναφέρω πως η παρακάτω διαφάνεια μου κέντρισε το ενδιαφέρον, μιας και όλοι έχουμε φόβους και αναζητούμε τρόπους αντιμετώπισης.

 

Το event αυτό "RevivalBelieve in Yourself" πέρα του ότι ήταν εκπληκτικό, ολοκληρωμένο, στοχευμένο, προσιτό και για μπαμπάδες, φίλους και παιδιά, ήταν επίσης καινοτόμο, οργανωμένο, με καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, παρέχοντας τεράστια γκάμα δραστηριοτήτων, αφήνοντας όλους μια γλυκιά γεύση και μια ιδιαίτερη Κυριακάτικη μέρα. Είναι ανάγκη της κοινωνίας και του ίδιου του ανθρώπου να αναζητά λύσεις σε τόσο προσωπικά θέματα για να είναι πρωτίστως ο ίδιος χαρούμενος και στην συνέχεια να δίνει τη σκυτάλη και στους υπόλοιπους συνανθρώπους (οικογένεια, φίλοι, κοινωνικός περίγυρος). Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέλαβαν στη διοργάνωση του τόσο σπουδαίου event, το συνιστώ ανεπιφύλακτα, μιας και θα ξαναγίνει στους επόμενους μήνες!

Να είστε όλοι καλά και…..να πιστεύετε στην ομορφιά και μοναδικότητά σας!

 

Έλενα Τικταμπανίδη

Άσκηση στις αναπτυξιακές ηλικίες