Back to top

Κολύμβηση και Κουραμπιέδες

Έφτασαν οι εορταστικές ημέρες και σε αρκετούς αθλητές υπάρχει το άγχος της αποχής από τις προπονήσεις. Κάτι λίγο με τα κλειστά κολυμβητήρια, κάτι λίγο με τις οικογενειακές υποχρεώσεις, μπορεί να προγραμματιστεί και κανένα ταξιδάκι στο μεσοδιάστημα και έτσι καταλήγουμε να βγαίνουμε έξω από τον ρυθμό μας.

Στην περίπτωση που έχετε κάθε μέρα Χριστούγεννα, και είσαστε ο Βασιλιάς της Κοπάνας, τότε καλό θα ήταν να προσέξετε πολύ τις απουσίες σας και να μην κάνετε άλλες με αφορμή το εορταστικό κλίμα. Εάν όμως είσαστε από τους τυπικούς αθλητές που κάνετε σοβαρή προσπάθεια όλη τη χρονιά, δίνοντας το 100% του εαυτού σας καθημερινά και δεν χάνετε προπόνηση, τότε να σας πω ότι εάν λείψετε και 1-2 ημέρες δεν ήρθε και η καταστροφή της αθλητικής σας σεζόν!!!! Είναι ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο στους ανθρώπους που σας στηρίζουν όλη τη χρονιά, στην οικογένεια σας, στους φίλους σας, στον ίδιο σας τον εαυτό!!!

Είτε ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία, είτε στη δεύτερη καλό θα ήταν να προσέξουμε τη διατροφή μας μέσα στις γιορτές. Μην επιστρέψουμε από τις γιορτές με παραπανίσια κιλά και έχουμε να πετύχουμε, επιπλέον απώλεια βάρους πέρα από τη βελτίωση. Οι πειρασμοί είναι πολλοί, οι παρέες μας παρασύρουν προς αυτούς, αλλά εσείς να προσπαθήσετε να αντισταθείτε!!!

Το Run247, το SwimmingClub και εγώ προσωπικά, σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα, Καλη χρονιά, με υγεία, χαμόγελα και πάντα επιτυχίες!!!

Νικόλαος Σημαντήρας

Κολυμπήστε με τον Νίκο