Back to top

Spetsathlon 2019 Μια γιορτή του τριάθλου για όλους τους αθλητές.

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε για άλλη μία χρονιά η διοργάνωση Spetsathlon στο ιστορικό νησί των Σπετσών. Μία διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός καθώς διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά και μαζί με το Spetses Mini Marathon αποτελούν δύο από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις multisports στην Ελλάδα.

Το μενού ήταν όπως πάντα γεμάτο από δυνατές συγκινήσεις, έντονη προσπάθεια, σπουδαίες επιδόσεις, συμμετοχή καταξιομένων αθλητών και φυσικά πολλά χαμόγελα.

Πέρα από το γεγονός πως στη διοργάνωση παρευρέθηκαν σπουδαίοι αθλητές που έχουν τιμήσει την Ελλάδα με τη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και Παγκόσμια πρωταθλήματα, υπήρχαν και νέοι αθλητές. Το 30% μάλιστα των συμμετεχόντων στη sprint απόσταση τριάθλου δοκιμάζονταν για πρώτη φορά στο τρίαθλο.

Μεγάλες επιδόσεις και επικράτηση των φαβορί

Στη sprint απόσταση μεγάλος νικητής αναδείχτηκε για ακόμη μία φορά φέτος, το παιδί-θαύμα του ελληνικού τριάθλου Παναγιώτης Μπιτάδος με εξαιρετική επίδοση και στα τρία αθλήματα και αφού άντεξε στην πίεση του Γιάννη Ταμουρίδη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Ποδηλασίας που δοκίμασε το πρώτο του τρίαθλο. Στις γυναίκες η Νάντια Συντζανάκη επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά πως δε θεωρείται τυχαία η κορυφαία Ελληνίδα τριαθλήτρια και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Στην Ολυμπιακή απόσταση υπήρξαν πολλές ελίτ συμμετοχές και ο ανταγωνισμός υπήρξε πολύ έντονος. Εκεί ο Γρηγόρης Σουβαντζόγλου προηγήθηκε από την αρχή και έλεγξε άνετα τον αγώνα μέχρι τέλους, έδειξε για άλλη μία φορά ότι είναι ο καλύτερος εν ενεργεία αθλητής τριάθλου στην Ελλάδα. Στις γυναίκες επικράτησε η Τζένη Μπουλμέτη ερχόμενη με φόρα από τις εκπληκτικές επιδόσεις της στους αγώνες Ironman.

Ιδανική ατμόσφαιρα για τον πρώτο αγώνα ενός τριαθλητή

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω υπήρξε μαζική συμμετοχή νέων τριαθλητών κι αυτό γιατί η διοργάνωση στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση και έχει δομήσει έτσι το πρόγραμμα της.

Το Σάββατο λοιπόν υπάρχουν ανεξάρτητοι αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας και τρεξίματος στους οποίους αρκετοί αθλητές έχουν τη δυνατότητα εξοικείωσης σε ένα ιδανικό περιβάλλον με ασφαλείς συνθήκες. Ενώ την Κυριακή έχοντας πάρει μία γεύση από τις διαδρομές επιλέγουν είτε να δοκιμάσουν το πρώτο τους τρίαθλο ατομικά είτε ομαδικά με τη μορφή σκυταλοδρομίας.

Στη γραμμή του τερμάτισμου υπήρχε μία συγκινητική ατμόσφαιρα με τους συγγενείς και τους φίλους των αθλητών να τους επευφημούν και τους ίδιους τους αθλητές χαρούμενους από την υπερπροσπάθεια να περνούν τη γραμμή του τερματισμού.

Spetsathlon μία διοργάνωση με ιστορία που εξελίσσεται και αναπτύσσεται

Συμπερασματικά λοιπόν το Spetsathlon πέρα από το γεγονός ότι είναι διοργάνωση που δε λείπει από το αγωνιστικό πρόγραμμα των ελίτ τριαθλητών, προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες σε όποιον θέλει να ξεκινήσει την ενασχόληση του με τα multisports. Πρόκειται για μία διοργάνωση που συνδέει τον αθλητισμό με τον τουρισμό σε ένα μικρό νησί πολύ κοντά στην Αττική, συνθέτοντας ένα ιδανικό τοπίο για όλους τους αθλητές.

Πέρα από αυτό το αθλητικό κομμάτι, ευνοείται και η εμπορική δραστηριότητα του νησιού καθώς το νησί γεμίζει με επισκέπτες ένα μήνα πριν την επίσημη έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ακόμη προσελκύει χορηγούς της μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στον αθλητικό χώρο κάτι που αποδεικνύει τη δυναμική της.

Κωνσταντίνος Δάινας

Κάντε triathlo με τον Κωσταντίνο