Back to top

3 + 1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις γυμναστική στην παραλία!

Η γυμναστική στην παραλία έχει πολλά οφέλη για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά θέλει και προσοχή, θέλει μια μικρή προετοιμασία!

Η γυμναστική στην παραλία δεν είναι τόσο εύκολη, όσο μπορεί πολλοί να θεωρούν ή όπως το βλέπουμε σε διάφορα βιντεάκια στο YouTube! Ωστόσο, δεν είναι ακατόρθωτη κι αν την κάνεις σωστά, τότε θα δεις μοναδικά αποτελέσματα.

Πριν, λοιπόν, ξεκινήσεις τη γυμναστική στην παραλία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για να είσαι προετοιμασμένος και να μη λες ότι δεν σε προετοιμάσαμε!

4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις γυμναστική στην παραλία!

Κάθε άσκηση είναι και μια πρόκληση

Η κάθε κίνηση που κάνεις για να την κάνεις σωστά απαιτεί μια παραπάνω προσπάθεια στην άμμο. Και αυτό επειδή η άμμος δεν είναι μια σταθερή επιφάνεια.

Όταν κάνεις μια άσκηση σε μια σκληρή επιφάνεια, σε ένα πεζοδρόμιο ή μια ξύλινη επιφάνεια, τότε είσαι πιο σταθερός. Αλλά αν κάνεις την ίδια άσκηση στην άμμο; Τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, γιατί πρέπει όλο το σώμα να «δουλεύει» για να κρατήσεις την ισορροπία. Και μόνο που περπατάς στην άμμο, πρέπει να καταβάλλεις μια προσπάθεια για να διατηρήσεις την ισορροπία σου και αυτό θέτει σε λειτουργία τα πόδια, τους γοφούς και την πλάτη σου.

Δώσε χρόνο στο σώμα σου

Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις σιγά σιγά ώστε να δώσεις στο σώμα σου τον χρόνο να προετοιμαστεί, να προσαρμοστεί και να αποφύγεις έτσι και τους τραυματισμούς.

Πρέπει να ξεκινήσεις σιγά σιγά και με χαμηλή ταχύτητα, την οποία σταδιακά θα την αυξάνεις. Να θυμάσαι ότι διαφορετικοί μυς θα δουλεύουν πιο σκληρά από ό,τι συνήθως και γι’ αυτό πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου και στο σώμα σου για να προσαρμοστεί.

Δώσε χρόνο και ξεκίνα από λίγες ασκήσεις μέχρι να βγάλεις ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γυμνάζεσαι! 

Διαβάστε την συνέχεια στο ipop.gr

 

iPop.gr

Για την ενημέρωση σας