Back to top

Είναι ανάγκη η Άθληση για όλους

Η Ορθή 'Αθληση από Επιστήμονες Καθηγητές Γυμναστικής, που διαθέτουν ολοκληρωμένη προπονητική γνώση και εμπειρία είναι αναγκαία για κάθε άτομο, γιατί:

Διατηρεί και βελτιώνει ένα υγιές σώμα.

Βοηθά την ορθή ανάπτυξη των νέων παιδιών.

Αποκαθιστά μυοσκελετικές δυσλειτουργίες.

Θεραπεύει το σώμα που πάσχει απο παθήσεις ακινησίας.

Ηρεμεί την ψυχή που ταλαιπωρείται σε ένα σώμα αδύναμο και ασθενές.

Δημιουργεί δυνατότητες αθλητικής  απόδοσης, συνυφασμένης με την ηλικία του κάθε ατόμου.

Με άλλα λόγια, το μήνυμα της άσκησης δεν απευθύνεται μόνο στους υγιείς- αλλά και στους πάσχοντες ανθρώπους- με σκοπό να προλαβαίνουν υπολειτουργίες, αδυναμίες και ασθένειες και να βελτιώνουν δυσάρεστες καταστάσεις σε επίπεδο Υγείας και Αισθητικής.

Η Άσκηση, όταν είναι ενδεδειγμένης επιβάρυνσης, είναι το σημαντικότερο ερέθισμα για την ομαλή και σύμμετρη ανάπτυξη του μυοσκελετικού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος του οργανισμού μας απο τη γέννηση ως τη πλήρη σωματική μας ωριμότητα. 

Με τη μακρόχρονη και χωρίς υπερβολές συστηματική άσκηση, οι μύες του σώματος ισχυροποιούνται, απαλλάσσονται απο το περιττό λίπος, μορφοποιούνται, δίνοντας χάρη και ομορφιά στο ανθρώπινο παράστημα.

Η ισχυροποίηση των εσωτερικών οργάνων του οργανισμού έχει πρακτικό αποτέλεσμα να αναπτύσσει σε ένα άτομο: την αντοχή του, την άνεση στις καθημερινές σωματικές του ενέργειες, ένα καλό μεταβολισμό και τη δυνατότητα άμυνας, ώστε να αντιμετωπίζει πιο εύκολα, τα όποια προβλήματα προκύπτουν.

Τα άτομα που αθλούνται γίνονται παραγωγικά χωρίς κόπωση κι αυτό τα γεμίζει με αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση, συναισθήματα απόλυτα αναγκαία για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. 

Συγκεκριμένα, το ώφελος συνίσταται:

• Στην καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτίωση των δεικτών υγείας, όπως τη χοληστερίνη, την αρτηριακή πίεση, την πυκνότητα της οστεικής μάζας-πρόληψη οστεοπόρωσης.

• Στην ψυχική υγεία, λιγότερο στρές, καλύτερος ύπνος και γενικά καλύτερη διάθεση.

Στην απώλεια του περιττού βάρους.

Στην καλύτερη σωματική σύσταση, που σημαίνει λιγότερο λιπώδη και περισσότερο μυϊκό ιστό, άρα τονωμένο και γυμνασμένο σώμα.

 

Σύνταξη και Επιμέλεια

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Πρωταθλητής Ευρώπης, Προπονητής Στίβου