Back to top

Yoga in action με την Πόπη Τσαπανίδου (Video)

Τα #wellTALKS με την Πόπη Τσαπανίδου συνεχίζονται με yoga! Η Πόπη συνάντησε την yoga instructor Κατερίνα Κατσογρεσάκη στον όμορφο χώρο του SomaPlus και μίλησαν για το πώς η yoga μπορεί να μας ωφελήσει, με ποιο τρόπο μας βοηθάει να αποβάλλουμε το stress της καθημερινότητας ενώ μας έδειξαν και μερικές στάσεις yoga για να μπούμε όλοι σιγά σιγά σε μια σειρά! Yoga με την με την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη, λοιπόν!

 

Τι ακριβώς είναι η yoga;

Είναι ένα σύστημα, που μελετά και προσπαθεί να προσελκύσει με πρακτικό τρόπο όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης. Στόχος είναι η βέλτιστη έκφραση όλων αυτών των διαφορετικών πτυχών.

Χτίζεις κορμί όταν κάνεις yoga;

Η μια πτυχή που επηρεάζει η yoga είναι το σώμα, επομένως βοηθάει την κινητικότητα, την μυϊκή δύναμη, την αίσθηση που έχουμε στο σώμα μας και στα εσωτερικά μας όργανα.

Πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει yoga ακόμα κι αν δεν έχει γυμναστεί ποτέ του;

Η yoga έχει μεγάλο εύρος προοδευτικότητας στην εξάσκηση και πολύ εξατομίκευση. Ο κάθε ασκούμενος πάει με τον δικό του ρυθμό. Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να πας πιο αργά, μπορείς να το καταφέρεις. Όλα ξεκινάνε από εσένα, ακόμα κι αν είσαι αρχάριος σε κάποιο τμήμα με πιο έμπειρους ασκούμενους.

Και ναι, η yoga απευθύνεται σε όλους! Γιατί είναι πολύ εξισορροπιστικός τρόπος εξάσκησης, ενώ υπάρχουν μαθήματα με πιο αργό ρυθμό ενώ υπάρχουν άλλα με συνεχόμενη ροή.

 

Yoga με την με την Πόπη Τσαπανίδου και την Κατερίνα Κατσογρεσάκη

Σ’ αυτό το επεισόδιο των #wellTALKS η Πόπη και η Κατερίνα απευθύνονται σε όλους εμάς που δεν ξεκολλάμε από την καρέκλα του γραφείου ή τον καναπέ. Σ’ εμάς που ακούμε γυμναστική και φεύγουμε τρέχοντας.

Γι’ αυτό, μας ετοίμασαν ένα πρόγραμμα που θα το κάνουμε και μετά θα τις ευχαριστούμε γι’ αυτό!

Εμείς πήραμε το mat μας κι ετοιμαζόμαστε να πατήσουμε play στο video! Εσύ; 

Διαβάστε περισσότερα στο ipop.gr